Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) .mf

.mf
(PH! addikt)

Én már csak azt várom, hogy mikor jelenik meg open-source, vagy legalább simán freeware formában is SSD cache-elésre használatos szoftver...

(#2) tuser

tuser
(fanatikus tag)

Mikor érjük már meg hogy a winyón is lesz DDR3 RAM foglalat ? :U

2 TB, 500 GB, 7200 RPM, garis winyó van óccóé' eladóóó : http://goo.gl/bWrs3

(#3) Sanya válasza tuser (#2) üzenetére

Sanya
(PH! kedvence)

ram van rajta, 16-64mb, de ram az pont nem jó. ha nem kap áramot, nem frissíti magát/nem frissíti vmi, akkor elveszt mindent, s a rendszerbetöltés ugyanolyan lassú lesz.

(#4) .mf válasza tuser (#2) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Minek? RAMdisk ezeréves találmány, viszont hómjúzernél ez a gépindításon pont nem gyorsít, s kicsit drága is.
Volt pár gyártó is, akik RAM-drive-ot készítettek (5.25"-es slotba helyezhető doboz, melyben 4-6-8db RAM-slot, vezérlőchip és akku voltak; miután felmásolták ide a programokat, iszonyatos sebességeket és késleltetéseket voltak képesek elérni, a csatoló interfész és a proci korlátozták csak őket).

Anno jópár éve, mikor Google még csak feltörekvő kereső volt, akkor láttam egy képet a szerverszobáról -- RAMból voltak a falak :))

(#5) Male válasza .mf (#1) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A ReadyBoostot ráteheted SSD-re is... mivel a winbe beépítve van, így ha megvetted az OS-t, akkor már ingyenes. (a hatékonysága más kérdés)

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#6) Reggie0 válasza .mf (#1) üzenetére

Reggie0
(tag)

Mar megjelent. Flashcache

[ Szerkesztve ]

(#7) Lenry

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ez lényegében ugyanaz, mint a Z68-as lapokon az mSATA dugóba rakható kis SSD?

[ Szerkesztve ]

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#8) BiP válasza Lenry (#7) üzenetére

BiP
(PH! addikt)

A célja ugyanaz. Csak ez szoftveres, a Z68-ban pedig a chipset által támogatott.

(#1) .mf: Még az is jó lenne, ha nem csak OEM-ként, hanem boltban elérhető lenne. Sokan megvennék úgy is, szerintem.
Persze ha van freeware változat, az még jobb.

Újabban divat nem válaszolni a privátokra?! Megbeszélt találkozóra pedig illik elmenni vagy időben visszamondani. Én azt hittem, ez alap.

(#9) .mf válasza Reggie0 (#6) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Kéne windowsra is :(

BiP: ha nem is boltban elérhető, de neten megvehetőek már vannak (eBoostr, FancyCache, s még van egy-kettő, aminek most nem ugrik be a neve). Illetve a Marvellnek van egy ezt hardveresen végző chipje, amire talán a Silverstone készített is egy terméket, de az, mint a legtöbb Silverstone termék, nálunk nem kapható boltban, csak Amerikában

(#10) Reggie0 válasza .mf (#9) üzenetére

Reggie0
(tag)

Windowsra sajnos nem tudok, viszont a linux+virtualis gepen windows mar majdnem az amit szeretnel.:)

(#11) BiP válasza .mf (#9) üzenetére

BiP
(PH! addikt)

(boltban elérhetőben nálam benne van a netshop is :) ) Viszont ezt nem is tudtam, hogy már vannak ilyen termékek. Nem követtem, mert nekem nincs rá szükségem.De azért jó tudni, hogy van már. Kérdés, hogy ezek is kellően jók-e a gyakorlatban.

Újabban divat nem válaszolni a privátokra?! Megbeszélt találkozóra pedig illik elmenni vagy időben visszamondani. Én azt hittem, ez alap.

(#12) djculture válasza .mf (#9) üzenetére

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

eBoostr évek óta használom tényleg jó csak volt benne pár bug szeretett néha leállni meg ilyenek.

Mennyi memória van a gépedben? Szavazz te is a logout bejegyzésemben.:) Köszönöm.

(#13) tgabi333

tgabi333
(fanatikus tag)

Volt régebben az intel-nek is hasonló hardveres megoldása amiben talán 1GB flash volt egy mini pci-express kártyán, az létezik még?

You'll Never Walk Alone --- http://www.tothgabor.hu

(#14) Male válasza tgabi333 (#13) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Talán a Turbo memory / Robson-ra gondolsz... ennek már vége van, nem igazán jött be a dolog. Helyette van a Z68-as chipsetekben lévő megoldás.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#15) Tomcat

Tomcat
(őstag)

Jó lesz ez, csak ki kell még forrnia magát a technológiának.

Tomcat

(#16) Szizol

Szizol
(lelkes újonc)

Az express cache tuti hatékony dolog, csak ne legyen meghibásodásra hajlamos, mint a régebbi momentus XT.

(#17) tuser válasza Sanya (#3) üzenetére

tuser
(fanatikus tag)

Azért a 16-64 mega nem ugyanaz a kategória mint az 1-64 GB ... ;-)

Standby powerről mehetne a táp. Így legfeljebb csak azoknál a gyökereknél lehetne lassú a hidegindítás, akik notóriusan lenyomják a 6 -os elosztó kapcsolóját. :))

Nem mellesleg ... kapnál egy csupasz winyót ( 0 MB cache ) "óccóé'", majd ha akarod, 256 MB -tól 8x 8 GB octochannelig bármennyit beletolhatnál. :D

(#19) Auratech

Auratech
(senior tag)
LOGOUT blog

Én elképzelterm, hogy egy jobb alaplapon van 8 microsd/ foglalat és mellette beforrasztott 256mB cache. betolok 8db gyors egyforma microSD-t aztán kész. Ahogy javulnak, gyorsulnak, úgy cserélek.
Ahogy teret nyernek az újfajta statikus memóriák, szerintem az alaplapra integrálódik a rendszerdisk.
Egyébként ezt régebben conservative swap file using-nak hívták 98-ig. Amíg a ram tart, cacheli a vinyót...

[ Szerkesztve ]

Digitális családmodell: 8 mag, 16Gb, 2 vga, 2 HD monitor! :D

(#20) Sanya válasza tuser (#17) üzenetére

Sanya
(PH! kedvence)

akkor sincs semmi értelme.
ha már így gondolod, akkor miért nem az operációs rendszernek adod a ramot? tégy 16-32GB ramot a gépedbe és ne kapcsold ki sosem, hanem csak sleep, maximum hibernálás. jó esetben akkor is csak a ramok kapják az áramot és a vinyók-procimagok, vga- egyéb eszközök alszanak. notiknál nem gond, így egyik-másik gyártó terméke akár 2 hétig is bírja.

csak az akksit ne vegyék ki.

(#21) .mf válasza Male (#14) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

"Helyette van a Z68-as chipsetekben lévő megoldás."

Pontosabban "Helyette van a Z68-as chipsetekhez kötött megoldás." -- ugyanis teljesen szoftveres, a Z68 csak egy mesterséges korlátozás, működne máson is, csak akkor még eggyel kevesebb ok a drága Z68 mellett...

(#22) .mf válasza tuser (#17) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

"Így legfeljebb csak azoknál a gyökereknél lehetne lassú a hidegindítás, akik notóriusan lenyomják a 6 -os elosztó kapcsolóját. "

Mérted már a számítógép "kikapcsolt" állapotbeli fogyasztását? Gép táp standby, monitor(ok) standy, hangszóró standby, printer standby, stb. Feleslegesen pazarol 20 Wattot... Inkább az a gyökér, aki ezt leszólja :U

(#23) Male válasza .mf (#21) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, így lett volna teljesen korrekt. (most majd procihoz lesz kötve, ha jól rémlik az egyik hír...)

(#24) tuser válasza Sanya (#20) üzenetére

tuser
(fanatikus tag)

A ramot általában nem az oprendszernek veszi az ember, hanem a használni kívánt szoftvereknek. :U

Az XFS ramcache überkirályság ( amit egyszer indítottál és még nem kellett másra a ram, az azonnal indul ), de ... egyrészt nem sokat gyorsít a bootfolyamaton, másrészt mivel a dózer ezt sem kezeli, így a L4D/fotóbolt/<tetszőleges alkalmazás> -hoz az OS elmaradottsága miatt nem alkalmazható. :( A "winyót megtömjük rammal" módszer viszont OS függetlenül működhetne ahogy a mostani 16-64 MB cache. ;)

#22 .mf :
"...Feleslegesen pazarol 20 Wattot..."

Szuper ... utána vehetsz majd új tápokat, mennyivel olcsóbban jössz ki ... :D

(#25) Sanya válasza tuser (#24) üzenetére

Sanya
(PH! kedvence)

a szoftverek operációs rendszer nélkül csak egy adatkupac. az operációs rendszer ad neki memóriát. illetve te itt ramdrive-ról beszéltél, hogy milyen überkirály lenne a merevlemezen.

ha lehetne választani, hogy több ram legyen a gépben, vagy a merevlemezen, akkor többen a ram-ra tennék a voksukat.

az operációs rendszered, főleg, ha vistáról, windows7-ről (meg nem erősített hírek szerint a linux, talán az osx is így viselkedik)van szó, a gyakran használt cuccaidat berakja cache-be. főleg, ha este 7-kor indítasz el mindig egy programot, majd figyeld meg: este 6:51-kor betolja ramba s csak 1 kattintás. ha meg lemezműveletnek kell? akkor irány a ramdrive: http://www.ltr-data.se/files/imdiskinst.exe

[ Szerkesztve ]

(#26) tuser válasza Sanya (#25) üzenetére

tuser
(fanatikus tag)

Azért nem mindegy hogy OS indítása után alapból ugrott 2 giga, vagy csak 96 mega. ;)

Elsődlegesen természetesen én is a gépbe tolnám viszont ha lenne rá lehetőség, azért bedobnék egy kisebb, mondjuk 0,5-1 gigás modult a winyóba. Nem lenne überramdisk, de talán kicsit több értelme lenne mint az előtöltögetős baromkodásnak. :U

(#27) Male válasza tuser (#26) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az üresen álló RAM kidobott pénz... az, hogy a OS teletömi eleve azokkal, amire várhatóan szükség lesz, az igencsak jó viselkedés (ha valami programnak szüksége van arra a területre, akkor majd kidobja előtte).

(#28) tuser válasza Male (#27) üzenetére

tuser
(fanatikus tag)

Ezért jó a ramcache. ;) Most miért is jó az ha minden sz@rt betol, amit aztán nem fogok használni ?

Pl. dózert többnyire csak játékra, tesztelésre használok ( másra amúgy sem alkalmas, de ez most mellékes ). Ha már egy ideje csak Portal -t indítgatok rajta, akkor behányja a ramba akkor is ha én csak a PH -ra szeretnék ránézni egy teszt közben ... király ... :C

(#29) Male válasza tuser (#28) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

...és mégis miben zavar, hogy benne van?

(#30) Szizol válasza tuser (#28) üzenetére

Szizol
(lelkes újonc)

Bármilyen cache arra jó, hogy a leggyakrabban használt dolgokat gyorsabban elérje onnan. Ahhoz pedig valami alapján fel kell tölteni. Vagy te hogyan használnád a ramcache-t? :)

(#31) zseko

zseko
(őstag)

Engem ez a videó nem győzött meg. Két külön felvett kép van, szimplán felgyorsítom az egyik oldalit összeollózás előtt és ennyi... Így az én gépemen is tudok gyorsítani, és ráfogom hogy fejlesztettem..

[ Szerkesztve ]

(#32) tuser válasza Szizol (#30) üzenetére

tuser
(fanatikus tag)

Már leírtam. Ha bővebben érdekel, kugli a barátod. ;)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.