Az utóbbi időben ahány gamerlaptopos hírt olvastam, majd mindegyikben nvidia-s VGA-t részesítettek előnyben. Ebben például nem is cserélhető másra.
Ennyivel jobbak, mint az ATI mobil megoldásai? Ráadásul nemrég nagyarányú meghibásodások is voltak (a melegtől elengedett valami rögzítés talán?)
Lehet, hogy jó ez így, de nekem fura picit.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Notebookok, tabletek » [Re:] Alaposan felturbózták az iBUYPOWER Core i7-es notebookjátHozzászólások

jambiyya
(fanatikus tag)
Hordozható rezsó 
.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

bocsika
(fanatikus tag)
A kis cukor, illetve karamell. Ez kell a népnek a hidegben. 
Alcor OnAir2 FM Transzmitter eladó. http://href.hu/x/gkk4
Nem, nem jobbak, én sem értem mért a G92-t teszik soknak bele pl. Mért nem a 40nm-s HD 4860M-t? 
Kíváncsi vagyok, mikor jönnek a HD5xxx hordozható változatai. De van egy olyan érzésem, hogy csak Juniper lesz a legerősebb...
PC-STYLE.hu
Na, ez egy korrekt gamer noti.
[ Szerkesztve ]
Milyennapvan?
Akkoris bőven elkalapálja majd az nv GTX 280M-jét. Főleg, hogy azok már DX11-esek lesznek, ergo az új játékokban ezek a régi DX10.0s vasak ha meggebednek sem adnak majd olyan szép képet olyan pörgősen, mint az új generáció. (jövő tavasszal jönnek amúgy)
Legalább DX10.1-es cuccot (HD4860, GTS 260M) raktak volna bele, így kb 6 hónap lesz a noti max létjogosultsága. (nem beszélve arról, hogy egy GTX 280M 75W-ot zabál, míg a 40nm-es kistesók kb ennek a felét)
#5: hát, nemtomm. ha már a fogyasztás nem számít, akkor olyat vennék, amiben asztali i7 proc van, alapon 4mag+HT@3GHz-en járatva. (ja, meg előtte helyesen tölteném ki a lottószelvényt...)
[ Szerkesztve ]
NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html
nemrossz a cucc
el is fogadnám(persze még fél aáron sem kelle) 
de maradok az asztali vonalon 
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
Jól látom, hogy ez is csupa fényes felülettel megáldott hányadék?
Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.
Ez sem győzött meg...
"I see the diamonds, but you only see the rock"
Jó kis masina lett ez is, látszik, hogy Clevo csinálja 
"egy NVIDIA GeForce GTX 280M-mel szerelték föl – ezt nincs módunk lecserélni."
A lehetőség meg van rá, mivel MXM 3.0B csatolóval van a gép ellátva, csak még nem gyártanak másik kártyát hozzá
Természetesen a jövőben lehetőség lesz kicserélni erősebb kártyára otthon is, mivel nem annyira bonyolult folyamat...sőt aki jövőben inkább ATi-t tenne mellé, elképzelhető, hogy megteheti majd, mivel a pár hónap múlva megjelenő ATI Mobility Radeon HD 4870 XT esélyes, hogy kompatibilis lesz vele...és azért választották az NVidia GTX280M-et, mert jelenleg ez a legerősebb VGA a piacon.
[ Szerkesztve ]

lewisfm
(kvázi-tag)
Lehet, hogy előbb lesz az NVidiának mobil directx 11 VGA kártáyja, mint az ATI-nak, ez a poén!
A 300M sorozat kezd alakulni....s az DirectX 11-es lesz. Az az érdekes, hogy a desktop GPU később jön ki náluk, mint a mobil. Ráadásul jelenleg a noti piac kezd a desktop piac fölé nőni. Na ki csinálja jól: az AMD vagy az NVidia?
Értem én, hogy notiról van szó, s nehéz hűteni a CPU-t, meg vágom én, hogy a corei7-ben ott a valagnyi cache, meg a HT, na de 1,6GHz?
a játékoknak nem sok mag kell, hanem magas órajel... fogadjunk, hogy játékokban elkenné egy 3GHz-es Core2duo 
jesszusom.. miket beszélek? 3Ghz? csúnya vereséget szenvedne még egy 2,5Ghz-en ketyegő jószágtól is
[ Szerkesztve ]
egyedi CPU tuningos bemutatók:www.bacsis-tuning.hu
Ott a lehetőség nagyobb CPU-t venni hozzá, ha a júzer azt szeretné
Az i7-920XM Extreme-t a BIOS-ban, akár 3.7GHz-re is fel lehet húzni 
Azért erre nem vennék mérget, meglássuk jövő tavasszal. Én annak örülnék a legjobban, ha mind2 gyártó élet+versenyképes mobil GPU-t tenne a piacra, természetesen full DX 11 támogatással.
#12: hozzátéve még azt, hogy 25W körül fogyasztó 2.66-2.8GHz-es procit lehet kapni (P8800-P9700), így még az akksit se gyilkolom ki, és valszleg simán kihajtok vele egy közép-felső VGA-t.
[ Szerkesztve ]
NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html
(#16) Darth_Revan válasza bluetiger9 (#14) üzenetére
Ezt hogy hoztad ki?
Ha mindenből a legdrágábbat rendelem hozzá, akkor se jön ki ennyire...vagy megrendelted hozzá a felkínált összes gamer egeret, kiegészítőt és szoftvereket is ? 
(#17) bluetiger9 válasza Darth_Revan (#16) üzenetére

bluetiger9
(újonc)
Bejeloltem mindent ami novelte az arat 
Futoszalagon jonnek a gemernotik, Steven Blood-nak... 
alba gu brath

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Nem kell mellé USB-s pohármelegítőt venni, simán megéri. 
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
De legalább szép, akármilyen böszme is ![;]](/dl/s/v1.gif)
Nincs lángnyelv, népi motívumok, méhsejtes carbon-mintázat, mindenfelé világító, színváltós LED-ek...
//Alg.504//Alg#2951// ---- Live for the SWARM! ---- DIGITAL PRIDE - J3 + PL50

Pixelmaster
(tag)
így van, engem is megfogott a kinézete
nagyon klasszak ezek a notebookok, csak az áruk embertelen, csodálkozok, ha ezek egyáltalán fogynak :-/ nekem is gamer notim van (MSI GX720-as) de egy évvel ezelőtt sem került ennyibe amikor még nem volt ilyen divat a gamer noti
nah peace
-=The digital artist of the darkside=-

Geönczy
(fanatikus tag)
Mondjuk azért különbség van a 720-sod és e között.
De tény, hogy az árkülönbség és a teljesítménykülönbség nem egészen passzol. ![;]](/dl/s/v1.gif)
CSS (Hun)Bloodkiller
Pont azért tesznek több notebookba nvidia vga-t, amiért intel processzort. Az intel és az nvidia ugyanazt játsza. Lefizetik, megzsarolják a gyártókat, hogy csak az ő megoldásaikat használják.
A témára visszatérve, ez egy szörnyeteg. Én pont ennek az ellenkezőjét keresem. Legyen jó játékra, de elég lenne 13 col és 720p felbontás, valamint legyen minél vékonyabb, könnyebb. A legjobb az lenne, ha közepesen erős procit építenének bele, gyengébb vga résszel, és opcióként egy olyasmi dokkoló erős VGA-val, mint amilyet az MSI készített legutóbb:
g92 
"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario
dupla...
[ Szerkesztve ]
Igen mert jelenleg az a legerősebb.
[ Szerkesztve ]

newtom
(újonc)
Tévedés: az Intel 720QM mobil i7 Clarksfield proci nem fix 1.6 GHz-es, hanem 1.6-2.8 GHz között dinamikusan változtatni képes az órajelét.
Ez a jól ismert TurboBoost technika az asztali Core i7 / i5 család processzoraiból, de itt még több lépcsőt engednek a szorzóban felfelé.
A tesztekben max. 1-2 szál erős terhelése esetén lazán elveri az általad említett Core 2 Duo-kat (mivel ekkor a többi magja pihen: Low Frequency Mode-ba kapcsol, azaz 933 MHz-re leveszi az órajelet, 0,65 V-os magfeszültség mellett).
A ma kapható mobil i7 procik 4 magosak, és támogatják a HyperThreading-ot is, de sajna még a 45 nm-es gyártástechnológia mellett is zabálják az akksit. Nem nagyon tudnak ezek a laptopok tápegység nélkül 1 óránál többet működni, ha az ember normálisan használni akarja őket :-(
Tévedés, létezik 4850X2 is laptopban, az a legerősebb megoldás.
★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

Devid_81
(PH! kedvence)
Miféle nem cserélhető VGA van benne? 
szerk: (#10) Darth_Revan: áh, vagy akkor ezért nem cserélhető?
[ Szerkesztve ]
.::www.megadanceradio.hu::.
Meg van ATI Mobility Radeon HD4870 X2 is. De ezutóbbit is hazavágja a GTX280SLI - igaz csak háomdémákban... 
Devid_81: mint írtam, MXM 3.0B csatoló van benne, így 100%+1, hogy cserélhető a VGA. A Clevo már több éve minden gamer notebookjába MXM-es VGA-t tesz.
Speed(R): Nah igen, de az 2db kártya, nem 1...azt a GTX 280M SLI előzi meg 
[ Szerkesztve ]
Ugyanarról beszélünk gyakorlatilag, órajelek okán írtam 4850X2nek.
Darth_Revan
GTX280M trémárkon kívül nyomában sincs a Mobility 4850nek..a CF jobb skálázódása miatt meg párosan pláne nem. nV leállíthatná már magát a G92vel..innováció szót valszeg kitörölték az értelmező kézikönyvükből.
★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★
Jajó.
Akkor a GTX280SLI-t meg híjjuk 8800GX2-nek... ![;]](/dl/s/v1.gif)
De legalább az intel tud jó procikat gyártani, mostanság az nvidia semmi mást nem csinál, mint átnevezgeti a régi cuccait. Nem mondom, hogy nem erős egy GTX 260M pl, de ez lassan már a középkategóriába tartozik, és ennek ellenére egy kazán. (ráadásul egy 2éves technológiát(DX10.1) nem képes támogatni)
#27: Viszont 3GHz.re húzva már csak 1 magja megy, míg egy T9900-nak (3.06GHz) kettő. Ráadásul turbo boost-tal a proci fogyasztása nagyon durván megnő (~70W/2mag@2.8Ghz) Még ha alapfrekin is nyúzza az ember a 4magot, akkoris nagyon melegszik
A q9000-es szériánál tényleg jobb, de a 2magosokhoz képest ez a fogyasztás brutális. Várom már, mikor lesznek 4magos, 32nm-es procik

(a képaláírásban elírták, 820QM-et teszteltek, 870 nincs)
[ Szerkesztve ]

Dr. Akula
(PH! addikt)
Az ATI-nál mindig sokkal gyengébb volt a mobil a deszktopnál, mint az Nvidia esetében. Ennek mintepéldája ez is.
Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

Dr. Akula
(PH! addikt)
Ennek az ellentéte a ThinkPad X, nem a gémer notik. 
Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

kukorizz
(lelkes újonc)
nem rossz vas kiegyeznék vele 
Hogy kerülnek a "fűre lépni tilos" táblák a gyep közepére?
Az nvidiánál a GTX 260M, 280M a g92b magra épül, míg az asztaliak a kb 2x erősebb GT200-ra. (a kisebb VGA-kat nem tudom).
ATI-nál a mobil verziók shaderszáma megegyezik az asztalival, csak az órajeleket állították lejjebb (mobility 4850 ~ asztali 4850, mobility 4830 ~ asztali 4770)
Inkább a mobility 5700-akat csepegtetnék már 
[ Szerkesztve ]

No comment!