Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SunMount3r

    nagyúr

    válasz SunMount3r #42697 üzenetére

    Várjatok, akkor sorolom tovább:

    Észlelte már valaki, hogy milyen szutyok az Rpi3B+ saját audio kimenete?

    Összehasonlítási alap: egy 2011-es belépőszintű noti, valami integrált Realtek-el (amin a DAC-os Topic-ban máris szörnyülködnének), Windows 7 és Jriver-el, ugyanazon hangfallal:

    1. A noti kb. fele hangerővel már olyan hangos, mint a Pi + Volumio fullra tekert hangerőn.

    2. De ami az igazi feketeleves: a Pi + Volumio már 75%-os hangerővel torzít! Bizonyos hangszerek, bizonyos hangjai recsegnek, ropognak, egyszerűen kritikán aluli.

    Ez alap Pi tulajdonság, vagy a Volumio miatt van, vagy kifogtam egy hibás példányt?
    -----
    De mondom tovább: leállítottam a zene lejátszást (Pause, mert ugye Stop gomb az nincs, miért is lenne?) és rányomtam a "Kikapcsolás"-ra. Na fél órán keresztül csak karikázott a Web-GUI-n (gyak. le is fagyott), de kikapcsolni nem akart. Böngésző oldal frissítésre már kidobta, hogy a "webhely nem elérhető", de a Pi-on minkét piros LED továbbra is világított.

    Valami itt nincs rendben.

    Hát ez eddig elég tré egy élmény volt. Ha tudom, hogy ez egy ilyen vacak, biztos nem rendelek Pi-t pont budget zene lejátszónak. Holnap kipróbálom, de szerintem még a 14K-s "MusicMan" "kínai vacak" MP3 lejátszóm (amire szintén lehet Jack-en hangfalak kötni) is körbe fogja röhögni hangerőben. És ezt pedig az UK-ben gyártották, meg a Volumio ajánlgatja orrba-szájba? Hát gratulálok nekik...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák