Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mana86

    tag

    Sziasztok!

    Nemrégiben én is készhez kaptam végre a RPi 3-at és rendeltem mellé még egy arduinot is meg egy komplett csomagot amivel lehet tanulni meg gyakorolni (breadboard, szenzorok, kábelek, stb...). Odáig már eljutottam, hogy DHT11 adatokat ki tudok olvasni terminálba. EZ alapján csináltam meg Python-ban. Következő lépésként szeretném ez egy weboldalra kipublikálni grafikonban. Ehhez nyilván szükségem van egy webserverre és egy programra ami a szenzoroktól beérkező adatok alapján grafikont gyárt a weboldalra. Tippet szeretnék kérni, hogy szerintetek melyik a legmegfelelőbb webserver és melyik monitorozó programot ajánljátok.

    Webservernek a lighttpd -t néztem, monitorozásra a monitorix -et. Fontos szempont az egyszerű configolás és telepítés. Ezzel a párossal jól járnék vagy lenne más javaslatotok?

    A legjobb lenne ezt arduino -n keresztül megoldani mert okos otthon témában indultam el és többen is azt javasoltátok, hogy vezérlésre arduino -t, logolásra meg feldolgozásra RPi-t használjak. Tudtok ajánlani esetleg olyan weboldalt ahol kifejezetten ilyen irányú tutorialok, leckék vannak amiken keresztül némileg el lehet sajátítani az alapokat? :R

Új hozzászólás Aktív témák