Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sinick

    senior tag

    Régóta gondolkozom plazmatévé vásárláson. Elsősorban tévéadásokat (Digi) néznék ezek mellett lenne médialejátszóról wmv, avi (xvid), mkv (főleg 720p, kevésbé 1080p) videókat néznék. Youtube videók lejátszása opcionális, ez nem fő szempont.

    Elolvastam DM-Fan szépen összeszedett topicnyitóját, azonban egykét kérdésem még lenne, mert általában ezekre nem kapot választ a műszaki eladóktól.

    1. Azt olvasom, hogy a plazmák vibrálnak (ahogy olvasom, általában perifériális látószögben látható és nem mindenki látja) illeve a tápegységük sípol vagy cicereg (nem mindenki hallja). Olyan modellt keresnék, ahol ez nincs vagy maximum minimális.

    2. Olyan modellt keresek, ahol van olyan beálíltási lehetőség, hogy tévéadás esetén csatornánként jegyezze meg a képarányt, nagyítást és a hangerőt esetleg a hangséma beállításait. Van olyan csatorna, amelyik 4/3-ba ad, van olyan, amelyik 16/9-be. Valamelyik csatorna halkabb valameiyk hangosabb, a harmadik tompábban szól, a negyedik meg halkabban.

    3. Ez nem olyan fontos, de legyen gyors csatornaváltás és ne legyen csatornaváltásonként 2mp-es szünet. Vicces összehasonlítás, de van a családban egy 80-as évekbeli Orion Super Infra Color tévé, na azon aztán kb. 2mp alatt kb. 4-5 csatornát váltok. :)

    4. Ez sem olyan fontos, de ha a csatornaváltás lassú, akkor csatornaváltás között jó lenne, ha nem képelsötétítés, hanem pl. állókép megtartás lenne. Nekem a Samsung CRT-n elsötétíti a képet, faterom Akai CRT-je pedig váltáskor kimerevít és ha "kész a tévé képe", csak akkor vált. Sötétben nekem zavaró a elsötétítés és visszavilágítás, faternál ez egész kellemes.

    5. 42"-os méret érdekel, kb. 2,5 méterről nézem. A tévé sarokban lenne, a szobák és ablakai keleti fekvésűek (kb. délelőtt 11-ig süt be a nap), a tévé arra merőlegesen az északi falon lenne (azaz jobbról kap fényt) viszont a tévé kicsit balra lenne fordítva.

    6. Pénzügyi keret első körben olyan 250 lenne, de ha azt mondjátok, hogy inkább toljak hozzá még egy kicsit, akkor várok egykét hónapot és növelem a keretet.

    Ahogy olvasom Panasonic, Samsung vagy LG jöhet szóba. Márka mindegy, de inkább a panákat nézegettem. Illetv jó lenne olyan markabolt is, ahol a tévé kedvemre kipróbálható, van SD tévéadás és a műszaki eladó tényleg műszaki eladó és ért a tévéhez. Ahol eddig jártam multiknál a műszaki osztályokon, ott még a tévék távszabályzóit is alig tudták kezelni, nemhogy a kérdéseimre válaszoltak volna.

    Egyelőre ennyi, biztos lesz még kérdésem.

    Köszönöm: sinick

Új hozzászólás Aktív témák