Úgy tünik most sem lessz ez másképp,sebaj megy vissza a jó kis XP.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Nord72
(újonc)
64 bites XPre ez a software kihagyhatatlan 
So Time Will Tell, and Time's Never wrong, so Time Will Tell, but Time Takes so Long!

elias71
(kvázi-tag)
És ez jó window 7 re is?

elias71
(kvázi-tag)
Ki próbáltam jó! De mire is?

Nord72
(újonc)
Gyakorlatilag egy bővített alkalmazás kezelő, újra indithatsz beragadt alkalmazásokat v. egy szervizt v. akár egy dll-t, van benne automatikus erőforrás kezelő, dinamikusan váltogatja a prioritást annak függvényében mennyire terhelt a rendszer, stb...
So Time Will Tell, and Time's Never wrong, so Time Will Tell, but Time Takes so Long!

sorbit_4
(lelkes újonc)
Sziasztok,
Most érkezett el az idő, hogy LCD TV-vel összekössem a gépet. Nos kinéztem egy Nexus DVI-HDMI kábelt, + a TV-hez adott audio kábelt (mindkét vége apa). Még nincs tapasztalatom ezen a téren. A DVI-HDMI kábel megvétele elött szeretném tudni, hogy megy-e ezzel az összeállítással a filmlejátszás TV-re. Előre is köszi a válaszokat.
Üdv.:sorbit_4

cAspRo89
(újonc)
Persze. Nekem először csak egy egyszerű Interspáros HAMA HDMI kábelem volt HDMI-DVI csatlakozóval a végén és minden filmet tökéletesen vitt csak figyelni kell hogy milyen lejátszóval próbálod lejátszani a HD filmeket.

sorbit_4
(lelkes újonc)
Köszi a választ. HD-re (és amire lehet) az MPC-HC -t használom. Az megfelelő?
Egy másik kérdésem lenne, hogy egy 2 Gbyte-os memória bővítést tervezek. A Samsung 800MHz-st néztem ki. A meglévő 1 Gbyte-os (800MHz-s) Hynix memóriával ez összefér, (azaz 667 MHZ-n el tudnak ketyegni)?

cAspRo89
(újonc)
Az MPC-HC jó lesz de ha mégis akadna akkor próbáld ki a KMplayert vagy a VLC-t.
A memóriák elfognak ketyegni 667mhzn de dualba csak akkor fognak menni ha egyforma az időzítésük(cáfoljatok meg ha rosszul tudom). Én még az első hónapokban lecseréltem 2x1gb PQI memóriára mert úgy a tuti hogy dualba menjenek 

sorbit_4
(lelkes újonc)
Köszi a választ. Ezt azért kérdem, mert anno rövid ideig volt benne 2 GByte 800 MHz-s Kingmax memória, de együttesen csak 533 Mhz-vel mentek (kiderült hogy a 800 Mhz-s Kingmax nem tud 667 MHz-t, csak 800, 533 és 400 -at, legalább is az Everest szerint).

sorbit_4
(lelkes újonc)
Nos összekötöttem a notit egy LCD TV-vel és ennek kapcsán nálam furcsaságok történtek. Ha bedugom a csatlokozót a DVI-be akkor a gép indulásakor a külső monitoron jeleníti meg az induló képeket, ha a BIOS setup-ban default-ra van állítva az induló képernyő (a saját képernyő ilyenkor sötét). Nem hiszem hogy ez logikus (ha a külső képernyő nincs bekapcsolva akkor az ember "sötétben tapogatózik"). Ha both-ra van állítva akkor a noti saját képernyője is aktív (ez rendben van).
A további jelenségeket XP32-nél tapasztaltam (bedugott DVI csatlakozó esetén). Amikor a rendszer betöltődik akkor már a noti képernyője lesz aktív, a külső képernyőn csak a háttér jelenik meg. Az Fn-F10 billentyűk hatástalanok, (de azért érzékeli a külső monitort (2-esnek) a képernyő beéllításoknál). A külső TV-n csak úgy tudtam filmet lejátszani, hogy az MPC-HC-nál a 2-es video kimenetet választottam, a képernyő beállításnál a 2 képernyőre álltam és teljes képernyős lejátszást választottam. Olyan lejátszóval, ahol nem lehet video kimeneti célt választani, nem sikerült külsős lejátszást produkálni.
Próbálta ezt már valaki és mi a tapasztalat?
Win7 alatt semmi gond nincs ott működik az Fn-F10 kombináció és minden úgy megy ahogy kell. Ott egy apró probléma volt a hanggal (a Win7 beépített driver-je nem adott ki az SP/DIF-re hangot, de ezt a Realtek driver megoldotta).
[ Szerkesztve ]

cAspRo89
(újonc)
Win7 alatt nyomd meg a Windows gomb X-et, ott a legegyszerübb állítani hogy mit akarsz látni a TVn. (másolás,csak kivetítő,kiterjesztettképernyő stb.)

sorbit_4
(lelkes újonc)
Köszi a választ. Mint írtam Win7 alatt mennek a dolgok. Viszont XP alatt érdekelt volna hogy másnál megy-e az Fn-F10 (képernyőváltó). Mert bizonyos okoból nálam az XP az elsődleges rendszer.

Ledfold
(lelkes újonc)
Sziasztok!
Csak három számomra hasznos programot említenék meg. Hátha nektek is jól jön.
Alapproblémáim: útálom a lassú dolgokat és azt hogy hiába jönnek ki új gépek a programozók mindent elkövetnek azért hogy azokat ne tudjuk megfelelő tempóval használni.
Pár dolgot sikerült gyorsítanom a kis notebookomon.:
1. A fájlkezelés lassúsága: Találtam sok próbálkozás után egy tényleg jó defragmentálót.
A neve Defragler. Ingyenes és ennek ellenére rendesen újra rendezi a fájlokat. A Pa3515-ömön érezhető volt a gyorsulás.
2. Képnézegetés: A win 7 képnézegetője nagyon lassú volt és már azt hittem hogy a gépem rossz olyan lassan hozta be a képeket. ACDSEE-t meg Irfranview-et gondoltam először de találtam egy minimál programot amiben nincs felesleges sallang csak nézegetni tud, de azt nagyon gyorsan. A neve First Impression.
3. Böngészés: Eddig Operát használtam nem volt különösebb gondom a böngészés sebességével. Egyszer csak frissítette magát a 11-es verzióra. Érezhetően gyorsult a megjelenítés. Nehéz megfogalmazni... A böngészés eddig is gyors volt de most a már bent lévő oldalak kezelése is sokkal kellemesebb. Valahogy optimalizáltak rajta és a kis notim megtáltosodott.
Én sikerrel használom ezeket és ha valakinek segítetem ezzel a listával annak örülni fogok.
Üdv.
[ Szerkesztve ]

lakrob
(újonc)
Sziasztok! Nem régen vettem használtan a laptopot. Kiváncsi lennék, hogy normális dolog -e az, ha a windows élmény indexe 3,8 pontot ad a processzorra és 3,5 pontot a Windows Aero asztali teljesítményére. Hiába vannak 5.0-s pontszámok pl a ram - nál ill. a 3D munka- és játék grafikai teljesítményénél, mert a legalacsonyabb szám miatt, tehát a 3,5 pont miatt a teljes értékelésem 3,5. Ennél azért szerintem magasabb pontszám is járhatna a géphez.....
[ Szerkesztve ]

cAspRo89
(újonc)
nekem 4,8 a proci, 5,3 a ram, 3,5 a videókártya,4,9 a 3d munka, 5,5 a merevlemez
de összesítésben azt az eredményt kapod ami a leggyengébb volt szóval nekem is 3,5

Nord72
(újonc)
Az Avivo Package (video dekóder támogatás) most már külön letölthető függetlenül a driver csomagtól.
http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonmob_win7-64.aspx#3
10.12-es verzió.

sorbit_4
(lelkes újonc)
Nekem sajnos vegyes tapasztalataim voltak az Avivo konverterrel. Az tény, hogy jóval gyorsabb mint más konvertáló programok, de sokszor belehalt (kilépett a konv.-ból) a konverzióba (amiket pl. a Winx Video Converter simán átkonvertált). Így leszoktam a használatáról. (TV-ről leszedett MPEG2 fájlokat szoktam helytakarékosabb DIVX-be konvertálni.)
[ Szerkesztve ]

KB-Tomi
(újonc)
Eladó a következő gép:
http://hardverapro.hu/apro/elado_ujszeru_fujitsu_siemens_amilo_pa3515_noteboo_2/hsz_1-50.html

cAspRo89
(újonc)
szerintem a 90 sok érte, és az inkább cseppálló billentyűzet mert nekem megesett, hogy letisztítottam a billt és egy hétig zárlatos volt és csipogott.

KB-Tomi
(újonc)
Úgy alakult ki ez az összeg, hogy maga a Windows kb.15e., a plusz memória meg 4e. volt, így a fennmaradó 71e. lényegében a gép alapára...azt hittem ez reális a gépért.

cAspRo89
(újonc)
igen, én elhiszem hogy költöttél a gépre, de sajnos nagyon kevesen értékelik az eredeti windowst
de ha bárki gondolkodna a gép megvételében, ajánlom fontolóra venni!
Sok sikert az eladáshoz.

sorbit_4
(lelkes újonc)
Sajna a Vista -t szerintem nemigen fogják értékelni, mivelhogy az egyik legszerencsétlenebb rendszere az MS-nek. Ettől függetlenül sikereser eladást kívánok.

KB-Tomi
(újonc)
De mennyi lenne az az ár, amire azt lehetne mondani, hogy igen?!
Bármi áron nem szeretném eladni, mert nekem bevállt ez a noti.
Csak már meg van az utódja és nem nagyon van kihasználva...
[ Szerkesztve ]

cAspRo89
(újonc)
Szerintem ha 80nál kezdenéd az lenne a reális, én tavaly tudtam eladni egy Lenovo laptopot, 160as vinyóval 1,8-as 2magos intel celeron procival, intel gma videó kártyával, 2 giga rammal 68ezer Forintért, úgy hogy, azt még 120 ezer körül vették abban az évben eredti Vistával, de amire eladásra került már win7 volt rajta.

Fis_misi
(újonc)
Sziasztok! Nekem 3 éve van Pa 3515öm és sajnos jönnek a problémák :S. Tanácsot, tippet szeretnék kérni tőletek! A problémám: eleinte azzal kezdődtek a dolgok, hogy a képernyőmön randonban megjelentek színes csíkok, de a kijelző mozgatásával az megszünt, most viszont nagyobb a baj. Szintén véletlenszerűen és egyre sűrűbben kell hideg indítást csinálnom a laposon azért mert fogja magát és eltűnik a képernyő, vagyis mintha kikapcsolna, de a rendszer fut tovább. Nyomkodhatok akármit a kép nem jön vissza. Mi lehet a gond? A rendszert 2szer újra raktam, de a probléma maradt. Választ előre is köszönöm!
Valamint szeretnék kérni valakitől egy hotkey drivert, címem: fis_misi@hotmail.com.
Köszi!

Nord72
(újonc)
Eleve 2 - 2,5 éve jelent meg ez a model, az enyém februárban lesz 2 éves.
Ez a képernyő csikozás nállam is elő szokott jönni, ill néha be is "vibrál" a képernyő, a space alatt balra ha megnyomom a burkolatot akkor elmúlik, rendbejön, gondolom vmi kontakt hiba lehet az alaplapon, volt olyan is hogy picit hajtani kellett még a kijelzőn és elmúlt a csikozódás.
Ezen a gépen, igaz elég sokat volt nyüstölve az elmúlt időszakban a bal oldalon a műanyag burkolat már fel is "hajlott" ill gondolom a rögzitő fülek is letörhettek belül.
Ami még előjött hogy néha magától feldobja a Realtek-es bemenet kiválasztó ablakot, mintha azt érzékelné hogy vmit csatlakoztatok rá (ha letiltom akkor is).
Amúgy a 64 bites XP 2 éve korrekten működik rajta, más jellegű gondom nem volt vele.
Az egyetlen módositás amit annó eszközöltem rajta az egy sötétitő fólia amivel leragasztottam elöl a ledeket mert este kiégette a szememet annyira zavaró volt.

Fis_misi
(újonc)
Köszi a gyors választ + a drivert. Teljesen így van ahogy leírtad, ezek a problémák ugyan úgy előfordulnak nálam is. Csak most komolyabb a helyzet. Nem tudom mit tegyek vele, hogy a képernyő ne szálljon el.

elias71
(kvázi-tag)
Sziasztok, ajánlom mindenkinek, hogy kb fél évente nézzétek meg a csavarokat a hátlap alatt nekem a sok hurcolás miatt teljesen kilazultak volt amelyik ki is esett. Nekem is sikerült rá löttyintenem egy kis vizet a billentyűre és sajna az óta nem megy az 1-es gombom de ezt megoldom a képernyő billentyűzettel.

Ledfold
(lelkes újonc)
Igen a csavarok nekem is lazák voltak, de én inkább link szerelésre gyanakszok.
A ventilátorom viszont mintha az utóbbi időben hangosabb lenne. Valaki nem tud infót arról hogy tudom szétszedni és kipucolni? Nem akartam kicsavarni mindent hogy rájöjjek hogy férek hozzá. Ha valaki már tudja kérem írja meg.
Köszi.

cAspRo89
(újonc)
Hali,
Én annyira kaptam szét hogy a prociról lekaptam a hütőt már kétszer is mert a passzív hűtésnél, a szivacsnál mindig beporosodik. Ahhoz hogy ezt lekapd 3 nagyobb csavart kapj ki és két kicsit amit alig látni.

Ledfold
(lelkes újonc)
Nem teljesen világos amit írsz. Pontosítanád?
Fent van egy helyen két kép a hátlapról.
[link]
Valamint ha lekapod a hűtést akkor gondolom a hőátvivő anyagot (pasztát) is lekapod a prociról. Ezt mivel pótolod utánna?

cAspRo89
(újonc)
a pasztát pasztával pótolom
már nagyon olcsó pénzért lehet kapni. A képen van az a háromszög alakú fém cucc, onnan a 3 csavart meglazítod hogy ne kapaszkodjon az alaplapba, és melette jobbra van két kissebb fekete csavar átlóban, azok fogják oda úgy igazán azokat is ki csavarozod és máris ki lehet szedni az egész hűtést.

Ledfold
(lelkes újonc)
Hát kipucoltam. Halkabb nem lett, de legalább nem poros. Viszont az ATI csippre jó vastagon kellett tenni a pasztát hogy egyáltalán hozzáérjen a hővezető rendszerhez. Először vékonyan kentem és túl is melegedett. Mákos lett a kérpernyő. Azonnal lekapcsoltam levettem és nem is volt paszta a felületen ami azt jelenti hogy hozzá sem ért a magon lévő a pasztához. A Procinál nem volt gond, ott szépen elterült a hővezető rendszeren is paszta. Az ATI csippre vastagabban kentem, azóta minden ok.
Mondjuk úgy tudom a paszta olyan mit a ragasztó - akkor működik jól ha nincs sok belőle csak épp kitölti a helyet.
Szerintetek nem gond a vastag paszta réteg?
Ja és milyen a jó paszta? Amit adtak a boltban az ilyen fehér fecskendős nevenincs tubus. Az megfelel vagy érdemesebb más minőséget használni?

Nord72
(újonc)
2 év után már nekem is időszerű lett a tisztitás elvégzése, igy csak annyit tennék hozzá az előttem irottakhoz, hogy a GPU-t rögzítő 2 fekete csavar-t (gyári tömités vastagsággal számítva) nem szabad teljesen lehúzni, a 3 rugós csavar ami a CPU-t rögzíti viszont szinte tökig le kell csavarozni max a végén fél fordulatot még vissza lehet engedni, hogy mozgatáskor ne feszüljön az egész.
A gpu felett kb 3 mm a tömitőpaszta, a cpu felett elég szinte egy leheletnyi, mivel ott szinte teljes felülettel érintkezik a rézzel.
20 perc használat után egész jó hőfok értékeket produkál.
Az akku szintjére még mindig 100%-t ír, bár ez gondolom már nem igazán fedi a valóságot.
Mindenesetre a lényeg, hogy nincs vele gond, lazán bir 3-3,5 órát átlagos használat mellett,
ami nem rossz teljesitmény egy 2 éves notitól (a Fujitsu kitett magáért).

Nord72
(újonc)
Hőfokértékek a linken :

cAspRo89
(újonc)
35 fok?
nekem 60 fok alá sosem megy a proci, ügyes. Valaki megtudná mutatni egy rajzon hogy az alaplapnál a GPUhoz hova kell pasztát nyomni? Köszi előre is.

Ledfold
(lelkes újonc)
Nekem nem hozta meg a tisztítás a kívánt eredmény pedig kétszer is újrakentem.
Lehet hogy a paszta minőségével van a gond. A port kipucoltam, de szerintem nem vezeti elég jól a hőt a paszta, mert a ventilátor mintha még többet pörögne.
Elsőre megszívtam hogy a GPU-ra kevés pasztát tettem. Másodszorra sikerült mert adtam a pofájának. Szeritem viszont a konstrukcióban hiba van. A pasztának az lenne a lényege hogy vékonyan legyen ahogy a CPU-n is, és gyorsan és egyenletesen átvigye a hőt a bordára. Ezzel szemben ahhoz hogy a paszta elérje a bordát jó vastagon kell kenni.
Az az alacsony hőfok nekem is furcsa. Én azt tapasztalom hogy fűt rendesen ha fejen álok is.
[ Szerkesztve ]

cAspRo89
(újonc)
nord, neked milyen proci van benne?

Nord72
(újonc)
X2 DualCore QL-62

elias71
(kvázi-tag)
Srácok én a glaviatura alá szeretnék bejutni az egyes gombom nem működik. A régi lapimon volt csavar ami a glaviaturát rögzítette de itt nincs ilyen,szedte már valaki ennyire szét a paripát?

albi31
(kvázi-tag)
Hello!
Én már szedtem szét!(javítás céljából...a többit inkább nem írom le,mert mindenkit megijesztenék,azt meg nem akarom!)
A billentyűzetet nem fogja semmi alulról,fentről a spec. gombokat tartalmazó panel fog,azt meg alulról nem emlékszem,hogy fogja-e valami,biztonság kedvéért az abba a hossz irányba eső csavarokat ki kell csavarni,majd a kijelző zsanérnál óvatosan alányúlni,és kipattintani,utána már csak két oldalon vannak rögzítő karmok,de azoktól már kiemelhető a billentyűzet.
Sok sikert!

Ledfold
(lelkes újonc)
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem próbáltátok-e már a 2+1 GByte memória modult a gépetekben. Hogy reagál rá a kis rendszerünk? Ha jól megy akkor gondolkodom egy ilyen bővítésben, mert az 1+1 GByte-ot a 64 bites Windowsnál kevésnek érzem. Le akarom tiltani a vitruális memóriát ahhoz meg legalább a 3 GByte dukál. 4 GByte-ra feleslegesnek érzem a bővítést mind teljesítményben mind anyagilag.
Mi a véleményetek?
Üdv.

sorbit_4
(lelkes újonc)
Nálam kb. 7 hónapja megy így a gép. Gond nincs vele, de azért olyan nagy gyorsulást nem tapasztaltam (a Win7 egy kicsit fürgébb lett, az XP-nél kevésbbé vettem észre). Arra azért érdemes ügyelni, hogy kompatibilis legyen a két memória. Nálam az első típussal 266 MHz-en tudtak együtt ketyegni (a géppel szállított típust (Hynix) nem kaptam). A 2 Gbyte-os Kingmax-al 333MHz-en mennek.

Ledfold
(lelkes újonc)
Megtörtént a memóriabővítés 2 GB-ről háromra. Gondoltam leírom mit tapasztaltam hátha valakit érdekel. Kingmax modul lett a 2 GB-s versenyző. Hibátlanul együtt működik az eredetivel és ugyanúgy 800 MHz-en megy annak ellenére hogy az időzítése kissé eltér.
Az ember azt gondolná hogy a 2GB RAM már elegendő, de be kellett látnom hogy a Win7 64 bit és a programok, valamint az hogy a video memóriát a rendszer az alapból veszi el megcáfolta ezt. A 3GB-vel kikapcsolt vitruális memóriával érezhetően kellemesebben futnak a dolgok. Nincsenek bosszantó pislogások és elakadások, gördülékenyebb minden. Olyan lett a gép mint egy normálisabb számítógép...;-)

sorbit_4
(lelkes újonc)
Hogy sikerült elérni a 800 MHz-t. Nekem sajnos nem mennek duálban. De akkor is csak 667 MHz lenne. Mivel nézted a tényleges sebességet? Igaz nálam 32 bites Win7 van.

Ledfold
(lelkes újonc)
Hogy hogy sikerült elérni? OOO
Betettem és működött. A BIOS nem nagyon ad extra lehetőségeket úgyhogy szerintem ha az alaplap magától lekezeli akkor jó, ha nem akkor bukta van.
Nálam Win7 64 bit van. Hogy mivel néztem.. Úgy emlékszem HWinfo de ha gondolod leellenőrzöm.
Egyébként szerintem nem sokat vesztesz ha csak 666-on megy mert nem hinném hogy érezhető sebességkülönbséget jelentene. Nem ez a szűk keresztmetszet.
[ Szerkesztve ]

cAspRo89
(újonc)
Mostanában azt csinálja a laptop hogy egy kisebb videókártya igénybevételnél is kikapcsol. Tegyük fel több youtube videó megnézése, halál. Egy játék elinditása után fél percel ugyan csak. A képernyőn megjelennek mindenféle szépségek és kikapcsol, de ilyenkor a processzor még csak 55-65°C-os.
Valaki megtudná mutatni hogy nézne ki a videókártya csipen egy tökéletes pasztázás? vagy más ötlet?
Előre is köszi.