Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ghummmy

    csendes tag

    válasz byte-by #3495 üzenetére

    Üdv byte-by!

    "én a saját céges tapasztalatomat tudom megosztani.
    azért azt gondolom, ha a "vezetés" nem szakma beli, akkor mindenképp érdemes kezdeményezni.
    komoly probléma, ha a "vezetők " szíve vágyát észnélkül, átgondolatlanúl, "csakazértis" meg akarjuk valósítani."

    Részben ezért is próbálkozom. Így esetlegesen kicsit több pénzért gyakorolhatom is azt ami érdekel.
    Persze mindent nem csinálunk meg mi sem. :)) Sok mindenre kértek a fejlesztésekhez árajánlatot külső cégektől, és mindig minden drága volt nekik, párszor jöttek, hogy csináljuk meg mi. De akkora baromságokat tudnak kitalálni. Nem látnak tisztán a pénz utáni vágytól. :((

    "Természetesen mindenre van megoldás, de az legyen ésszerű, átgondolt, logikus, hatékony,(neadj Isten)takarékos, stb.
    persze a vezetők mindíg jobban tudják, de határozottan meg kell próbálni kivitelezhető és hatékony, stb. módszer felé terelgetni a képzeletüket, amennyire csak lehetséges!( sikerülhet is..)"

    Igyekszem. :) Nem tudom mennyire sikerül, mert ez volna az első ilyesmi amit csinálnék. Azt már előre jelezték, hogy már a 2 következő feladat is rám vár. :)) Majd meglátjuk mi lesz. Az biztos, hogy ugyanennyi pénzért nem fogom törni magam egyikkel sem.
    Nem véletlenül jeleztem itt a "problémámat", nem szeretnék hülyeségeket csinálni. Szeretnék alaposan utánajárni mindennek, hogy megfelelően tudjak érvelni dolgok mellett és ellen. :) Az már más kérdés, hogy árban mi az ami megfelel nekik. Úgyis azzal kezdik, hogy hozzam ki olcsóbban. :)) Ezért majd kell egy olyan verzió ami esetleg 10%-kal magasabb. Ezt kell benyújtsam elsőre. :)) Aztán jön az ismert "túl drága" szópáros és pár nap múlva előállok az olcsóbb változattal.

    "nálunk gépsoronként egy kis kompakt plc van, amivel mindössze 2 bemenetet és 2 kimenetet használunk."

    A mi részlegünkön leginkább különálló gépek vannak, de az üzem fő részén egy komplett rendszer. Lényegében egy baromfi feldolgozó. Végül is a rendszer egynek tekinthető. Egy nagy pályarendszer az élő csirkéktől a daraboltig, de felosztható több részre. Így ez a típusú megoldás is bevethető lenne esetleg ezen a részen. Viszont az biztos, hogy ez már a második fázisban kerülne sorra, mert elsőként a saját részlegemet kellene megoldani. ha elfogadják akkor utána szeretnék a teljes üzemre kiterjeszteni.

    "Fontos, hogy az emberek megértsék nem a felelőst keressük, ............."

    Sajna ez még teljesen nem így van itt. Ebben is nagyot kellene változni még sokaknak a cégnél. Többek között a vezetőségnek nem csak büntetni kellene, a melósnak meg nem csak azt várni hogy az ő feladata véget érjen aztán bujkálni míg a másik még mindig dolgozik.........

    "viszont.havi 80.000 -ért dolgozó operátoroktól ne várd el ........"

    Ebben van igazság is, de ha belegondolna az illető abba, hogy ő fog túlórázni ha a termelés nincs kész időben, valamint őt veszik elő, ha nincs meg a kellő mennyiség a nap végére, akkor miből tartana elolvasni 3-6 szót és megmondani nekünk.
    Szerszámot meg nem hagyunk ott mert az fogyó eszköz sajnos.....
    Volt bivaly erős mágnesünk ami alkatrész kiszedéshez kell. Egyet adtak a géppel. Azóta 2x vettek és mégis máshogy kell megoldjuk az alkatrész kiszedését.

    Mint láthatod mindenhol változtatni kell a hozzáállásokon.

Új hozzászólás Aktív témák