Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz janos666 #21015 üzenetére

    "Ilyen formában egyébként félrevezetően tárgyaltátok a WiFi vs. NAS kérdést, mert bekötheted a NAS-t a routerbe UTP kábellel és utána ugyan úgy elérheted azt a WiFi-n csatlakoztatott többi eszközről is."

    Már miért tárgyaltuk volna félrevezetően?! Tegnap pontosan ezt írtam le:

    "Pedig a NAS az egyik legnagyobb vívmánya a helyi hálózatnak. Tipikusan olyan eszköz, amely minden mást képes kiszolgálni, legyen az PC, laptop, tablet, telefon, TV, BD-, vagy médialejátszó, akár vezetékesen, akár vezetéknélküli kapcsolaton. A legnagyobb butaság "kikerülni". Pont az az eszköz, ami egy otthoni hálózat lelke kell, hogy legyen a router-rel egyetemben. Nem az eszközöket kell egymással összelőnöd, hanem minden eszközt a router-rel (és ezáltal a NAS-sal)."

    Az én Cisco router-em is képes HDD-t fogadni USB-n keresztül, így van NAS-funkciója, de felejtős! Sokkal-sokkal korlátozottabb, mint a legalapabb, akár már 20 eFt körüli összegért elérhető NAS. Egy NAS-on a fejlett hálózati megosztási protokollokon keresztül, a RAID tömbök kezelésén át, az időzített elérésen/kvótaszabályokon át, a komoly felhasználókezelésen át, a torrentkliensig, meg kismillió egyéb más lehetőségig bármi testreszabható, feltolható rá másik, céljainknak jobban megfelelő Linux-build, stb.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák