Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz #75912448 #50893 üzenetére

    "Pont azért készültek (készülhettek?) az 55" példányok, hogy ne mondhassuk: már majdnem kész, már majdnem jó, már majdnem lehet gazdaságosan gyártani, hanem itt van, megfelelő méretben megveheted."

    Na, de azért egy-két techdemo-ra elvitt prototípus alapján ne mondjuk már azt, hogy ez már jó annyira, hogy ezt már a nappalidba tennéd és ez már gazdaságosan gyártható és legfőképpen: ez már elérhető árú, mert szerintem ezek közül még egyik sem igaz. Ahogy az sem, hogy sorozatgyártásban volna bármelyik is, tehát mégcsak meg sem veheted olyan simán.

    "Talán - de ez csak erős feltételezés - a Pana azért szállt ki a plazma fejlesztésből, mert ha most lemarad, akkor kimarad."

    A Pana azért száll ki a plazmafejlesztésből, mert a bullshit-marketing megölte a technológiát és a sok tudatlan vásárló inkább megveszi drágábban a kisebb LED-LCD-t, amin ráadásul a gyártónak még a haszonkulcsa is magasabb. Évek óta egyre nagyobb deficitet termel a plazma-üzletág, egyszerűen nem teheti meg egyetlen profitorientált cég sem, hogy ilyen irányvonalat fenntartson, akármennyivel jobb technológia is a plazma, mint az LCD. Ennyire egyszerű. Ennek nincs köze az OLED-hez, ilyen erővel inkább az LCD-gyártást kéne leállítani, mert az egyértelműen szerényebb képességű technológia, de mit lehet tenni, ha azt viszik, mint a cukrot. Ebben nagy a felelőssége a koreai gyártóknak, mert egyébként a Panasonic maximálisan a plazma mellett kötelezte el magát - ez is lett a technológia veszte, ugyanis a Panasonic az LCD-szegmensre nem is koncentrált, így az nem tudja pótolni a plazmánál kieső bevételeket.

    "A jelenlegi elmebeteg árakkal nem tudok vitatkozni. Az elérhető 50" körüli példányokhoz szvsz nem kell 5-6 év, bő 2-3 évre saccolom, aminek keresztbe tehet egy esetleges sikeres 4k hájp."

    Én nem gondolnám, hogy 2-3 év múlva akár csak a jelenlegi 50"-os GT-széria árán lehetne már 50"-os OLED-et venni, inkább 4-5 évet mondanék erre. A 4k hype meg megmarad az biztos, mert eleve ilyen prototípusokkal jönnek és mivel bedobták ezt a maszlagot, ugyanúgy fognak járni, mint a 3D-vel: nem lehet már kihagyni, alámenni, mert akkor nem veszik meg a termékedet. Szerintem ez sem kedvez az OLED gyors elterjedésének és áresésének.

    "Kardinális kérdés a mozgásmegjelenítés, és annak fejlődése a köv 1-2 generációban, melynek ára akár évente feleződhet."

    Legyen igazad, én nem vagyok ennyire derűlátó az árak tekintetében. A plazma sem ilyen ütemben lett azért olcsóbb, de tény, hogy azóta még jobban fellendült a technológiai fejlődés.

    "Szóval aki mostanában beruház egy GT60-ra, simán kihúzza vele azt a 2-3-4 évet mire normál áron hozzájuthat egy hasonló minőségű, szerencsés esetben jobb megjelenítőhöz."

    Ez abszolút így van, én is azért szeretnék az utolsó plazma-szériából bevásárolni egy csúcsközeli modellt.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák