Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ijk

    nagyúr

    válasz #75912448 #81289 üzenetére

    OLED teljesen más tészta. Plazma és projektor témánál inkább filozófiai vita hogy kinek a képminőség és kinek a vetített képátló fontos, illetve az egyéni skáláján ezek hogy viszonyulnak egymáshoz. Csak ugye itt elhangzottak olyan szamárságok hogy a projektor kontrasztja egyáltalán egy lapon emlegethető a plazmáéval, ami elég erős ferdítés. Az persze más kérdés hogy kinek mennyire fontos a nagy kontraszt.
    Az OLED viszont a plazmával egy ligában játszik. Vitathatatlan előnye a magasabb kontraszt, és vitathatatlan hátránya hogy mozgóképfelbontásban bizony csúnyán elmarad a plazmától, LCD szinten muzsikál. Namármost a 300 soros mozgóképfelbontást azért ne kezeljük már úgy egy felsőkategóriás készüléknél mintha nem létező korlát lenne, vagy pont egy mozgóképmegjelenítőnél próbáljuk marginális hátrányként kezelni, amit sokan úgysem vesznek észre. Én speciel észreveszem és kifejezetten zavar, fel sem merül bennem hogy ilyen problémával akár csak fontolóra vegyem egy többszázezres-milliós készülék vásárlását.

    Azt persze nem vitatom hogy egy-egy LCD vagy OLED hírnél én is kicsit troll üzemmódba kapcsolok mert amilyen dilettáns szintű társalgás megy azokban a topikokban pár szakmai jellegű hozzászólás után megunom a dolgot és mondok valami elméset, de hozzáértőknek, értelmes vitapartnereknek ettől függetlenül normális, szakmai szinten reagálok.

    [ Szerkesztve ]

    /人◕ ‿‿ ◕人\

Új hozzászólás Aktív témák