Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz tomic #89634 üzenetére

    Nálam majdnem ugyanennyi, csak pár százzal kevesebb az üzemórák száma, viszont a bekapcsolásaim száma csak 2.400 körül van. Ez csak annyit jelent, hogy én nem kapcsolgatom ki/be, hanem ha megy, akkor átlag 4-5 órát is üzemel kikapcsolás előtt. Nálad ez az érték átlag 1,5 óra - nagyjából egy film hossza. Ez nyilván jobban erodálja az elektronikát, mert mindig a ki-/bekapcsolás a kritikus az elektronika szempontjából.

    Egyébként a 10.000 üzemóra az még semmi - a panel szempontjából legalábbis mindenképp, kis túlzással épp bejáratódott. Az elektronika már más kérdés, de az meg nagyon soktényezős, hogy annak mi lesz az élettartama: függ a környezettől, annak hőmérsékletétől, páratartamától, a készülékbe kerülő por mennyiségétől, az alkalmazott képbeállításoktól és természetesen - nem utolsó sorban - az épp az adott készülékbe került alkatrészek minőségétől.

    A szüleimnél mai napig gond nélkül üzemelő, 2008 év elején vett Panasonic 42PX80-am üzemidejét már meg sem merem nézni! Szerintem bőven túlvan már az 50.000-60.000 órán is és köszöni szépen, jól van, pedig faterom szereti megtekerni a kontrasztot.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák