Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • isvarga

    csendes tag

    válasz byte-by #2806 üzenetére

    Szia !

    Egyetértek abban amit a rugalmasságról írsz . Egy ilyen méretű alkalmazásnál tényleg erre van szükség , és úgy ahogy leírtad . A legtöbb alkalmazásomban nekem is szét kell darabolnom a feladatot ,hogy megvalósítható legyen .Ez teljesen velejárója a méretnövekedésnek . A részfeladatokra bontva sokkal könnyebben lehet variálni is .
    A paramétereket a program futásától függően lehetséges változtatni , de az igazi megoldás az ha ezt is külön alkalmazásba tesszük .(pic)
    A futtatás közbeni program módosításnak pic-ben sincsen akadálya ,hiszen így működnek a bootloaderek is.(azért a tempóból vissza kell venni)
    A fejlesztői környezet átláthatósága fontos szerintem is.(bár szokás kérdése is)

    A

    "ha valaki időt és energiát fektet bele, a PLC azt is "elárulja" mi a hiba, hol a probléma, sőt , mit kell tenni, vagy csak megteszi amit kell.csak program kérdése."

    mondatot amikor elolvastam az jutott eszembe " Ilyet eddig csak sci-fi -be láttam". (nem gúnyolódásképpen írtam , csak ez jutott eszembe) . Csak remélni merem ,hogy ezek után kifejted bővebben is ,mert nagyon érdekelne a dolog.

    A saját fejlesztésemnek azért mertem PLC nevet adni mert (biztos nem százas) alapvetően képes ezekre a rugalmasságra .
    A nyelvet meg lehet csinálni rajzos változatra is .(a logikai leíró részek még hiányoznak a nyelvből -nem éreztem fontosnak - és megoldható máshogy)

    Az egész úgy kezdődött ,hogy egy készülékhez kellett programot csinálnom ,de úgy ,hogy egyszerűen változtatható legyen az igények szerint. (a program átvevőjének meg kellett tanítanom a működését is . Elmondása szerint a C-64nél programozott utoljára ,ezt a nyelvet fél óra alatt megértette)
    Gyakorlatilag az egész az MPASM -ra épül .(keresztassembler)
    Megfejelve azokkal a megoldásokkal ami az évek során rám ragadt.

    A csöves eset csak példa arra ,hogy a teljesítmény önmagába nem elég.....

    Varga István

Új hozzászólás Aktív témák