Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) jakobinus

jakobinus
(tag)

A quality menagernek picit belerúgnak a bugyijába.

Egy mindenkiért - mindenkiért egy

(#2) Male

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez azért vicces... tehát tedd fel a BIOS-t, aztán ha letiltja a tápcsatit, akkor keresd fel a szervízt... és onnantól annyi időd van ameddig az akksi még bírja.

Csak én gondolom értelmesebb megoldásnak, hogy csak kiírja, hogy vidd vissza amint tudod, de azért addig is használhatod teljes értékűen? Mert 41.000-ből 129 hiba az nem olyan amiért érdemes így megszivatni az embereket.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#3) lujó55 válasza Male (#2) üzenetére

lujó55
(őstag)

Nekem már volt Toshiba laptopom (céges) folyamatosan szervízbe kellett hordani. Utána kitalálta a központ, hogy az MSI lesz jó nekünk. Egy hetet sem bírtak, állandóan mechanikai hibák jöttek elő, még lezárni sem lehetett.
Akinek van egy csepp esze az nem vesz Fu-Si, MSI, Toshiba notebookot. Aki viszont tényleg jót akar, mint pl. én otthonra saját pénzből megspórolva: Dell, Asus, Lenovo. A többi csak középmezőny.

Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

(#4) Tomcat

Tomcat
(őstag)

Az ACER mellett a Toshiba a második leggyakoribb notebook márka körülöttem mind céges, mind magánfelhasználás mellett. Eddig gyakran adtam olyan tanácsot sokaknak hogy ha igaztán minőségi gépet akarnak vásárolni akkor válasszanak inkább egy megfizethető árfekvésű Toshibát bármelyik másik gyártó helyett. Mivel eddig nem volt jellemző a Toshiba-ra hogy hibás sorozatot adott ki ezért lehetséges hogy át kell értékeljem a márkáról alkotott eddigi elképzelésemet. :(
Remélem, hogy ez csak egy egyszeri eset és a továbbiakban elkerülik az ilyen jellegű hibákat!
Ami a negatív végletet illeti nálam is az MSI vezet, utána a FUSI, HP, majd az ASUS következik. Nálam a középkategória a DELL, Lenovo és az olcsóbb régebbi ACER-ek. A mostaniak már rendben vannak.

[ Szerkesztve ]

Tomcat

(#5) Abu85

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Frissítettem a hírt, és a Mo-on forgalomba hozott gépek nem problémásak. Aki viszont külföldről rendelt ilyen terméket, az ellenőrizze a masinát a BIOS-szal.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#6) lujó55 válasza Tomcat (#4) üzenetére

lujó55
(őstag)

Öcsém meg esküszik a Vaio-ra, pedig arról is hallottam már hideget, meleget! Szerintem ez is ízlések és pofonok, de a Dell-ről még nem hallottam rosszat! Szeget lehet verni vele olyan jól összerakott. Nem véletlen a 3 év gari ;)

Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

(#7) kokyt válasza lujó55 (#3) üzenetére

kokyt
(senior tag)

Azért egy MSI-vel nagyon ne rakjuk egy kalapba. Tapasztalataim szerint a toshiba-nál nagyítóval kell keresni a hibás darabokat, míg MSI-nél még nem igazán találkoztam használhatóval. Ott valami bagatel hardveres dolog mindig belerondított a képbe (könnyfakasztó kék ledsor a kijelző alatt, porladó zsanérok, nyekergő hűtés, gyorsan kopó felületek, stb.). Ráadásul 2 év után egységesen atomjaira hullanak, legalábbis azok a darabok, amiket a környezetemben használtak.

Másnak is feltűnt, hogy megint a konzumer satellite szériákat érinti a hiba, és nem a tecrát? :U

(#8) wardred válasza Male (#2) üzenetére

wardred
(kvázi-tag)

"Csak én gondolom értelmesebb megoldásnak, hogy csak kiírja, hogy vidd vissza amint tudod..."

Ezzel az a baj, hogy a noti kiírja a hibát, Béla-bá' meg egy hét használat után (ejj ráérünk arra még mentalitás) elfüstöli és a Toshiba lesz a hibás.

Sz.tem ez telejsen korrekt megoldás.

"Finally i'll be able to play a Crysis game without making my PC match the specs of the machine where God runs creation.exe on"

(#9) negyedes

negyedes
(őstag)
LOGOUT blog

Inkabb hivjak vissza, mintsem valami nagyobb baj tortenjen.

FUSI mar nincs, jo lenne megtanulni. :U

powerd by mango, no more droid

(#10) lezso6 válasza lujó55 (#3) üzenetére

lezso6
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"viszont tényleg jót akar, mint pl. én otthonra saját pénzből megspórolva: Dell, Asus, Lenovo."

Azaz Anus hogy került oda? :U

(#9) negyedes: Használtnoti-piac még van. Jó lenne megtanulni. :U ;]

[ Szerkesztve ]

"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

(#11) lujó55 válasza negyedes (#9) üzenetére

lujó55
(őstag)

Jaj, megint megtaláltál :DD Köszönöm a 4. kioktatást is :R
Amiről én beszéltem az Fujitsu-Siemens és amikor vettük még volt, sőt még most is van belőle valahol az asztal lába alatt, hogy ne mozogjon

(#12) Duree

Duree
(PH! addikt)

Az ilyen hírek hallatán,nálam percenként csörög a telefon és akinek Toshiba gépe van az pánikol.Pedig csak figyelmesen kellene elolvasni a hireket

(#13) negyedes válasza lezso6 (#10) üzenetére

negyedes
(őstag)
LOGOUT blog

ha hasznaltnoti piac akkor illik megtanulni, hogy uzleti noti ;]

lujo ne vedd magadra nem csak neked szolt. ;)

anus ugy kerul oda h jo szuport meg anyaghasznalat, meg jo tervezes :P

[ Szerkesztve ]

powerd by mango, no more droid

(#14) lezso6 válasza negyedes (#13) üzenetére

lezso6
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"anus ugy kerul oda h jo szuport meg anyaghasznalat, meg jo tervezes :P"

Nagyon remélem hogy ez irónia volt. :N

"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

(#15) Male válasza wardred (#8) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha figyelmezteti a gép... onnantól nem a Toshiba a hibás.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#16) hack69 válasza wardred (#8) üzenetére

hack69
(fanatikus tag)

Ismerős ez a "Béla-Bá" szituáció szintén melegedő gépnél (HP) :K

(#17) Rival

Rival
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Mindegyik gyártó jól összerakja a saját prémium kategóriáját. A Fujitsu is képes normális gépeket gyártani a Siemens nélkül, persze árban sem egy szint. A cikkben nem éppen prémium se a Satellite, se a Satellite Pro. Nekem az előző gépem, egy Portege R100 hét évig bírta... soha semmi gond nem volt vele azon felül, hogy ezt-azt néha fejleszteni kellett rajta (wifi, hdd, memória). Most egy Dell Vostro V13-mat nyúzok. Nem prémium, de prémiumnak látszó... :) Remélem, kitart egy darabig!

Rival Computers - http://www.rivalcomp.hu

(#18) kacsyx

kacsyx
(tag)

Ahelyett, hogy magukat a gyártókat minőségi kategóriákba sorolnánk, talán inkább egyes modelljeikről kellene véleményt formálni, mert így elég viccesen hangzik egyik-másik hozzászólás, vagy írhatnám úgy: "ez nem PH szintű". :R

[ Szerkesztve ]

HP EliteBook 8530p & Motorola V8 -amerikanizálódok:S

(#19) D.Orion

D.Orion
(PH! kedvence)

hogy az érintett gépek DC bemenetével van probléma, ami az AC adapter lecsatlakoztatása után túlmelegedhet,

Bocsesz, de én ezt most nem értem... Most, akkor a laptopban melegszik túl valami vagy a tápban a dc rész?

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#20) sanzi89 válasza lezso6 (#14) üzenetére

sanzi89
(senior tag)
LOGOUT blog

A Support tapasztalat alapján nagyon rendben van, az anyaghasználat meg ugyan olyan, mint az összes konzumer gépé. Vagyis szar, de az árkategóriájában az Acer, MSI, Dell, Lenovo, HP is ugyan ilyen anyagminőséggel bír. Kogopós, fényes műanyag, ennyi.

De tudom, mindig divat egy-egy márkát fikázni. Most az SE szar, most a Nokia, most az Nvidia, most az AMD, stb...

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos." | Philips Villanyborotva Apró : http://href.hu/x/czn0

(#21) hunmyke

hunmyke
(fanatikus tag)

Egyáltalán nem jó általánosítani a márkákat, mióta Lenovo is kiadta az Idepad-ot meg a Thinkpad Edge-t, már nem nevezném teljesen megbízhatónak az összes notebook-ját.
Majdnem minden márkánál volt valami gatter, Dell-nél emlékszem a robbanó akksi, Vaio-nál is voltak bajok, Apple-nél a geforce-ok hűtése. Végtelen a lista, ami sajnos mindig bővül.

Húsz évvel ezelőtt arra vágytam, hogy keressek 60.000 Ft-ot havonta és legyen egy 1983-as évjáratú Golfom. Mára mindez teljesült.

(#22) wxppro

wxppro
(fanatikus tag)

Ez a legjobb: 'Biztos lesznek olyan felhasználók is, akik a fenti táblázatban szereplő termékek valamelyikét használják, de a friss BIOS nem tiltja le a DC bemenetet. Ilyen esetben örülni kell,'. Szép, már ott tartunk, hogy xxxezer pesóér veszünk egy x@ros lapost, aztán már annak is örülni kell, ha működik... :D
Ja, és hányan cseszik el majd a BIOS-frissítést? Mondjuk nem csak önhibájukból, hanem pl. a DC-bemenet épp akkor vágja haza a cuccost...?

Mondd inkább te, a te hangod mélyebb... Minek járnak ide olyan kretének, akik nem képesek privátokra válaszolni...???

(#23) Tomcat válasza kokyt (#7) üzenetére

Tomcat
(őstag)

Két Tecra van használatban a környezetemben. Számomra ez jelenti az etalont minden tekintetben. Szinte elpusztíthatatlanok. Éveken át hibamentesen teszik a dolgukat és sehol egy kopás, nyöszörgő alkatrészek. Csak hát az áruk nagyon el van túlozva.

Tomcat

(#24) .:ZS:.

.:ZS:.
(tag)

Nekem a Toshiba ismét csak nőtt a szememben. Ahol ember van ott hiba is van, elkerülhetetlen, de egy komoly, minőségre adó cég így reagálja le a dolgokat, Megtehették volna azt is hogy kussolnak és akinek gari időbe szarik be azt megcsinálják akinek utána az meg így járt.

A sebesség élvezet! Nyomd a gázt és élvezd az életet!

(#25) hibavissza válasza .:ZS:. (#24) üzenetére

hibavissza
(senior tag)

AC adapter lecsatlakoztatása után túlmelegedhet, extrém esetben pedig égési sérüléseket vagy tüzet is okozhat.

A szövegből tisztán kiderül, hogy a hibát azért javítják ennyire korrekt módon, mert fosnak.

Kiemelném a "tüzet okozhat" 2 db szót. Gondolom nem kell magyarázni, mekkora kártérítési összeget varrnának a TOSHIBA nyakába egy esetlegesen kigyulladt laptop miatt bekövetkező lakástűz és az ebből következő anyagi és emberi veszteségek kapcsán.

Tehát nem azért csinálják, mert korrektek, hanem mert félnek a várható következményektől. Azt hiszem ennél a hibánál ez az intézkedés az elvárható MINIMUM volt.

Véleményem szerint egy ilyen baklövés egész egyszerűen NEM követhet el egy magát valamire is tartó mérnök csapat a mai világban. Itt nem arról van szó, hogy elszáll a videokártya, hdd, egyéb bizbasz.

[ Szerkesztve ]

(#26) katona.t válasza hibavissza (#25) üzenetére

katona.t
(tag)
LOGOUT blog

Hát azért lehet, hogy a Toshiba is túloz egy kicsit a hiba súlyosságát illetően, mert így sokkal jobban hangzik, jobb fejnek tűnnek tőle.
Csodálkozom, hogy még senki nem írt "bezzeg a szifon" típusú hozzászólást. Szerintem nem kell ott megfogni, és akkor nem éget meg. :D

(#27) wxppro válasza .:ZS:. (#24) üzenetére

wxppro
(fanatikus tag)

Ha igazán jó arcok lettek volna, akkor azt mondják annak a 40ezer+ ilyen laptopot birtokló embernek, hogy hozd be ide és ide, itt van cserébe egy új, aztán isten Veled... :K
Ezt már eljátszották a világtörténelemben, és nem laptoppal, hanem pl. egy amerikai cég az autóival! Pedig ott sem 3 darabról volt szó... :N

Mondd inkább te, a te hangod mélyebb... Minek járnak ide olyan kretének, akik nem képesek privátokra válaszolni...???

(#28) x_o_n válasza hibavissza (#25) üzenetére

x_o_n
(PH! addikt)

azért ez kissé vicces...amolyan tipikus reakció...

:igényes festés vállalok referenciákkal:::::Diablo 3: Guest Pass -t keresek!!:::

(#29) wxppro válasza hibavissza (#25) üzenetére

wxppro
(fanatikus tag)

Azért valószínűleg az akku előbb lemerül, minthogy tüzet okozna. Mert ugye az AC/DC adapter leválasztása után kezd melegedni a DC-aljzat, a hőfejlődéshez azért elég komoly energiaközlés is kell, amit a lehúzott töltő hiányában az akkuból kap valamilyen úton-módon a DC-aljzat. Plusz ha még használod is közben a lapost, ez gondolom nagyságrendekkel lerövidíti a működési időt, tehát szépen kikapcsol, mielőtt komoly baj lenne belőle...

(#30) hibavissza válasza wxppro (#29) üzenetére

hibavissza
(senior tag)

:C
:W

(#31) wxppro válasza hibavissza (#30) üzenetére

wxppro
(fanatikus tag)

Műszerész lennék, és erre jutottam. Persze, egy lemerült ceruzaelemmel is fel tudok gyújtani egy lakást, de az már elég célirányos tevékenység, a Toshiba gondolom nem erre ment rá... :DDD

(#32) CoDWaW07

CoDWaW07
(senior tag)

Hát ezeken sem tolnám be a Krízisz-t mert sztem akkor nemcsak forrósodna:D

(#33) moli.hu

moli.hu
(senior tag)

Ettől függetlenül érdemes még a BIOS frissítése előtt lementeni a fontos fájlokat. Bár a szerviz javításra vonatkozik, így az adatok nem veszhetnek el, sosem árt felkészülni a legrosszabbra.

???! ki kell vetetni a hdd-t a szervizbe leadaskor. nyilvan nem adom oda az adataimat egy idegennek.

(#34) wxppro válasza moli.hu (#33) üzenetére

wxppro
(fanatikus tag)

Na igen. Sok embernek ez eszébe sem jut. Sok ember meg ebből él.

Pár éve kibéreltem egy nagyobb lakást, aztán mikor becuccoltunk, találtam a spájzban egy régi P3-as gépet. Hívom a tulajt, hogy ezzel mi legyen, azt mondja, az Ő régi gépe, rám bízza a sorsát, úgyis kidobta volna, mert rossz. Beröffentettem, persze hogy rossz volt, ennek ellenére pöccre elindult, a kis 6.4-es hdd meg tele volt nyaralásos meg bulis fotókkal, meg egy rejtett könyvtár a tulaj régi nőjének a hiányos öltözékű fotóival.
Most ha kidobom, és mákja van, tönkre megy a gyűjtőtelepen, mire megtalálja valaki, ha nincs mákja, összeguberálja valami kretén a lomtalanításból, aztán ennyi, már tolja is fel a netre. Én zerora írtam, szétszedtem, megsimogattam egy két kilós mágnessel, aztán ment a lomisoknak...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.