Én már csak azt várom, hogy mikor jelenik meg open-source, vagy legalább simán freeware formában is SSD cache-elésre használatos szoftver...
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
tuser
(fanatikus tag)
Mikor érjük már meg hogy a winyón is lesz DDR3 RAM foglalat ? 
2 TB, 500 GB, 7200 RPM, garis winyó van óccóé' eladóóó : http://goo.gl/bWrs3

Sanya
(PH! kedvence)
ram van rajta, 16-64mb, de ram az pont nem jó. ha nem kap áramot, nem frissíti magát/nem frissíti vmi, akkor elveszt mindent, s a rendszerbetöltés ugyanolyan lassú lesz.

.mf
(PH! addikt)
Minek? RAMdisk ezeréves találmány, viszont hómjúzernél ez a gépindításon pont nem gyorsít, s kicsit drága is.
Volt pár gyártó is, akik RAM-drive-ot készítettek (5.25"-es slotba helyezhető doboz, melyben 4-6-8db RAM-slot, vezérlőchip és akku voltak; miután felmásolták ide a programokat, iszonyatos sebességeket és késleltetéseket voltak képesek elérni, a csatoló interfész és a proci korlátozták csak őket).
Anno jópár éve, mikor Google még csak feltörekvő kereső volt, akkor láttam egy képet a szerverszobáról -- RAMból voltak a falak 
A ReadyBoostot ráteheted SSD-re is... mivel a winbe beépítve van, így ha megvetted az OS-t, akkor már ingyenes. (a hatékonysága más kérdés)
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

Reggie0
(tag)
Mar megjelent. Flashcache
[ Szerkesztve ]
ez lényegében ugyanaz, mint a Z68-as lapokon az mSATA dugóba rakható kis SSD?
[ Szerkesztve ]
"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

BiP
(PH! addikt)
A célja ugyanaz. Csak ez szoftveres, a Z68-ban pedig a chipset által támogatott.
(#1) .mf: Még az is jó lenne, ha nem csak OEM-ként, hanem boltban elérhető lenne. Sokan megvennék úgy is, szerintem.
Persze ha van freeware változat, az még jobb.
Újabban divat nem válaszolni a privátokra?! Megbeszélt találkozóra pedig illik elmenni vagy időben visszamondani. Én azt hittem, ez alap.

.mf
(PH! addikt)
Kéne windowsra is 
BiP: ha nem is boltban elérhető, de neten megvehetőek már vannak (eBoostr, FancyCache, s még van egy-kettő, aminek most nem ugrik be a neve). Illetve a Marvellnek van egy ezt hardveresen végző chipje, amire talán a Silverstone készített is egy terméket, de az, mint a legtöbb Silverstone termék, nálunk nem kapható boltban, csak Amerikában

Reggie0
(tag)
Windowsra sajnos nem tudok, viszont a linux+virtualis gepen windows mar majdnem az amit szeretnel.

BiP
(PH! addikt)
(boltban elérhetőben nálam benne van a netshop is
) Viszont ezt nem is tudtam, hogy már vannak ilyen termékek. Nem követtem, mert nekem nincs rá szükségem.De azért jó tudni, hogy van már. Kérdés, hogy ezek is kellően jók-e a gyakorlatban.
Újabban divat nem válaszolni a privátokra?! Megbeszélt találkozóra pedig illik elmenni vagy időben visszamondani. Én azt hittem, ez alap.
eBoostr évek óta használom tényleg jó csak volt benne pár bug szeretett néha leállni meg ilyenek.
Mennyi memória van a gépedben? Szavazz te is a logout bejegyzésemben.:) Köszönöm.

tgabi333
(fanatikus tag)
Volt régebben az intel-nek is hasonló hardveres megoldása amiben talán 1GB flash volt egy mini pci-express kártyán, az létezik még?
You'll Never Walk Alone --- http://www.tothgabor.hu
Talán a Turbo memory / Robson-ra gondolsz... ennek már vége van, nem igazán jött be a dolog. Helyette van a Z68-as chipsetekben lévő megoldás.
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

Tomcat
(őstag)
Jó lesz ez, csak ki kell még forrnia magát a technológiának.
Tomcat

Szizol
(lelkes újonc)
Az express cache tuti hatékony dolog, csak ne legyen meghibásodásra hajlamos, mint a régebbi momentus XT.

tuser
(fanatikus tag)
Azért a 16-64 mega nem ugyanaz a kategória mint az 1-64 GB ... ;-)
Standby powerről mehetne a táp. Így legfeljebb csak azoknál a gyökereknél lehetne lassú a hidegindítás, akik notóriusan lenyomják a 6 -os elosztó kapcsolóját. 
Nem mellesleg ... kapnál egy csupasz winyót ( 0 MB cache ) "óccóé'", majd ha akarod, 256 MB -tól 8x 8 GB octochannelig bármennyit beletolhatnál. 
Én elképzelterm, hogy egy jobb alaplapon van 8 microsd/ foglalat és mellette beforrasztott 256mB cache. betolok 8db gyors egyforma microSD-t aztán kész. Ahogy javulnak, gyorsulnak, úgy cserélek.
Ahogy teret nyernek az újfajta statikus memóriák, szerintem az alaplapra integrálódik a rendszerdisk.
Egyébként ezt régebben conservative swap file using-nak hívták 98-ig. Amíg a ram tart, cacheli a vinyót...
[ Szerkesztve ]
Digitális családmodell: 8 mag, 16Gb, 2 vga, 2 HD monitor! :D

Sanya
(PH! kedvence)
akkor sincs semmi értelme.
ha már így gondolod, akkor miért nem az operációs rendszernek adod a ramot? tégy 16-32GB ramot a gépedbe és ne kapcsold ki sosem, hanem csak sleep, maximum hibernálás. jó esetben akkor is csak a ramok kapják az áramot és a vinyók-procimagok, vga- egyéb eszközök alszanak. notiknál nem gond, így egyik-másik gyártó terméke akár 2 hétig is bírja.
csak az akksit ne vegyék ki.

.mf
(PH! addikt)
"Helyette van a Z68-as chipsetekben lévő megoldás."
Pontosabban "Helyette van a Z68-as chipsetekhez kötött megoldás." -- ugyanis teljesen szoftveres, a Z68 csak egy mesterséges korlátozás, működne máson is, csak akkor még eggyel kevesebb ok a drága Z68 mellett...

.mf
(PH! addikt)
"Így legfeljebb csak azoknál a gyökereknél lehetne lassú a hidegindítás, akik notóriusan lenyomják a 6 -os elosztó kapcsolóját. "
Mérted már a számítógép "kikapcsolt" állapotbeli fogyasztását? Gép táp standby, monitor(ok) standy, hangszóró standby, printer standby, stb. Feleslegesen pazarol 20 Wattot... Inkább az a gyökér, aki ezt leszólja 
Igen, így lett volna teljesen korrekt. (most majd procihoz lesz kötve, ha jól rémlik az egyik hír...)

tuser
(fanatikus tag)
A ramot általában nem az oprendszernek veszi az ember, hanem a használni kívánt szoftvereknek. 
Az XFS ramcache überkirályság ( amit egyszer indítottál és még nem kellett másra a ram, az azonnal indul ), de ... egyrészt nem sokat gyorsít a bootfolyamaton, másrészt mivel a dózer ezt sem kezeli, így a L4D/fotóbolt/<tetszőleges alkalmazás> -hoz az OS elmaradottsága miatt nem alkalmazható.
A "winyót megtömjük rammal" módszer viszont OS függetlenül működhetne ahogy a mostani 16-64 MB cache. 
#22 .mf :
"...Feleslegesen pazarol 20 Wattot..."
Szuper ... utána vehetsz majd új tápokat, mennyivel olcsóbban jössz ki ... 

Sanya
(PH! kedvence)
a szoftverek operációs rendszer nélkül csak egy adatkupac. az operációs rendszer ad neki memóriát. illetve te itt ramdrive-ról beszéltél, hogy milyen überkirály lenne a merevlemezen.
ha lehetne választani, hogy több ram legyen a gépben, vagy a merevlemezen, akkor többen a ram-ra tennék a voksukat.
az operációs rendszered, főleg, ha vistáról, windows7-ről (meg nem erősített hírek szerint a linux, talán az osx is így viselkedik)van szó, a gyakran használt cuccaidat berakja cache-be. főleg, ha este 7-kor indítasz el mindig egy programot, majd figyeld meg: este 6:51-kor betolja ramba s csak 1 kattintás. ha meg lemezműveletnek kell? akkor irány a ramdrive: http://www.ltr-data.se/files/imdiskinst.exe
[ Szerkesztve ]

tuser
(fanatikus tag)
Azért nem mindegy hogy OS indítása után alapból ugrott 2 giga, vagy csak 96 mega. 
Elsődlegesen természetesen én is a gépbe tolnám viszont ha lenne rá lehetőség, azért bedobnék egy kisebb, mondjuk 0,5-1 gigás modult a winyóba. Nem lenne überramdisk, de talán kicsit több értelme lenne mint az előtöltögetős baromkodásnak. 
Az üresen álló RAM kidobott pénz... az, hogy a OS teletömi eleve azokkal, amire várhatóan szükség lesz, az igencsak jó viselkedés (ha valami programnak szüksége van arra a területre, akkor majd kidobja előtte).

tuser
(fanatikus tag)
Ezért jó a ramcache.
Most miért is jó az ha minden sz@rt betol, amit aztán nem fogok használni ?
Pl. dózert többnyire csak játékra, tesztelésre használok ( másra amúgy sem alkalmas, de ez most mellékes ). Ha már egy ideje csak Portal -t indítgatok rajta, akkor behányja a ramba akkor is ha én csak a PH -ra szeretnék ránézni egy teszt közben ... király ... 
...és mégis miben zavar, hogy benne van?

Szizol
(lelkes újonc)
Bármilyen cache arra jó, hogy a leggyakrabban használt dolgokat gyorsabban elérje onnan. Ahhoz pedig valami alapján fel kell tölteni. Vagy te hogyan használnád a ramcache-t? 

zseko
(őstag)
Engem ez a videó nem győzött meg. Két külön felvett kép van, szimplán felgyorsítom az egyik oldalit összeollózás előtt és ennyi... Így az én gépemen is tudok gyorsítani, és ráfogom hogy fejlesztettem..
[ Szerkesztve ]