Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ijk

    nagyúr

    válasz gorbep #81761 üzenetére

    Érdekes dolog ez a DVD, mert arra nem emlékszem hogy DVD-nél valaha is problémám lett volna a mozgásmegjelenítéssel, ellenben LCD-nél kezdetektől kiszúrtam az interpolációt és szinte rosszul voltam tőle.

    Az a probléma itt a "fluid-motion" kedvelőkkel hogy ez egy megint egy újabban bejött igény. Érdekes módon több mint 50 év alatt mindenki baromira jól elvolt a 24p-vel mozikban, most meg hirtelen nem tudja az emberek agya feldolgozni az ilyen alacsony képkockaszámot.
    Mint mondtam nekem nincs bajom azzal hogy lehetőség adódik a jövőben 48p megjelenítésre, a magunkfajta konzervatívok meg legfeljebb nézik felezett képkockaszámmal. A problémám ezzel a kínlódással van hogy hirtelen már nem jó a 24p, szaggat, villog, nézhetetlen.
    Szerencsére nekem nem kattog azon az agyam technológiailag mi a szar a filmeket tekintve (tartalom más kérdés), mert ha berakok egy BD 24p-s filmet a plazmámra, legfeljebb a nagyobb képátló hiányzik, de nem érzem hiányát sem a HDR-nek, sem a 4k-nak, sem a 48p-nek. Sokkal inkább érzem hiányát elérhető árú, házimozira alkalmas tv-nek a piacon, ami legalább az 1080p-t képes lenne jó kontraszttal, betekintési szögekkel, mozgóképfelbontással megjeleníteni, de mióta kimentek a plazmák nincs ilyen.
    Ehelyett marginális szarságokon megy a rágódás, mert hiába lenne sokkal kedvezőbb a 48p a jelenlegi sample and hold tv-knek, ha van csillióegy 24p-s régi film amit szeretne az ember megnézni. 4k meg külön vicc, Imaxba való, otthonra is legfeljebb 84" felett, és akkor is előbb érdekelne a kontraszt és a mozgóképfelbontás.

    /人◕ ‿‿ ◕人\

Új hozzászólás Aktív témák