Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz mayday00 #24799 üzenetére

    Ha jól tudom a csomagoláson is van valami egyezményes jel, amiből minden profi szállítónak tudnia kell, ez szakmai kötelessége. De nagytételű mozgatásnál nem is nagyon tudná másképp.

    Mindamellett azért az se mindegy, hogy amikor valaki mégis beteszi a saját autójába fektetve, vagy ferdén, utána mennyire vezet óvatosan. De honnan tudhatjuk, hogy egy idegen, akinek az egész nem olyan fontos, mennyire kerülgette a kátyúkat?

    Persze, én sem szeretném túlmisztifikálni a dolgot, bontottam már plazmát, aminek betörték a kijelzőjét. (Az is egy jó poén lehetett, szobafestésnél beleborult a létra.) Úgyhogy nekem adták bontásra, ennek során meg tudtam figyelni a kijelző felépítését és merevítését. Annyira azért nem hímes tojás, sokkal stabilabb, mint az LCD.

    Az LCD vékony üvege mögött ugyanis csak átlátszó műanyag lapok vannak (polarizátorok, fényelosztók), mögötte egy üregben a fénycsövek. (LED-est még nem bontottam.)

    A plazmakijelző eleve két jóval vastagabb üveglap összeragasztásából áll, kettő között vannak ugyebár a gáztöltésű üregek, a foszfor, és a felgőzölt huzalozás.

    Az üveg alatt 1-2 mm vastag, rugalmas, habosított jellegű, fekete anyag található, kétoldalú ragasztó lényegében. Alatta pedig egy alulemezen fekszik fel az egész kijelző, az is van vagy 2-3 mm, de további merevítések is vannak kiképezve, ami egyebek mellett hátlapra is felfekszik.

    Ennek annyiból van jelentősége, hogy amikor a hátlemezt például középen alátámasztjuk, azzal végeredményben magát a kijelzőt is alátámasztottuk.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák