Alaposan felturbózták az iBUYPOWER Core i7-es notebookját

Az iBUYPOWER nem a HTPC-iről és könnyű, vékony notebookjairól ismert, inkább olyan különleges és erős konfigurációkat raknak össze, amelyek elsősorban a játékosok szívét dobogtatják meg. Korábban már írtunk a cég asztali szörnyetegéről, most első Core i7-es notebookjukat mutatták be a hosszú nevű Battalion 101 W870CU személyében.

Természetesen ez a gép sem arra született, hogy egész nap hurcolásszuk és dolgozzunk rajta, jobban érzi magát egy stabil asztalon, mint az ölünkben (és a specifikációit elnézve valószínűleg mi is jobban érezzük úgy magunkat). A notebookot 17,3 colos kijelzővel szerelték fel, ami Full HD, 1920x1080 pixel felbontású. Processzort háromféle modell közül választhatunk, alapból az 1,6 GHz-es Intel Core i7-720QM található meg benne, de ha némi extra teljesítményre vágyunk, akkor megrendelhetjük az 1,73 GHz-es Core i7-820QM-mel, de akár a 2 GHz-es 920XM-mel is, ezek az Intel PM55 chipsetre épülnek.

Mivel játékosoknak készült, egyáltalán nem meglepő, hogy erős videokártya került bele: egy NVIDIA GeForce GTX 280M-mel szerelték föl – ezt nincs módunk lecserélni. A laptopba akár 8 GB DDR3 RAM is kerülhet, és egyszerre maximum két 500 GB-os merevlemez. Bár talán jobban megéri némi plusz pénzért egy winchesterrel és egy gyors SSD-vel – mondjuk egy Intel X25-M-mel – rendelni. Alapból DVD-íróval van felszerelve, de választhatunk hozzá Blu-ray kombó meghajtót is, ha a kéklézeres lemezeket is le szeretnénk játszani. A Battalionról nem maradt le a webkamera, ujjlenyomat-, illetve kártyaolvasó sem, és természetesen ellátták a vezeték nélküli kommunikációhoz szükséges eszközökkel is, egy 802.11a/b/g/n szabvánnyal kompatibilis Wi-Fi és egy Bluetooth 2.1 + EDR modullal.

A csatlakozók közül a szokásosakat találjuk rajta, tehát hangkimeneteket és bemeneteket, négy USB, egy D-Sub és egy Gigabit Ethernet portot, de néhány „egzotikusabb” interfészt is találunk rajta: FireWire-t, eSATA-t, DVI-t és HDMI-t. Említettük, hogy a laptop kialakításánál elsősorban nem a hordozhatóság volt a fő szempont. Ebben nem is a 414 x 279 x 43-58 mm-es méret és 3,81 kg-os tömeg akadályoz a leginkább (bár valljuk be: kényelmesebb 2 kg-t cipelni, mint majdnem 4-et), hanem az üzemidő. A notebookot ugyanis nem kifejezetten nagy, csupán 42 Wh-s akkumulátorral szerelték föl, és ezzel bizony botorság lenne teljes terhelésen több órás elektromos hálózat nélküli használatra számítani. Azért tegyük hozzá: nem is arra találták ki a gépet.

A Battalion 101 W870CU már megrendelhető az iBUYPOWER honlapján, az alapfelszereltségű változatért a Windows 7-tel 2114 dollárt kell kifizetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés