Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Még egy Pana tisztítás: [link]
    És egy olcsó fényképezőgéplencse (a drága kellett a videóhoz): [link]
    Van még itthon egy Samsung plazma is, de kifogytam a tiszta kendőkből és unom a sikálást (a videó leállítása után rendesen körbe kell törölgetnem körkörös mozdulatokkal szárazon is, ha már hozzányúlok, hogy teljesen tiszta legyen [*]). :P

    Egyébként szerintem sincs értelme bármivel is nedvesíteni a kendőt szimpla portörléshez, hisz ha először nedvessel töröljük végig, hogy fellazuljon a rászáradt/zsíros folt, [*] utána akkor is végig kell törölni szárazon, hogy ne maradjon halványan maszatos, "ködös" a "fényes" jellegű felület. Ugyanakkor én irtózom attól, hogy az erősen poros, vagy felszáradt szilárd dolgokat (pl. légsz@r) szárazon "polírozzam", hisz olyankor bekerülnek a kosz szemcséi a finom kendő és hajszálkarcokra érzékeny felület közé, amik szárazon hatékonyabban "teszik a dolgukat", mint nedvesen, illetve minél tovább és erősebben kell dörzsölni (márpedig szárazon jellemzően sokkal több és/vagy erősebb suhintás kell), annál több edsély van begyűjteni a karcokat.

    Szóval szerintem elsősorban inkább szárazon, szükség esetén pedig valami jó oldószerrel óvatosan és gyorsan fellazítani, majd végül szárazon befejezni (hisz csak úgy lesz végül hibátlan, bár ha tényleg koszos, már a nedves kör után is "ég és föld" és ha valaki nem maximalista, már optimális az eredmény kevés karcolási rizikóval).

    Végső megjegyzésképp pedig: átlagosan egy egész évben sem törölgetek ennyit nedvesen, mint ma a videók kedvéért feleslegesen, max évente egyszer egy TV-t, mire összeszed pár borgárülülék foltot vagy valaki véletlenül hozzáér a bőrével... :DDD

    Inkább ismerősök laptop kijelzőit szoktam, mert ha hiszitek, ha nem, van aki ceruzával is rárajzol az LCD monitorra. Na azt próbálja meg valaki szárazon lepolírozni... :))

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák