Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PuMbA

    titán

    HD filmek lejátszása
    Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

    -2. AMD videókártya esetén a Catalyst Control Center-ben a Videó menü Szín almenüjében az összes Speciális videó színbeállítás elől vegyük ki a pipát és ugyanezt tegyük meg a Minőség almenü Videóminőségben található elemekkel, majd alkalmazzuk a változtatásokat.

    -1. N-es kiadású Windows esetén a Microsoft oldaláról töltsük le a verziónknak megfelelő Media Feature Pack-et.

    0.Több megjelenítő esetén használjunk kiterjesztett asztalt, továbbá Windows 8.1 rendszeren közös méretezési beállításokat kell alkalmaznunk (Asztalra jobb klikk -> Személyre szabás -> Bal lent Megjelenítés -> Közös méretezési szint választása minden kijelzőhöz)

    1. Töltsük le és telepítsük fel a legújabb MPC-HC 32-bit (x86) verzióját.

    2. Sztereó hangfalak esetén a Nézet -> Beállítások -> Belső szűrők -> Audió dekóder ablak Mixing fülén pipáljuk be az Enable Mixing és a Don't mix Stereo sources-t.

    Akadásmentes lejátszás

    Ha a megjelenítőnk támogat több szabványos képfrissítési gyakoriságot (23, 24 és 59 Hz - a Windowsban könnyen ellenőrizhető a meglétük), akkor lehetőségünk van a videók másodpercenkénti képkockaszámának megfelelő frissítési gyakoriságot beállítani.

    1. A Nézet -> Beállítások -> Lejátszás -> Teljes képernyő ablakban válasszuk ki a Teljes képernyős monitort, hogy ne az Aktuális legyen kiválasztva.

    2. A Nézet -> Beállítások -> Lejátszás -> Teljes képernyő ablakban pipáljuk be az Automatikus teljes képernyős mód használatát és a lenti táblázatban ezeket a frissítési értékeket adjuk meg.

    madVR

    Videó kimeneti meghajtó, amely a lehető legjobb képminőség elérését teszi lehetővé videókártyánk segítségével.

    1. Töltsük le és telepítsük fel a legújabb madVR verziót.

    2. Az MPC-HC-ban a Nézet -> Beállítások -> Lejátszás -> Teljes képernyő ablakban vegyük ki a pipát az Automatikus teljes képernyős mód használata elől.

    3. Az MPC-HC-ban a Nézet -> Beállítások -> Lejátszás -> Kimenet ablakban a DirectShow Video-t állítsuk át madVR-re.

    4. Egy videó lejátszás elindítása után a tálcán megtaláljuk a madVR-t, ahol a beállításokat előcsalogatva a Processing -> Deinterlacing ablakban vegyük ki a pipát az Automatically activate deinterlacing when needed elől. A Devices menüpont alatt az akadásmentes lejátszást támogató kijelzőnk Display modes almenüjére kattintva megjelenő ablakban a List all display modes madVR may switch to szövegdobozba másoljuk be a következőt: 1080p23, 1080p24, 1080p50, 1080p59, 1080p60.

    5. A videókártyánk képessége alapján a Scaling algorithms menüpont almenüjeiben állítsuk be a használandó algoritmusokat.

    6. Ha nagyon erős videókártyával rendelkezünk, akkor további képminőség javulást érhetünk el a Rendering -> Dithering ablakban az Error Diffusion - option 1 vagy 2 kiválasztásával, valamint a Processing -> Artifact removal ablakban a Reduce banding artifacts bejelölésével.

    7. Videólejátszás közben a CTRL + J billentyűkombinációval elérhetjük a madVR statisztikáját, ahol meggyőződhetünk a lejátszás folyamatosággáról. A Dropped, Repeated és Delayed frames, valamint a Presentation glitches értékeknek 0-nak vagy néhányszor 10 alatt kell lenniük - a lényeg, hogy ne növekedjenek tovább 1 perc megfigyelés alatt. Az Average stats alatt lévő három érték összegének pedig illene a Vsync interval értéke alatt maradnia.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák