Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz djg #47372 üzenetére

    ez a hsz kisse ugy hangzott, hogy kb a leggyengebb plazma is jobb barmelyik lcd-tol

    Bizonyos képjellemzőket, vagy épp az összehatást nézve is, főleg az árakat is figyelembe véve akár mernék is hasonlót mondani, de itt egy kicsit túlsarkítottad.
    Kezdjük ott, hogy az említett Samsung 51F5000 (de mondtam, hogy valószínűleg el kéne menned minimum az F5500-ig) nem a létező leggyengébb FullHD plazma. Azért a címért az LG indul, minőségben, árban, és előbbiből fakadóan nem meglepően itteni népszerűségben is (leginkább annak való, aki nem egy optimális, hanem a legolcsóbb megoldásra vágyik).
    Aztán folytassuk ott, hogy a megadott költségkeretedből nem jön ám ki egy "akármilyen LCD", hanem azonos méret mellett ugyan úgy csak néhány belépő kategóriás FullHD modell, mint Panasonic vagy Samsung plazmákból is. (Elvben, vagy felőlem szórakozásból fizikailag is letehetjük a belépő plazmát a csúcskategóriás LCD mellé, de a gyakorlatban, mikor tényleges vásárlási szándékról beszélünk egy konkrét költségkeretből, nem csak elmélkedünk, ilyenkor nem látom értelmét.)

    51-es nekem mar tul nagy, a legelso itteni hsz-emben lennenek az igenyek:

    Az igényeidet idézve: 2 meterrol nezve -> neked pontosan ~51" TV az ideális! (Ilyen távolságra elférne még az 55", de egyáltalán nem szükséges, így inkább 50-51"-os modellek közt költeném el a keretet jobb képminőségre, mint hogy erre a jelenleg mostoha 55"-os méretre ugorjak.) Kisebb méreten nem élvezed ki teljesen a FullHD részletességet. Főleg, ha plazmában gondolkozol, mert ott a következő lépcső lefelé a 42-43", ami tényleg túl kicsi 2m-re (legalább is minőségi tartalmakhoz, ha a legjobb élményre vágysz).

    ps3/ps4 -re kellene -> Emiatt nem javasolnám az ST60-at. Használt 50ST50, vagy mivel ez csak elvi javaslat, gyakorlatilag nem igen fogsz ilyet találni, így felvettem az 51"-os olcsóbb kategóriás Samsung plazmákat, amik méretben ideálisak és árban is beférhetnek, illetve tőlük kapsz 3D nélküli készüléket, olcsóbban, mint a 3D-s testvére (F5000-F5500).

    routerrel vagy hdmi kimenetu vga-n keresztul asztali geppel -> A HDMI tökéletes lesz, a hálózati lejátszást viszont felejts el! (Legalább is a beépített lejátszóval, egy 15-20k-s külső médialejátszóval szóba jöhet.)

    keret: 200-230k -> Erről már beszéltünk. Neked ~50"-os méret kell, plazmából pedig ennyiért a Samsung 51"-os belépő FullHD medelljei közt kéne nézelődnöd. Esetleg használtan 2012-es Panasonic 50ST50, amit úgy sem találsz.

    markapreferencia nincs, de panasonic szimpatikus -> Alkalmazzuk erre azt, amit tőlem kértél PDP<->LCD viszonylatban. Tény, hogy most a Panasonic a plazmakirály, de ennek azért megvan az ára, te pedig nem akarsz túl sokat költeni (de szerencsére túl keveset sem, csak ennyi pénzből alaposan át kell gondolni, hogy mi legyen).

    Lcd is jatszik, azokat tanulmanyoztam mar, de szeretnek plazma szinten is kepbe kerulni, mert lehet, hogy a fenti igenyekre jobbat tudtok ajanlani, mint amit kineztem lcd-bol

    Ez így van. Sokkal szívesebben ajánlanék egy 51F5500-as PDP-t, mint egy 50F6x00-as LCD-t még akkor is, ha előbbit amúgy ritkán ajánlanám.

    Ezeknek a Samsung LCD-knek LCD viszonylatban egész jó a kontrasztaránya, de a Samsung plazmák (amik bár jóval elmaradnak ezen a téren a Panasonic plazmái mögött) is tudnak legalább ennyit, de inkább többet. Tehát ebben a kérdésben sem nyert az LCD (ebben soha nem is fog, pedig nagyon fontos paraméter).

    Ugyanakkor LCD fronton megvan ennek az ára, mert nem olyan fürgék, mint mondjuk a jellemzően kisebb kontraszttal bíró IPS panelek, így a mozgókép kezelésük nincs a toppon (főleg sötét árnyalatoknál fog csóvázni a PVA). Ugyanakkor a Samsung plazmák ebben (mozgáskezelés) egyenesen a legjobbak. Egyetlen Panasonic plazma sem csinálja ezt jobban, esetleg hasonlóan jól, vagy rosszabbul. Hihetetlenül kellemes a mozgás érzése a Samsung plazmákon. Hasonlóhoz jóhoz drága Panasonic (GT60 és efeletti) plazmát kell választanod, vagy maradni a Samsung plazmánál. Mire LCD-ből hasonló mozgókép élményt kaphatsz, addigra nagyon mélyen a zsebedbe kell nyúlni, és nem a belépő, hanem a csúcskategóriában maratni! De még akkor is csak hasonló, esetleg nagyságrendben közelítő szintről beszélünk, nem arról, hogy bármely mai LCD elverhetne ebben egy Samsung plazmát.

    És végül képernyő homogenitás. Sokat javultak ebben idén a Samsung LCD-k. Némely más gyártó megoldotta ezt korábban is, bár annak sokszor megvolt az ára is (pl. Sony HX sorozat, nem épp Tesco-gazdaságos árakon). Plazmáknál is előfordulhat, sőt, sajnos néha gyakorlati probléma is, de általánosságban sokkal jobb a helyzet. 2011-ben voltak a zöld foltos Panasnic-ok, 2012-ben a zöld sávosak, idén egyelőre úgy tűnik nyugi van. A Samsung-nál néha vannak enyhe vízszintes sávok (képtartalom függő is), de ezt kevesen szokták észrevenni, és 2011 óta nem láttam még (talán csak azért, mert külön vizsgálni kell, hogy felfedezd, és nem is olyan gyakori). De a Pana plazmáknál is jobb eséllyel játszottad a boltba visszaküldést és cserét, mint LCD-knél. Ott általánosságban ritkább a homogén panel. Főleg mikor nem egy csúcskategóriás IPS, hanem egy belép PVA panelről beszélünk (és a Samsung is csak idén kezdett erre érdemben figyelni, mert a 2012-es LCD-ik néha borzalmasak voltak ebben).

    Jajjj... szóval folytathatnám még oldalakon át, de te is elolvashatnád az egész topicot. Mindkettő túllövés lenne. A lényeg, hogy szerintem ilyesmi áron keress egy ~50"-os plazmát (amiből úgy tűnik nálad egy Samsung 51F5500 lenne a befutó), amúgy meg csinálj, amit jónak látsz. :R

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák