Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szirty

    őstag

    válasz Dezsi82 #1420 üzenetére

    Hali Dezsi82!

    "Egyeseknek valami bonyolultabb, másoknak meg más."

    Én nem arra gondoltam, hogy Pista nem érti és az neki bonyolult, akkor csináljuk egyszerűen, hogy értse. Hanem arra, hogy ha van egy feladat, amire több megoldás is kínálkozik, akkor egyértelműen eldönthető, hogy a több megoldás közül melyik az egyszerűbb. Teljesen függetlenül attól, hogy kinek mi a bonyolult.

    "A konkrét példánál maradva én sem csinálok ilyen esetben mozgó képmegjelenítést, inkább valahogy máshogy jelzem a köztes állapotot, mondjuk színnel."

    Amit írtam azt úgy értettem, hogy amikor a gép egy mozgó részének helyzetéről csak olyan információ áll rendelkezésre a rendszerben, hogy elöl van, hátul van vagy a két helyzet között van "valahol", (vagyis véghelyzet érzékelők vannak csak, pl. egy munkahengeren) akkor nem érdemes olyan megjelenítést készíteni, ami a két véghelyzet közötti helyzetet is igyekszik ábrázolni.
    Teszem azt pl. egy számlálót időre növelni, amikor a munkahengernek bekapcsolja a program az előre irányát, hogy látsszon a folyamat ábrán hogy hol tart, mert a folyamat ábrán a munkahenger helyzetét hozzárendeljük a fiktív helyzethez, ami a számlálónk.
    Na ez okozhat félreértést, mert a rendszer HAMIS információt jelenít meg a gép egy részének adott helyzetével kapcsolatban. Hiszen az csak puszta feltételezés, hogy amikor a munkahengert a program előre küldi, akkor az megy is előre, mivel arról konkrét információja nincsen a rendszernek. Mégis azt jelzi ki, mint ha lenne.

    Más a helyzet egy szervóhajtással vagy egy olyan mozgással, amiről van megtett út információ (akár csak egy egyszerű induktív végállás és fogas tárcsa formájában). Ott lehet értelme a köztes pozíció megjelenítésének!

    "Amennyiben a mozgásról nincs pontos pozíció információ, akkor nem szabad olyan megjelenítést választani, ami ezt pótolni kívánja, mert nagyon félrevezető.
    És ez nagyon igaz"

    Igen erre gondoltam! Amit írtam erről szól.

    Az animation / movement lehetőséggel semmi bajom. Azt csak azért említettem, mert tökéletesen folyamatos mozgás megjelenítésére nem alkalmas. A Flexible nem arról szól, hogy full realisztikus 3D látványt adjon a rendszerről, de pozíció megjelenítésére tökéletesen alkalmas. Használom én is.
    Ha valaki kívánja csinálok róla videót :) No ne azért hogy tényleg létezik, hanem hogy mire is jó...

Új hozzászólás Aktív témák