Hirdetés

2012. február 10., péntek

(#1) k.

k.
(őstag)
LOGOUT blog

Nagyon kiváncsian várom a tvket:)
Ugyan egy ideig biztos nem veszek, de azért jó lenne tudni hogy milyenek lesznek:D

DANSZ!!

(#2) srph25

srph25
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

parasztvakítás ez a 3d... kétszer voltam imax-ben és az sem győzött meg (a filmek pedig végképp nem), gondolom ezek a tv-k meg nem valószínű, hogy annál jobb élményt produkálnának.

BME. Beledöglesz Mire Elvégzed.

(#3) Angel1981

Angel1981
(PH! addikt)

Én inkább úgy fogalmaznék; idő kell, hogy kiforrjon.
Pl. 10 évvel ezelőtt még sokan nem - köztük én sem - estek hanyatt a plazma/lcd technológiától, azt most már a CRT-ket mosolyogjuk meg...
Jó lesz ez, csak várni kell vagy 3-5 évet.

(#4) menalcas

menalcas
(őstag)

20K+ lesz csak a szemüveg :Y

Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és végül úgy is legyőznek a rutinjukkal.

(#5) Sicilian

Sicilian
(őstag)

Várom a 3D-s Tv-t, de majd azokat, amihez nem kell szemüveg :B

"Az éjekszen szájfáj műsorán.."

(#6) gazette válasza Sicilian (#5) üzenetére

gazette
(újonc)

Nem kell várnod akkor semennyit sem, nézz ki az ablakon...

(#7) k. válasza menalcas (#4) üzenetére

k.
(őstag)
LOGOUT blog

Gondold végig hogy egy jobb sima szemüveg mennyibe kerül(pl ofotért). Hát szerintem 30-40k. Namost ez telivan rakva elektronikával és jó hogy nem a távol látásban segit de gondolom ebben sem valami tescos -lencse lesz. Ez sem olcsó. Namost ha én ilyen tv-t vennék szerinted mennyire érdekelne 20k? Körübelül semmennyire. Vennék 4et és készcsók.

DANSZ!!

(#8) Sutty66

Sutty66
(tag)

Alig várom hogy a Monika só 3D-ben legyen elérhető :Y

(#9) RyanGiggs

RyanGiggs
(senior tag)

Én arra leszek kiváncsi, miután kiadják ezeket a 3D tv-ket,
akkor mennyire fog lezuhanni egy 106"-os LCD tv ára ami most 150k!? :F
Jó lenne lecserélnem a crt-met,de majd csak akkor ha a 106"-os lemegy 50-80k-ra! :K
Na az mikor lesz?? :F

(#10) ecsz válasza k. (#7) üzenetére

ecsz
(lelkes újonc)

Igazad van abban, hogy egy látásjavító szemüveg is drága, de ettől még nem lesz olcsóbb a 3D szemüveg :)

Engem is zavar a szemüvegek ára. Egyrészt szerintem a 133 dollár mire magyarországra jut inkább lesz 30k mint 20k és ha az egész családnak kell venni akkor már egy 2D tévé árát költöttem a szemüvegekre :(

(#11) huskydog17

huskydog17
(senior tag)
LOGOUT blog

Sony és olcsóság. Na ez az a páros ami nem létezik és szerintem továbbra sem fog :)

The Stars Were Mine!

(#12) k. válasza huskydog17 (#11) üzenetére

k.
(őstag)
LOGOUT blog

Nagyon is remélem. Eddig sem voltak olcsók, kifizettem de ha elkezd higulni a kínálat-pl az új 180 ezres vaio- akkor nem nézem jó szemmel. A sony azért Sony mert jó de pénzbekerül. ÉS vannak akik-pl én- ezt ki is fogják fizetni.

DANSZ!!

(#13) k. válasza ecsz (#10) üzenetére

k.
(őstag)
LOGOUT blog

Egy mercit ha felextrázod simán elköltöd mondjuk egy mondeo árát. Ha egy ilyen tv-t felextrázol-tartozékokat megveszed hozzá- szintén elmegy ennyi. Egyébként meg a fullos szériához jár 2 szemüveg:D

DANSZ!!

(#14) RyanGiggs válasza k. (#12) üzenetére

RyanGiggs
(senior tag)

Jó annak aki tele van! :K

(#15) k. válasza RyanGiggs (#14) üzenetére

k.
(őstag)
LOGOUT blog

Hát max a szüleim. A saját pénzemet mondjuk tény hogy énis sonyra költöm, de a nagyrészét mégis a szülők veszik. Viszont ők-szerencsére- azután vesznek miután én mondtam hogy mit, és szerencsére van izlésük tehát ótvar vackokat nem fizetünk ki. Azért is vettünk eddig Sony cuccokat.

DANSZ!!

(#16) rizso

rizso
(őstag)
LOGOUT blog

Sima 500Ft-os szemüveggel nem is lehet használni ezeket? :B :U

(#17) 5h4rK válasza k. (#15) üzenetére

5h4rK
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Jaj mert a Sony olyan jó :U

http://www.hermesit.ro

(#18) asadasad22 válasza 5h4rK (#17) üzenetére

asadasad22
(PH! addikt)

az. es ez legalabb 30 eve igy van, szoval abszolut nem ertem mirol beszelsz.

(#19) dezz

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Cikk: "Szintén komoly gond a mostani háromdimenziós kijelzőknél az úgynevezett Crosstalk, azaz áthallás hatás, amikor a rossz szembe jut el az információ, tehát azt látjuk a jobb szemünkkel, amit a ballal kellene."

Ez nem túl jó megfogalmazás. Mint a neve is mutatja az effektnek, arról van szó, hogy kismértékben a másik szemnek is jut az egyiknek szánt képből. Más szóval, nagyrészt mindkettő azt látja, amit kell, csak halvány szellemképként megjelenik a másik is. Tehát: ...amikor az adott szem a neki szóló kép mellett halvány szellemképként a másik szemnek szóló képet is látja, és fordítva.

(#20) Akybron válasza k. (#15) üzenetére

Akybron
(fanatikus tag)

Mondjuk a Sony-nak is vannak mélypontjai (Az LCD tv-kről nem tudok nyilatkozni). Még a CRT-k fénykorában bementem egy Sony márkaboltba. 1001 féle TV kicsitől a legnagyobbig (106-os CRT azért brutális). Meg egy 1969-ben gyártott fadobozos TV, amire büszkék voltak, hogy működik.
Na az összes akkori új TV elbújhatott mögötte, gyakorlatilag mindnek undok képe volt.
De a '69-es alázta mindet. Ha lehetett volna, elhoztam volna.

Szóval a lényeg az, hogy nem kell feltétlenül márkahűnek lenni. Ha valaki csinál jobbat, akkor azt kell választani.

vajon megadóztatják a postát is, mert a bevételük alapját képző levelek nagyrésze a jogvédett tartalmak hallgatása közben íródott, így a levelek a jogvédett tartalmak által keltett hangulat kalózmásolatai. (Psych0)

(#21) k. válasza Akybron (#20) üzenetére

k.
(őstag)
LOGOUT blog

Igen, ez igaz viszont én elégedett vagyok a cuccaikkal azért is veszem ezt. Szüleim szintugy. :)

@5h4rK
Gondoltam, hogy valaki majd jön ezzel, de nemzavar nézd csak az orionod:D

DANSZ!!

(#22) dezz válasza srph25 (#2) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Vannak, akiknek alkatilag nem fekszik a stereo-3D (pl. nincs megfelelő térlátásuk vagy nem tud alkalmazkodni hozzá a szemük), de ettől még nem parasztvakítás... :U Kb. mintha egy színvak mondaná, hogy parasztvakítás a színestévé.

Akybron: Ez beállítás kérdése is. A gyári beállítások sokszor nagyon sz@rok, máskor meg csak simán sz@rok. :D

Egyébként szerintem az audio az, ahol kimondottan nem nagy szám a Sony. Amit eddig hallottam tőlük, mind hidegen, szárazon, természetellenesen szólt. Azonos áron van sokkal jobb. (Persze nem a Samsungra és hasonlókra gondolok, azok még rosszabbak.)

[ Szerkesztve ]

(#23) k. válasza dezz (#22) üzenetére

k.
(őstag)
LOGOUT blog

Félek is egy picit ettől a 3D dologtól. Elvileg az előző szemüvegemmel nem volt minden oké ezért a doki szerint nem 100%os a térlátásom. Aztmondta mútéttel orvosolható, de azért nem örülnék ha pl nem tudnám a 3ds filmeket nézni-pl moziban- a szemem miatt.

DANSZ!!

(#24) fabrikhu

fabrikhu
(újonc)

mondjuk úgy, hogy a Sony a legnagyobb kutya az egész 3d biznisz mögött.
pl:
* focivb 3dben
* összefogás a natgeo-val 3d tv csatorna indítása
* nem beszélve a ps3-ról

(#25) Chiller

Chiller
(fanatikus tag)

Várok tovább a passzív polárszemüveges TV-kre... Spórolok tovább :)

(#26) dezz válasza Sicilian (#5) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Van már olyan is (nem a magyar Holografika Kft. tévéjére gondolok). De ebben a bizonyos stereo-3D ( = két sík nézeten alapuló térhatás) rendszerben csak úgy megoldható, hogy egy helyben kell maradnod a tévé előtt, mert néhány centi oldalirányú elmozdulásra felcserélődik a jobb és bal szemnek szóló kép (majd tovább mozdulva vissza, és így tovább). Másrészt így feleződik a felbontás is, 2D üzemmódban is.

Igazi holografikusra még 10 éveket várhatsz...

(#8) Sutty66: Egészségedre, én speciel inkább mozi- és természetfilmeket nézek majd rajta. :P

(#16) rizso: Nem, ez nem anaglif, és nem is polárszűrős.

Egyébként, még senki sem tette szóvá: ez 240 Hz-es tévé, így szemenként 120 Hz. Ez már nem fog villogni, mint a Samsung és a többiek 120/60 Hz-es megoldása!

(#23) k.: Ha jól látod a különbséget aközött, térhatás szempontból, hogy becsukod az egyik szemedet vagy sem (mozdulatlan fejjel), akkor szerintem nem lesz gond. Bár itt nem csak a jó térlátásra van szükség, hanem arra is, hogy végig a képernyő síkjára fókuszáljon a szem(lencse) -- miközben a virtuális objektumok, amikre fordítja az ember a szemeit, látszólag közelebb vagy távolabb vannak. De a legtöbben kis gyakorlással ezt is meg tudják tanulni.

(#27) 5h4rK válasza k. (#21) üzenetére

5h4rK
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ne érts félre, nem azt mondtam, hogy szar, csak túl nagy a hype körülotte. Egy ideje már fórumozgatok és ahol láttam cikket Sony -ról ott elég sokan is panaszkodtak. A legegyszerűbb példa: hasonlíts össze egy Vaio -t ( ha már PC fórumban vagyunk :DDD ) egy ThinkPad -el, tudom tudom, nem ugyanaz a kategória, de az ár az hasonló. Vagy mivel szarabb a cikkben is említett Panasonic vagy LG stb. mint a Sony? Konkluzio: nem rossz a Sony, de a többihez képest tul nagy a hype körülötte.

(#28) k. válasza 5h4rK (#27) üzenetére

k.
(őstag)
LOGOUT blog

Neharagudj, nem rád szolt a morgás konkrétan csak én is sokat hallom a fikaözönt és mégis számomra ezek a legjobbak. És kicsit érzékenyen érint-mégha átvitt értelemben is- ha a cuccaimat fikázzák.
Egyébként pont vaiom van és feltehetőleg a jövőben is az lesz:D

DANSZ!!

(#29) dezz válasza 5h4rK (#27) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Vagy mivel szarabb a cikkben is említett Panasonic vagy LG stb. mint a Sony?"

120 Hz vs. 240 Hz -> szemenként 60 Hz vs. 120 Hz (3D-ben)...

(#30) 5h4rK válasza k. (#28) üzenetére

5h4rK
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Csak most tűnt fel az aláírásod :DDD

(#31) k. válasza 5h4rK (#30) üzenetére

k.
(őstag)
LOGOUT blog

Naja, ezzel garantálom magamnak a fikaözönt. De ha egyszer Sony tvt nézek, sony konzollal játszom, sony laptoppal gépelek akkor mit irjak. Jah igen, a telefonom samsung-az SE mondjon le hogy egy vérbeli Sony fant sem tud meggyőzni- ;]

DANSZ!!

(#32) 5h4rK válasza dezz (#29) üzenetére

5h4rK
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

1. "lehet, hogy a vállalat mégis képes lesz még a nyár előtt piacra dobni", vagyis még nem létezik, ami azt jelenti, hogy a konkurencia is piacra dobhat hasonlót addig
2. nem termékről volt szó, hanem a márkáról úgy általában :)

(#33) dezz válasza 5h4rK (#32) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

1. Már hogy ne létezne? Szerinted 1-2 hónap alatt tervezik meg, gyártanak le 100 milliót és szállítják el a világ minden pontjára? A cikkben szereplő tévéket most mutatták be! Csak még be kell indítani a sorozatgyártást és sok egyéb feladat is van, mire tavasz végére az üzletekbe kerülhet.

2. A kérdés konkrétnak tűnt. Ha mégsem volt az: mindegy, most pl. ez a különbség.

[ Szerkesztve ]

(#34) 5h4rK válasza dezz (#33) üzenetére

5h4rK
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Mind1, nincs értelme ezen vitatkozni :) Az előbb arra utaltam, hogy nem tudhatod mivel rukkolnak elő a konkurenciánál.

(#35) nbg válasza RyanGiggs (#9) üzenetére

nbg
(fanatikus tag)

"...egy 106"-os LCD tv ára ami most 150k..."

Mondd mar meg kerlek, hol lehet 106"-os LCD TV-t venni 150-ert, mert igazan vennek egy-ket raklappal...

I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?

(#36) dezz válasza 5h4rK (#34) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Panasonicnál egyelőre egy darab 200/240 Hz-eset sem látok (sima 2D-s), a 2010-es kínálatban sem. Megemlíteném még a Samsungot, aminek most összesen 2db ilyen típusa van, azok is csak most jöttek ki, szóval nem sietik el. Az LG-nek van egy egész sorozat 200/240 Hz-ese, végülis lehet, hogy ők piacra dobnak ilyet 3D-sben, még nyár előtt.

(#37) 9950es válasza dezz (#36) üzenetére

9950es
(fanatikus tag)

Jajj , jajj :D

Rohadtul nem vibrál az nvidia féle 3d visiön. Szimplán sötét. ÉRdemes megnézni milyen közel ül a nőci a tévéhez . Vajon miért. Nem annyit blokkol ám a szemüveg mint amennyi a képen átlátszik , hanem vagy 6x annyit.

240hz. JAJj Jajj :D

Még korrekt 120hz-es LCD-t sem tudnak gyártani . Ez egy baromság, kamu . Fényerővel meg szopás lesz.

[ Szerkesztve ]

120 fps or GTFO :D

(#38) k. válasza 9950es (#37) üzenetére

k.
(őstag)
LOGOUT blog

Egy ilyen kis standon-van fenn pl engadgeten videó- mit vártál? PErsze hogy közel ül hiszen 1. igy lehet könnyen egy gépen rajta a hölgy és a gép is, 2 nem fognak km-es standot csinálni a 3D tv miatt.

DANSZ!!

(#39) ilyen_85 válasza dezz (#36) üzenetére

ilyen_85
(tag)

Nem hiszem, hogy az Lg 120hz-es 3d-s tévékkel próbálkozna. Természetesen papíron van 200/240 hze-s készüléke, de mikor felhívom egy vásárló figyelmét arra, hogy nézze ahogy a kamera pl. "körbenéz" a terepen és mennyire darabos ez a mozgás, majd megmutatom ugyan ezt egy másik márkán, legyen az Sony, Samsung, Toshiba, akkor maga a vásárló kérdezi meg tőlem, hogy akkor hogyan merik ráírni a tv-re a 200 hz-et?

Nem azt mondom, hogy esetleg nem tudják a 200hz-et, de szerintem valamilyen trükk árán, vagy egyáltalán nem a megfelelő hatékonysággal... Egy szó mint száz feltünően darabos a mozgás egy Lg-n. Pedig nap mint nap járkálok az LH9000-es 200 hzes full ledes készülék előtt és egyáltalán nem vagyok elájulva tőle. Így úgy gondolnám, hogy ha ki is jön 120hz-es 3d-s LG, akkor az ismét nem lesz valami meggyőző... Bár a "testvéreknek" megint mindegy lesz, Lg is meg nagy is meg olcsó... mi kell még... :W :B

Majd elfelejtettem, mivel minden vásárlótól ezt kapom, így persze én is fejet hajtok és elismerem, hogy az LG a piacvezető fejlesztés terén :))

[ Szerkesztve ]

Nexus S

(#40) 9950es válasza k. (#38) üzenetére

9950es
(fanatikus tag)

Persze hogyne . :D

Az a helyzet hogy shutter szemüvegeken olyan sokat kell kompenzálni , hogy sajna szerintem azt egy tv-től hiába várjátok , távolság arányában meg kb négyzetesen romlik .

3d LED proji sem manapság lesz, affelől megnyugodhatsz :DDD .

(#41) priti

priti
(őstag)

Hardverlesen

(#42) dezz válasza 9950es (#37) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mi van, görcs állt a kezedbe vagy ínhüvelygyulladásod van? :))

Van shutter szemüvegem. 120->60 Hz-en még vibrál (kb. mint egy rövid utánvilágítási idejű CRT 60 Hz-en). Annó ezért kellett egy magasabb frissítést bíró CRT-t vennem. 160->80 Hz-en már jó volt.

Ennyit blokkol a szemüveg: 50% lejön a jobb/bal takarás miatt, ebből megint ~50% a szemüveg miatt. Tehát az eredeti fényerő 25%-a, azaz negyede marad. Csakhogy, a "sima" LCD tévék max. fényereje is 5-600 cd/m2, aminek a 25%-a 125-150 cd/m2, ami sötétben teljesen jó, még egy árnyékos szobában is elmegy. De valószínű, hogy a 3D-Ready-kbe erősebb háttérvilágítást tesznek. A LED-ekből még jóval többet is ki lehet hozni, mint amennyi ehhez kell.

(#40) "távolság arányában meg kb négyzetesen romlik"

Rossul számolsz.

(#39) ilyen_85: Nem néztem még 200/240, vagy akár 100/120 Hz-es LG-t, de elég furán hangzik, amit írsz. Szerintem egyszerűen nem volt bekapcsolva a TruMotion... Vagy natív 24p üzemmódban volt.

(#43) DriderG

DriderG
(tag)

Na ők is feltalálták a spanyol viaszt sokadjára. Kell nekünk ez a 3D szemüveg, mint a 2 hónapot piacon töltő Nintendo csoda, a VirtualBoy. Szerintem kényelmetlen és szemrongáló, mint innovatív, csak a piac most azt hiszi, hogy ez a jövő. A Sony meg biztos jó minőséget ad el, viszont olyan áron talán még kevés is...

nVidia - The Way It's Meant To Be Played

(#44) dezz válasza DriderG (#43) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hogy jön ide az az ósdi anaglif játék? :F

Ja, bocs, látom, csak az emuláció használta az anaglif módszert. Maga a Virtual Boy egy egyszínű, vörös LED-sorból egy forgó tükörrel képet alkotó valami volt. Nem csoda, hogy nem voltak érte oda túlzottan az emberek, mellesleg így sem 2 hónapot volt piacon, hanem kb. egy évet.

Az LCD shutter szemüveg meg kb. 25 éve létezik... Egy időre azért került a fiókba, mert az LCD-k csak 60 Hz frissítést tudtak, amiből egy szemre 30 jutott volna, ami már túl kevés.

[ Szerkesztve ]

(#45) dezz

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Most olvastam el a cikk utolsó sorát: "A készülékek áráról és a forgalomba kerülésük pontos dátumáról hivatalos információk nem láttak napvilágot, ám az iparági pletykák szerint a Sony minden követ megmozgat, hogy a készülékeik olcsóbbak legyenek, mint a Panasonic tévéi."

(#46) 9950es válasza dezz (#44) üzenetére

9950es
(fanatikus tag)

- 22″ ViewSonic white, no glasses – 47.2 lux
- 3D Vision active shutter glasses – 41.3 lux (shutters constantly open)
- 3D Vision active shutter glasses – 5.9 lux (per eye with switching shutters) :O
- Passive circular polarized glasses – 32.1 lux (the glasses from Acer Aspire 3D)
- Anaglyph anachrome red-cyan glasses – 21.9 lux (for red), 22.3 lux (for cyan)
- And a with pair of plain black sunglasses – 15.4 lux

Hogyha itt szerinted a vibrálás a probléma meg a CRT-s utánérzés akkor szerintem ne vitatkozzunk.

Érdekes hogy drágább 600USD-s shutter szemüveggel másoknak megfelel a 120hz .

[ Szerkesztve ]

(#47) RyanGiggs válasza nbg (#35) üzenetére

RyanGiggs
(senior tag)

Bocsi, elírtam. 106cm akartam írni. :U (42")
Szóval arra leszek majd kiváncsi mikor fognak azok a 42"-os LCD-knek
lemenni az ára 50-80k-ra amik most 140-160k.
Jövőre már csak csillapodik ha már beindul a 3D!? :F
Szeretném már lecserélni a crt-met egy 42"-os LCD-re, 60k körüli áron. :K

(#48) 9950es válasza 9950es (#46) üzenetére

9950es
(fanatikus tag)

...lehet a 15ezer eurós dlp projektor nem produkálja azt a fajta vibrálást mint a pótCRT-d ?...
...Én meg még CRT-n nem láttam a shuttert,és LCD-n NEM vibrál, csak épp sötét mint az iszapos víz.

(#49) dezz válasza 9950es (#46) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Látom, innen (aztán a hülyeség terjed a leggyorsabban alapon mások is átvették). Nos, szerintem nem éppen egy lux-mérővel kellett volna ezt lemérni és nem is jól mért a műszer, mert nem villogó fényre találták ki... :U Eleve látványra sem ennyivel (1/8-a) sötétebb.

600 dolláros szemüveget ki fog venni egy tévéhez? :))

Mellesleg, ha a kommenteket is elolvasod, egyes tévékhez adott shutter szemüvegek (nem 600 dollárért) sokkal jobbak ilyen szempontból, mint az Nvidia-féle 3D Vision (vagy pl. amit a Samsung ad a 3D tévéihez, ellenpéldaként).

(#48): "...lehet a 15ezer eurós dlp projektor nem produkálja azt a fajta vibrálást mint a pótCRT-d ?..."

Ezt most mire is?

"...Én meg még CRT-n nem láttam a shuttert,és LCD-n NEM vibrál, csak épp sötét mint az iszapos víz."

1. Szerinted a 60 Hz-es villogás nem vibrál? :U
2. A monitorok fényereje alacsonyabb, mint a tévéké. Főleg, ha az utóbbiba a 3D miatt újabb, nagy fényerejű LED-eket tesznek. (Tudok neked mutatni olyan LED-et, aminek olyan a fénye, mintha heggesztőt néznél.)

[ Szerkesztve ]

(#50) dezz válasza dezz (#49) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Túl sietősen olvastam az egyik kommentet: nem a Samsung ad sötét shutter szemüveget (nem is tévéről van szó, hanem egy monitorról), hanem a 3D Vision szemüveg sötét ott is. Kipróbált az illető egy Mitsubishi gyártmányt is, az sokkal több fényt enged át. Más meg egy bizonyos Bit Cauldron gyártmányról írja ugyanazt. Ergo, nem a 3D Visionből kell kiindulni.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.