Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Alex91

Alex91
(PH! nagyúr)

"az X300 csaknem 32 centiméter széles, 23 centiméter mély és maximum 23,4 centiméter vastag"

Hat, a 23,4 cm-rel mashol lehet baberokra torni :DD!

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#2) Grigorisz

Grigorisz
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

23,4 cm vastag???? tényleg ultrahordozható... :DD :DD :DD bár tényleg pofás darab tipikusan ibm-es kinézet de nem a design-ja lessz amiért venni fogják.

Ha egyel kevesebb lenne az IQ-m már nem is állat lennék, hanem növény!

(#3) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Várom a tesztet, epekedve!

Kieg: Inkább a képek miatt érdekel a teszt, a szöveg jelen esetben nagy valószínűséggel mellékes, hisz nem lőhetett bakkot ezzel a Lenovo.

[ Szerkesztve ]

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#4) Gave

Gave
(senior tag)

Nagyon jó , szintén várom a tesztet :K

(#5) boba6

boba6
(senior tag)

remélem lesz belőle Tablet változat, az lenne ám az igazi :DD

... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess! • • • • • • • • • • ››› minden friss infó ezentúl: http://twitter.com/bobasix

(#6) Shadowfax

Shadowfax
(PH! addikt)

Az új ThinkPad talán az első olyan noteszgép a Lenovo választékában, mely egyértelműen megelőzi a korát, és mint olyan, merész vállalkozás egy eddig minden porcikájában a konzervativizmust hirdető gyártótól.

Azért ne felejtsük el, az IBM mindig is élen járt az innováció terén. Gondolom nem kell sorolni a példákat. ;)

de ha minden lehetséges nyílásába akkumulátort tömünk

Ez tetszett. :D

Nagyon várom már a tesztet. :R

www.eladomakonyvem.hu

(#7) syn7h37ic

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez egyszerűen tökéletes munkagépnek. :C

(#8) orbano

orbano
(PH! félisten)

nagyon baba... kár, hogy nem az én méret/árkategóriám :( marad az X61t :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#9) Lacix29 válasza Shadowfax (#6) üzenetére

Lacix29
(őstag)

Azért ne felejtsük el, az IBM mindig is élen járt az innováció terén
Milyen IBM ? Ez a Lenovo.

(#10) Shadowfax válasza Lacix29 (#9) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

A tervezőgárda ugyanaz maradt, csak a cégér más...

www.eladomakonyvem.hu

(#11) dabadab

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

En nem ertem ezt a mai vilagot. Ez az ize szelesebb, mint a T41-em, oke, picit vekonyabb, meg a kijelzo tetejebol levagtak egy csikot, hogy meg kevesebb ferjen ra...

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#12) orbano válasza dabadab (#11) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

laposabb, könnyebb, szebb a képe, gyorsabb. és amennyiben nem sxga+os kijelzővel van szerelve az T41-ed, akkor még a felbontása is nagyobb.

A vér nem válik VAZZE!™

(#13) CYX

CYX
(fanatikus tag)

"de ha minden lehetséges nyílásába akkumulátort tömünk, akkor sem kúszik 1,6 kilogramm felé."

Inkább fölé nem?

Várom a tesztet :) érdekesen hangzik!

(#14) Kopi31415 válasza CYX (#13) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

felette, fölötte, nem mindegy, ha ugyanazt jelenti es a magyar nyelv elo, hasznalt szava?

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#15) CYX válasza Kopi31415 (#14) üzenetére

CYX
(fanatikus tag)

ez most nem ugyan az, mer a felé az felé közelít...

Persze meg lehet magyarázni mindent, de első olvasatra érdekes a hangzás.

(#16) rudi

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ó, istenem, és ezek még a 13,3-as gépre is rá tudják tenni a normális ins-del, home-end, pgup/pgdown hatost!

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#17) Integra

Integra
(Jómunkásember)

fájn lalikám, fájn... :)

(#18) Thomas1

Thomas1
(PH! addikt)

Szép noti, tényleg nem a legkisebb, de eléggé "penge".
Ez a 64 gigás SSD elég komoly méretű már, simán el lehet férni rajta, csak kíváncsi vagyok az élettartamukra.
Persze egy hasonló méretű 1,8-as vinyó közel sem lett volna ennyire innovatív, de eléggé faragott volna az árból, és azok a kis vinyók sem valami nagy áramzabálók.

Eladó cuccok: http://href.hu/x/bl37

(#19) yetike válasza CYX (#15) üzenetére

yetike
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Szerintem csak te problémázol rajta. Vannak többjelentésű/azonos alakú szavak a nyelvünkben, tudtad? :P

Cikkre: Érdekes szépség, bár lehetne kisebb. Az SSD-vel kapcsolatban még mindig szkeptikus vagyok.

[ Szerkesztve ]

(#20) CYX válasza Thomas1 (#18) üzenetére

CYX
(fanatikus tag)

Szerintem az akkora vinyók inkább csak mp3 lejátszókba valók. Egy Vista/XP mellé reszelgetni szerintem már nagyon kézifékes dolog.
Így is eléggé visszavették a processzort. Ha túlontúl meghuzzák, akkor már szerintem nagyon a teljesítmény rovására megy.

(#21) yetike válasza CYX (#20) üzenetére

yetike
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Trollkodtam, hülye vagyok, mea culpa, mea maxima culpa :B

[ Szerkesztve ]

(#22) CYX válasza yetike (#19) üzenetére

CYX
(fanatikus tag)

Nem kéne ilyen nagyon magas lóról nyelvészkedni.

Én csak azért szóltam, mert szerintem nem teljesen egyértelmű.

De ha szeretnéd te tájszólásban olvasni IT cikket akkor alapíts olyan oldat és mondhatod a azt hogy hámusz meg aszongya.

(#23) yetike válasza CYX (#22) üzenetére

yetike
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Felhívták rá a figyelmedet - élő magyar szó mindkettő, tájegységtől független a használata. Innentől kezdve nem értem, hogy miért hasogatod azt a szőrszálat, ami nincs is ott. A vigyort meg nem véletlenül használtam, értékeltem volna, ha figyelembe veszed.
Egyébként meg ne essünk túlzásokba - szeretem a nyelvünk hangzását, ízét, gazdagságát, de nyilvánvalóan csak a megfelelő környezetben.

@#25: Well, ízlések és pofonok.

[ Szerkesztve ]

(#24) CYX válasza yetike (#21) üzenetére

CYX
(fanatikus tag)

Nem a lemez mérete a gond, mert a vista meg jópár felh. program elfér akár 10Gb-n is, hanem a sebessége nem túl nagy egy 1,8"-os sima HDD-nek.

Mielőtt belekötsz egy hozzászólásba, olvasd el mire volt válasz ;)

(#25) CYX válasza yetike (#23) üzenetére

CYX
(fanatikus tag)

Felette és a fölötte, az rendben van de a felé vagy a főlé az már szerintem nem ugyan az.

A vigyor miatt én kérek elnézést. :R

(#26) Kopi31415 válasza CYX (#22) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

fölkapcsolod a vilagitast, vagy felkapcsolod a vilagitast? Feljebb tekered a hangerot, vagy foljebb tekered a hangerot? Felvono? Felirat? Felso? Ezeknel inkabb a föl a tajszolasi alak. na?

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#27) sowi

sowi
(senior tag)

nekem instant get, pont ekkora gepre lenne szuksegem, meg egy ideig kihuzom a mostani x40-el(egyebkent halkan jegyzem meg hogy 1 giga ram mellett nem olyan gaz az 1.8as vinyo sebessege, persze ki mire hasznalja, az emberek tobbsege azert nem videovagasra vesz subnoteszt) aztan a kovetkezo az valami hasonszoru gep lesz, trackstick is van rajta, szoval nekem johet:)

Anytime, anywhere, any war ... if the price is right

(#28) Kopi31415 válasza CYX (#25) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a felé tobb jelentessel bir, de a felbol kepzodott nagy esellyel. Azert, mert csak az egyik jelenteset ismered, talan nem a tobbiek a hibasak... :U

(#29) CYX válasza Kopi31415 (#26) üzenetére

CYX
(fanatikus tag)

Ez mind szép.

De szerinted akkor mit jelent a felé?

Pl Balaton felé? ez szerinted azt jelenti hogy a Balaton tetejére vagy Balaton irányába?

Tudom, több jelentésű szó....

De talán majd a cikk írója eldönti, hogy szerinte hogyan helyes. Teljesen feleslegesen árnyéj fájtolunk itt offban a forumban.

(#30) Foxi válasza rudi (#16) üzenetére

Foxi
(senior tag)

12-esre is :P

(#31) adm

adm
(őstag)

van valami ismert oka, amiért a ibm/lenovo nem gyárt 17"-os laptopot (mobil munkaállomást)?

pecs2100.hu

(#32) Kopi31415 válasza CYX (#29) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Orulhetsz, javitotta. Egyebkent a problemazasod annyira ertelmetlen, hogy fedo, fodo, mindketto szinten megfer egymas mellett. Egyesek igy, masok ugy hasznaljak. Lasd meg ezzel, evvel dilemma...

A felé viszont jelenti mind a masik feletti helyet, erteket mutato iranyt, mind valami iranyabat.

[ Szerkesztve ]

(#33) Integra válasza Thomas1 (#18) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

én arra lennék kíváncsi hogy ssd-vel mit tudnak a kisebb és a nagyobb procik.
ugyanis itt nem a teljesítmény miatt van benne ssd, hanem az áramfelvétel miatt.
de mondjuk ha ssd lenne egy r61 vagy hasonló "batárban" 3-4 giga rammal, akkor ott mit tudna az ssd az 5400es vinyók ellenében.

(#34) CYX válasza Kopi31415 (#32) üzenetére

CYX
(fanatikus tag)

Ha olyan nagyon értelmetlen volt akkor szerinted miért lett javítva?

(#35) BudTerence válasza Kopi31415 (#32) üzenetére

BudTerence
(kvázi-tag)

Nem szerettem volna még én is ezen lovagolni, de muszáj. :B
A felé nem egyenlő a fölével.

A felé az valami irányába, vagyis arrafele. Ez nem a fel/föl szóból ered. Nem mindent lehet így helyettesíteni. Az arrafelét sem helyettesítheted azzal, hogy arrafölé/arraföle :DDD . Így a fölé nem cserélhető le a felével.

Elnézést az eszmefuttatásért.

[ Szerkesztve ]

(#36) Kopi31415 válasza BudTerence (#35) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az orszag mely reszen elsz? Mert egyes reszeken siman talalkozol ezzel is. A hetkoznapi nyelvben.
CYX: szerintem nem votl ertelmetlen, teged zavart. Valoszinuleg azert javitottak, hogy nehogy valaki felreertse...

[ Szerkesztve ]

(#37) BudTerence válasza Kopi31415 (#36) üzenetére

BudTerence
(kvázi-tag)

Oké, meggyőztél, hogy a hétköznapi (de beszélt) nyelvben előfordul több/kevesebb helyen. Azonban írott nyelvben, egy cikkben ez szerintem helytelen. Akkor a Szegedet is írhatnánk "Szögednek" bárhol, bármilyen cikkben (mert tényleg használják), mert ez az "arraföle" is ugyanilyen tájszólás lehet, melyet mondtál, hogy ugyancsak használnak.

Az is igaz, hogy attól még nem minden helyes, mert használják (pl. olyan szó sincs, hogy "lenyilatkozni", holott rendszeresen előfordul tv-ben, rádióban...).

Na de mindegy. A lényeg, hogy egy nyelvet beszélünk. :)

[ Szerkesztve ]

(#38) dekoninck

dekoninck
(senior tag)
LOGOUT blog

Én nem tudom, mi lehetne ezzel a géppel a probléma, miért ez a "meglátjuk hogy szerepel a piacon", hacsak az ára nem, de az csak felénk kritikus pont. Az SSD-k meg egy idő múlva úgyis olcsóbbodnak, nem lesz sokáig ennyire prémium az ára.
Már csak arra vagyok kiváncsi, hogy Macbook Air-t ki vesz :) bár tudom, hogy nem közvetlen versenytárs ez a két noti.

(#39) Hebry

Hebry
(senior tag)

Nagyon kellemes, tetszetős, És ThinkPad.
De jó nekem a T43p-m még...

Miért kell szétoffolni a topicot nyelvtannal, különben is már javították.
Bár szerintem sem volt hibás.
Elég sok ilyen szó van.

[ Szerkesztve ]

(#40) bwoay válasza Kopi31415 (#36) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

CXY-nal (és BudTerence-szel értek egyet), és bár szentül vallom,
hogy nem kellene száműzni minden rugalmasságot a nyelvből,
ez a szóhasználat itt tényleg helytelen volt.
Mondjuk itt jegyzem meg, hogy én simán átfutottam rajta,
de a két szó valóban nem felcserélhető
szemben azokkal a példákkal, amiket felsorakoztattatok.

ja és az, hogy az ország egyes részein bizonyos szavakat helytelenül,
vagy nem a megfelelő formában használnak,
attól az még nem lesz nyelvtanilag megfelelő.

[ Szeretkezve ]

(#41) Male válasza Kopi31415 (#36) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Előfordul, csak mást jelent...

Ha nem megy arra felé, akkor nem mehet főlé sem, de ha nem megy fölé, attól még mehet arra felé :P

(Jelen esetben a nem megy 1.6kg főlé annyit tesz, hogy így is <1.6kg, míg a nem megy 1.6kg felé azt a fizikai képtelenséget fejezi ki, hogy a plusz cuccoktól nem lesz nehezebb, nem kerül közelebb az 1.6kg-hoz.)

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#42) flimo

flimo
(őstag)

Ide vele! :)

Steve Jobs meg elvonulhat egy sarokba csendben sírdogálni :C

Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

(#43) xedos válasza flimo (#42) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Nem rossz gép, de más a hatása:-)
használhatóságuk hasonló, de a kinézet ... Tudom ízlések és pofonok.

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#44) flimo válasza xedos (#43) üzenetére

flimo
(őstag)

Igen, a kinézet, a MacAir kanyarban sincs ;)

(#45) CYX

CYX
(fanatikus tag)

Örülök, hogy ezt a "nyelvészeti problémát" sikeresen megoldottuk :C

Köszönet a résztvevőknek mindegyik oldalon :R

És hajrá előre! :)) :DD

(#46) Alchemist

Alchemist
(senior tag)

Munkagépnek csúcs... végülis ha megbízható az SSD, és nem filmeket tárolok rajta, akkor a 64 giga nem kevés.
A proci órajele? Általános feladatokra (2 maggal) ez is éppen elég gyors, játékra, nagyfelbontású filmekre nem ezt a gépet kell használni.

Na persze, a fogyasztók mindig egy olyan Ferrarit szeretnének, ami 3 mp alatt gyorsul százra, de csak 2 litert fogyaszt 100 km-en, ugyanakkor akár konténert is tud szállítani és mellesleg kényelmesen lehet vele szántani és aratni is a földeken.
:))

És amit ugyanakkor Tesco gazdaságos áron megkaphatnak...
:))

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#47) Bash

Bash
(VIP)
LOGOUT blog

Lehet, hogy jó a gép belülről, de a kijelző felett az a perem a latch-el egyszerűen borzalmas, kb. 15 éves designelem. :(

http://bashtravel.com/

(#48) Integra válasza xedos (#43) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

ja, macair, hivalkodó kivagyi prolicucc, lenovo-nak meg van tekintélye.
azt már csak csöndben jegyzem meg, hogy elegánsabb és nagyobb presztízsű. ebben szerencsére nagy szerepet játszik az apple hájpolása.. egy idő után ciki lesz az apple..

bash: nem véletlen van az ott még. szerencsére.

[ Szerkesztve ]

(#49) flimo válasza Bash (#47) üzenetére

flimo
(őstag)

Az nem épp designelem..

(#50) Bash válasza flimo (#49) üzenetére

Bash
(VIP)
LOGOUT blog

Mert a mágneses fedelet még nem találták fel, ugye... ?

http://bashtravel.com/

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.