Hirdetés

2012. február 10., péntek

(#1) Calogero

Calogero
(PH! addikt)

Nagyon vartam mar a folytatast.
Egy kicsit csalodott vagyok hogy Artic Coolink (Freezer 4,7,64 ) termekek kozul egyik sem szerepelt a tesztben :(

Számoljunk el végtelenig! --> http://logout.hu/bejegyzes/maykol/szamoljunk_el_vegtelenig/friss.html

(#2) tts

tts
(PH! addikt)

A két cikkben szereplő tesztelés egy napon történt?

(#3) orbano

orbano
(PH! félisten)

Ilyen korán sem írtam ilyen topikba. Minjárt el is olvasom a cikket :B

A vér nem válik VAZZE!™ - Sony Vaio P31ZK/W netbook eladó!

(#4) Loretto

Loretto
(MODERÁTOR)

Két tt hűtőn nagyon fentakadtam. Az egyik vicces, a másik otromba.

Soirée...

(#5) orbano

orbano
(PH! félisten)

Kérdés a tulajokhoz: ezeknek a hűtőknek milyen vastag coldplatejük van? Mármitn a hőcsövek alatti réztalp vastagságára gondoltam :)
:R

(#6) rudi válasza orbano (#5) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

1-2 mm, a legtöbb a Thermalright hűtőknél, de ott sem vészes, ilyen távolságra még egészen jól vezet a réz.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#7) perempe válasza Calogero (#1) üzenetére

perempe
(őstag)

Én is hiányolom az AC Freezert.

* George Benson : White Rabbit *

(#8) rudi válasza perempe (#7) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Majd ha jön a Zalman hőcsövese (még nem tudni mikor), akkor megnézzük a most igazoltan távolmaradtakat is.

(#9) bolondember válasza perempe (#7) üzenetére

bolondember
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Csatlakozom...
Ahogy a fórumot olvasgattam, jópár embernek van AC Freezere (ilyen vagy olyan...)

Élet? Powered by albikoszt - Zsemlemeghajtás tecsótuninggal... Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...

(#10) thaler2

thaler2
(senior tag)

Passzívan lehet hűteni ekkora bazi nagy bordákkal, bármelyik procit is?mondjuk egy a64-et c&q-val?vagy nagyon merész lenne?

(#11) rudi válasza thaler2 (#10) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Már készül egy ilyen jellegű cikk, a válasz igen is meg nem is.

(#12) erdeya

erdeya
(senior tag)

Az ár alapján számomra az aerocool résztvevői a legszimpatikusabbak. Kérdés az, hogy hangerő szempontjából hol helyezkednek el.
Mert 7750 forintra akkor már rádobok 1250-et és lesz GlacialTech, ami ugye gyakorlatilag hangtalan. Viszont majd egy kiló :Y

Rudi! Ha azt kérdezném, hogy ár/súly/hang/hűtési teljesítmény szempntokat figyelembe véve kéne egy hűtő, akkor a két cikk alapján melyiket javasolnád?
Kérnék egy tippet lapra merőleges és párhuzamosan fúvó tipusra is.

Ja igen... 3200+ -os A64 fölé gondolnám.

[Szerkesztve]

Szombaton megyek bólingozni! /// Utálom, hogy mindig elkapnak amikor a falra firk____ - Graffiti

(#13) rudi válasza erdeya (#12) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szabályzó nélküli 6700 Ft-s Gigabyte G-Power vagy talán HT-101, én inkább az előbbit venném, csak arra kell figyelni, hogy a K7-eseknél eléggé az alaplap peremére került a procifoglalat és nem biztos, hogy elfér a G-Power a táp alatt.

(#14) erdeya válasza rudi (#13) üzenetére

erdeya
(senior tag)

A szabályzó nélküli G-Power mennyit fordul?

Valamiért jobban bízom mostanság az alaplappal párhuzamosan fúvó hűtőkben, csak jellemzően nagyobbak, nehezebbek és drágábbak is :(

Szombaton megyek bólingozni! /// Utálom, hogy mindig elkapnak amikor a falra firk____ - Graffiti

(#15) rudi válasza erdeya (#14) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Bővebben: link de szoftveresen tovább lehet csökkenteni.

(#16) Vikthor

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jó a cikk, én mondjuk láttam már ilyen ábrákat, így tudom, hogy a tengelyeken milyen értékek vannak. DE! A laikus számára, egyáltalán nem egyértelmű és nem precíz. Nem fogja érteni. Ezekre a jövőben oda lehetne figyelni és ez nem csak neked szól rudi, hanem az összes cikkírónak.... :D

Ezt nem kell fikázásnak felfogni, hanem építő jellegű hsznek.

Vikthor

~ XBMC Eden 11.0 beta, HTPC - SilverStone LC16M - 10 TB, Soldier Of Love ~

(#17) rudi válasza Vikthor (#16) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerinted mi az amit a laikus júzer félreérthet ezeken a grafikonokon? Van valami ötleted, hogyan csináljuk legközelebb?

(#18) fLeSs válasza rudi (#17) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

pl. ráírod a tengelyekre (vagy mellé, alá, stb), hogy hőmérsékelt celsiusban /idő. :D

(#19) rudi válasza fLeSs (#18) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ilyesmi?

[kép]

(#20) nkpolip

nkpolip
(kvázi-tag)

Én nagyon meglepődtem az Aerocool HT 101-es mért eredményein. Ugyanis nekem is ilyen hüttőm van és nagyon jól müxik. Igaz nekem egy Athlon3000+-on van rajta ami meg van húzva és videókódolásnál még soha nem ment 55 fok fölé.

[Szerkesztve]

(#21) rudi válasza nkpolip (#20) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ha fogyasztásról van szó, akkor a 3000+-os Athlon és a tesztben szereplő Prescott nem egy kategória.

(#22) orbano válasza rudi (#6) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

Köszönöm, én is pont ezt a vastagságot tartotam logikusnak.... :R

(#23) fLeSs válasza rudi (#19) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

pl.

(#24) Esmein

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A gigabyte használgatna normálisan kinéző ventilátort is máris emberségesebb lenne a cucca, a thermaltake most is gagyizott, mint szokott. Sajnálom :(
Egyébként az a hyper6 nagyon durva...

"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson

(#25) joshua7 válasza bolondember (#9) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Én is...
Pedig pont olyat akarok venni. Így viszont egyelőre mégsem.

Semper Fi

(#26) szatocs

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Csak egyet hiányolok..., az Aerocool GT 1000 - esét.

=== Szatocs ===

(#27) Vikthor válasza rudi (#19) üzenetére

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

atomzsír! rev 2-es... :D

~ XBMC Eden 11.0 beta, HTPC - SilverStone LC16M - 10 TB, Soldier Of Love ~

(#28) rog75

rog75
(kvázi-tag)

Nekem is egy ilyen CM Hiper 6+ van a gépemben, király hűtő viszont ha Zalman NB chipsethűtő van lapon akkor belelóg az hűtő oldallemezbe (Abit NF7nél) szerencsére egy kis ügyeskedéssel ráaplikálható a lapra.

(#29) TeeJay

TeeJay
(PH! kedvence)

Nekem még mindig a Coolink Bat a nyerő :R

halk is meg ha nem hiper brutál procit raksz alá akkor simán viszi szerintem 50fok körül. Nemde?

Ja és 12cm venti is igazán jól hangzik már a múltkori giga venti tesztből is kiderült hogy a Coolink 12es ventije egész csendes és még olcsó is ha cserélni kellene.

Nekem még mindig ez jön be ha új gépet vennék lehet csak olyat vennék mert nálam nem a hőfok számít hanem a hang:C

amúgy jó teszt gratula érte:R

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#30) Biaggio

Biaggio
(őstag)
LOGOUT blog

Jó kis cikk, grat :)

Amin én csodálkoztam, hogy milyen nagyon ezek a hűtők :Y Láttam, hogy a rögzítés mindenhol kiemelt figyelmet érdemelt, viszont nem lehet mérni valahogy az alaplapra jutó terhelést? Mármint hogy esetleg melyik veszélyezteti a gép testi épségét?

Tudom, túlaggódó típus vagyok, de mégis érdekelne...

(#31) orbano válasza Biaggio (#30) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

úgy tervezik ezeket a felfogatásokat, hogy ez a nagy nyomaték jól eloszoljon az alaplapon/processzoron...

(#32) P4Laca22

P4Laca22
(tag)

Thermalright és 60 meg 70 fokok??? Nem sok ez egy kicsit?:B Nekem 3000-ről 3800-ra meghúzott Prescott terhelésen megy egy Silentmaxx 9-es ventivel 62 fokot (Deltával 58:DD) egy XP-90C borda. Én személy szerint elképzelhetetlennek tartom, hogy egy XP-120 70 fokot menjen egy 3.2-essel alapórajelen (volt ilyenem is, szóval tisztában vagyok a hűtőteljesítményével...).

[Szerkesztve]

Én egy Hűtő-Elvetemült-GigaHajszoló-Hőmérséklet-Őrült, Delta ventillátor-gyüjtő Hardcore-PC-user vagyok!!! Delta ventillátor rulez! :P

(#33) erdoke

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Az előző résznél egy évre ellőttem a dícsérő szavakat. :D

Ezt azért túlzásnak tartom, az a pár fok plusz nem a határon túl van:

''Tesztjeink alapján világossá vált, hogy a legnagyobb hőkibocsátású processzorokkal csak az alaplappal párhuzamos irányba fújó, legnagyobb bordák tudnak megbirkózni.''

Filterd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#34) erdoke válasza P4Laca22 (#32) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Azt házhűtés nélkül mérték alacsony ventifordulattal. Egy régebbi steppingű S478 Prescottnál ez egyáltalán nem elképzelhetetlen.

(#35) rudi válasza P4Laca22 (#32) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Figyelembe vetted a ház típusát, szellőzési viszonyait és a processzort hűtő ventilátor fordulatszámát valamint azt hogy Prescott magos Socket 478-as Pentium 4-gyel mértünk, ami a 3,4-es LGA775-es szintjén melegszik?

(#36) t_ferenc

t_ferenc
(őstag)

egyetlen apróságot szeretnék csak hozzáfűzni a cikkhez, bár lehet eleve butaságot mondok. ez esetben elnézést :R szerettem volna látni ebben az összehasonlításban az arctic cooling freezer családját is. mondom, ha nem ideillőt mondtam, akkor elnézést kérek.

gratu a cikkhez :C

if you fall seven times, stand up eight

(#37) P4Laca22 válasza rudi (#35) üzenetére

P4Laca22
(tag)

nekem is D0-s Prescottom van, szóval szinte semmi különbség nincs a két proci között fűtésileg, de a hőmérsékletekben viszont óriási. Most komolyan: vagy én nem látok jól, amikor a hőfokokat mérem a gépen, vagy pedig nálatok van a gubanc. Többen is osztják a véleményemet, hogy ezek nem reális értékek.

Én egy Hűtő-Elvetemült-GigaHajszoló-Hőmérséklet-Őrült, Delta ventillátor-gyüjtő Hardcore-PC-user vagyok!!! Delta ventillátor rulez! :P

(#38) P4Laca22 válasza erdoke (#34) üzenetére

P4Laca22
(tag)

nekem jó ideig rendszerhűtés nélkül ment a gépem, de akkor sem mértem ilyen horribilis hőfokokat, pedig a szobámban állandóan 25 fok van, szal meleg van nálam mindig.

(#39) Jim Tonic

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Naggyon jó a Cm hűtője. És nem csak azért, mert Stackerben volt. ;)

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#40) erdoke válasza P4Laca22 (#38) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Tulajdonképen az érték mind1, ha soha nem fagyott a gép, az egymáshoz viszonyított teljesímény fontos, hogy mennyi a hűtőben a tartalék.

(#41) Biaggio válasza orbano (#31) üzenetére

Biaggio
(őstag)
LOGOUT blog

Lehet, hogy jól tervezik a felfogatásokat, de van némi para bennem ezekkel a nagy hűtőkkel kapcsolatban. Ha mondjuk pl. a házhoz lenne rögzítve, sokkal szívesebben használnék ilyet :))

(#42) TeeJay

TeeJay
(PH! kedvence)

hang szempontból mit ajánlotok???

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#43) LukE

LukE
(PH! kedvence)

A Bat miert kapott ''külünösen ajánlott'' minositest?

[Szerkesztve]

''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι

(#44) erdoke válasza LukE (#43) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Leírták az utolsó oldalon. Kevéssel a Hyper 6+ mögött teljesítményben, de 2/3 áron és szabadon variálható ventivel.

(#45) gergod

gergod
(tag)

Nagyon érdekelne, hogy ezekhez képest egy alap vízhűtés (TT BigWater) hogy teljesít, hiszen a CM nemtomminél csak kb 5 ezerrel drágább.

(#46) LukE válasza erdoke (#44) üzenetére

LukE
(PH! kedvence)

eloszor a hozzaszolasom ugy nezett ki, hogy

''külünösen ajánlott'' ?

Aztan gondoltam csak lesz valaki, aki itt is atsiklik az ''ü'' betuk magas szama folott. Bejott:)
(forditas: ''külünösen ajánlott'', mint eliras zavar, nem az ertekles)

[Szerkesztve]

''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι

(#47) cafat

cafat
(fanatikus tag)

Mi a véleményetek a Coolink Bat-ról? A tesztbe tudom hogy ''külünösen ajánlott''minősítést kapott:DD csak kíváncsi vok személyes tapasztalatokra. Vagy esetleg tudtok ebbe az árkategóriába jobbat esetleg ami nem szerepelt a tesztbe?

(#48) tgabi333 válasza cafat (#47) üzenetére

tgabi333
(fanatikus tag)

Hát, szerintem ha ebben az árkategóriában lenne jobb, akkor az is szerepelt volna a tesztben.

You'll Never Walk Alone --- http://www.tothgabor.hu

(#49) erdoke válasza LukE (#46) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ja, ilyen hiba több is volt a cikkben, te is átsiklottál felette. Pl. az első oldal alja felé is van egy fölösleges t, ha jól emlékszek. ;)

(#50) TeeJay válasza erdoke (#44) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

meg azt is írd oda hogy kevéssel a Hyper 6+ mögött végzett de elviselhető hanggal nem pedig hangosan mint a Hyper6+ :DD

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.