Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • harry

    veterán

    Egy kérdés Arduinoról, hátha valaki tud segíteni: nézegettem a leírásokat a házi készítéshez, igazából nem nagy szám és egy ezresből ki lehet hozni - akkor, ha nem akarom megvenni az USB-soros, FTDI átalakítót [link] (700Ft eBayen Arduino bootloaderes atmega328, többi meg nem drága cucc).
    Van valami megoldás arra, hogy kihagyjam ezt az átalakítót, és soros porton keresztül programozzam, esetleg az RPi GPIO portjairól? Vagy akár régebbi PC soros portjáról?
    (Alternatív megoldás, hogy meglévő Arduino lapban lévő atmegaba belerakom a sajátomat, felprogramozom, majd kiveszem, és úgy használom, csak ehhez egyrészt kell egy meglévő Arduino, másrészt pakolgatni kell a vezérlőt).

    Ez persze akkor hasznos, ha sokat csinál az ember, én inkább csak így kíváncsiságból nézném meg, meg hát, miért ne. Tudom, 2-3k között vannak klónok is, de ha pl. simán lehet programozni a fent nevezett átalakító nélkül, akkor szívesen legóznék egy sajáttal.

    Illetve arduino táp: miképpen is működik ez, vagy szabályzott 5V-ról megy USB-n, vagy tetszőleges adapterrel 9V-ról? Gond, ha egy tetszőleges 5v-os usb-s adaptert használok, amire nincs ráírva, hogy szabályzott? Vagy honnan tudhatom, hogy szabályzott-e?

    Theoretically, this damn thing oughta work now.

Új hozzászólás Aktív témák