Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • graffin

    csendes tag

    válasz tomzi1 #4022 üzenetére

    Sikerült beszerezni a málnát.

    Nem biztos, hogy jó ötlet volt a legnagyobb hóban felsétálni a Gellérthegyre, kiköptem a tüdőm, mire felértem. :)

    Két kérdésem van:
    1. ha felteszek egy openelec-et, akkor az alá fel tudok még tenni 1-2 dolgot, ugye? Pl. valami nyomtató szervert, webcam szervert Láma a kérdés, de gondolom ugyanúgy elérhető valami parancssor, ilyesmi.

    2. Ez már trükkösebb: meg tudom vajon azt csinálni, hogy ha felteszek egy nyomtató szervert, akkor legyen valami trigger, amit tudok figyelni és egy GIPO-n keresztül egy relét vezértelni? Az elképzelés valami olyasmi, hogy ha bekerül valami a print queue-ba, akkor kiadok az egyik GIPO-n egy high-t, mondjuk 2 percig. Persze okosan, szóval minden nyomtatáskor újraindulna a timer. És igy nem kellene bekapcsolni a nyomtatót, nyomtatás előtt bekapcsolna, kinyomtatnám az oldalt, majd magától lekapcsolna.

    Ennél mondjuk eggyel gagyibb, de legalább megoldható: csinálok valami alap weblapot, amin lesz 1 gomb, amivel be lehet kapcsolni a nyomtatót.

    De a legjobb az lenne, ha lenne olyan nyomtató szerver program, ami egy kicsit jobban konfigurálható és akár arra is képes, hogy valami scriptet meghivjon nyomtatáskor, ilyesmi.
    Egyelőre csak a Cup-ot nézegettem, nem tudom, ki használ e mást.

    Köszönöm, üdv
    g

Új hozzászólás Aktív témák