Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Notebook hibák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
OP3N DOTT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skytech1
csendes újonc
Írtam privát!
Leszedtem és tökéletesen mükszik a rendszer, meg kerestem hozzá még ebr1-et és ebr2-őt mert az hiányzott.
Gyors meg kafa! Fissítettem is 213-ra viszont nem talál térerőt mert érvénytelen az imei. A topikos megoldás mtk-ba nem oldotta meg próbáltam. Kéne hozzá a 213-as usrdata és cache! vagy a 208-as é de akkor megint újra kell raknom.Előre is köszi!
-
Ha az akku szint kijelzési probléma nem lenne, én is maximálisan elégedett lennék a gyári 213-as fw-el. Nem igazán bírom megszokni, hogy összevissza jelzi a töltöttséget.
-
bandee0817
tag
meg lett közbe, vagy az oldotta meg hogy simán 213 volt a mappa neve, vagy a sok nulla helyett p4502-t kellett beírni
de sikerült, most már a kis hello jön fel, habár a miui 7 logó megmaradt a boot képnél xd
de köszönöm mégegyszer, sokat segítettél
ha esetleg van ami még érdekel vagy megbeszélnéd így unblock a telefonról, benne vagyok.
-
todyor
tag
válasz
bandee0817 #7116 üzenetére
Ez a TWRP-s 213 egy alap, gyári Op3n Dott rendszer.
Nem látja? Pedig az a könyvtárstruktúra, ahogy leírtam...Az alá kell a zip-ből bemásolni mindent.
De ha a TWRP-vel csinálsz most egy backup-ot a jelenlegi rendszerről (kb.2Gbyte kell neki!!), az biztosan jó könyvtár struktúrát csinál, és akkor oda, és úgy kell bemásolni, ahogy ott látszik. -
todyor
tag
válasz
bandee0817 #7113 üzenetére
Nem értem, miért nem mutatja az appot, de akkor az áruházban keress rá a "Youtube"-ra. Az első az lesz, telepítsd, és kész. Talán segít.
Az a baj ezekkel a főzött romokkal, mint amilyen a MIUI is, hogy nem tudni, mit állítgattak át benne, és ezért aztán a legváratlanabb helyen nem úgy, vagy egyáltalán nem működnek bizonyos funkciók. Ezzel persze együtt lehet élni, de akkor azt vállalni kell.
Én visszatértem a 213-hoz, többé nem érdekelnek a főzött rom-ok. Kijátszottam és kibosszankodtam már magam.Ja, még egy kérdés: a TWRP-s 213-at próbáltad?
-
todyor
tag
-
todyor
tag
Na jó, mindegy.
Van itt egy 213-as gyári TWRP-s mentés. [link]
Ha fel tudod rakni megint valahogy a TWRP-t, annak a "Restore" funkciójával feltöltheted. Előtte "Advanced Wipe"!!
Ezt a TWRP-s mentést az SD kártya "twrp/BACKUPS/0000000000000000" könyvtára alá kell átmásolnod (létre kell hoznod), ott fogod megtalálni, amikor a "Restore"-t választod.
Az ott 16 db nulla. Így találták ki. -
todyor
tag
válasz
bandee0817 #7103 üzenetére
De hát nem úgy volt, hogy volt egy úgy-ahogy működő 213-as fenn, és azzal telepítetted a TWRP-t is, és aztán az újraindításkor mentetted a 213-at, amilyen-olyan állapotában?
-
todyor
tag
válasz
bandee0817 #7097 üzenetére
Üdv!
Nagyon gyanús, ha csak úgy "magától" téglásodik a telefon. Ha tele lesz telepítve mindenféle appokkal, ráadásul az ellenőrizetlen eredetű fajtából (amik akár a rendszerbe is belematathatnak), akkor lehet, hogy egy új telepítés és a telefon "tisztán tartása" szoftveres oldalról hosszú problémamentes működést hozhat.
Ha normál használat mellett téglásodik gyakran, akkor lehet, hogy az alaplap kezdi megadni magát.
Ha az adta meg magát, az nem javítható. Ilyenkor vehetsz egy bontott telefonból származó alaplapot, és kicseréled a rosszat vele.A 213-as gyári rendszernél jobbat nem tud szerintem senki sem mondani. Én legalábbis a saját tapasztalataim alapján nem tudok jobbat.
Ha mégis kell egyet mondanom, akkor a #7088 hozzászólásomban van egy, amit ajánlanék.
Ez egy zip fájl. Ezt a telefon SD kártyájára át kell másolni, és TWRP-vel telepíteni.
A TWRP telepítő: [link]
Ez egy app, amit telepíteni kell a telefonra, és futtani. Értelemszerűen a TWRP-t kell választani, és az akkor az eredeti recovery helyére beül a telefonba és elindul, ha a bekapcsoló és a hangerő gombot együtt nyomva kapcsoljuk be a telefont. A gombokat el lehet engedni, ha a boot képernyő megjelenik.
Ez után egy kék képernyővel indul a TWRP.
A menüben először a mentést kell kiválasztani (Backup). Ezzel csinálunk egy mentést az éppen aktuális rendszerünkről az SD kártyára. Legalább 4 Gbyte szabad hely legyen!
A csúszkát el kell húzni jobbra, és a mentés elindul. Ez 2-3 perc.
Ha a mentés kész, jöhet a telepítés.
Vissza a TWRP főmenüjébe, és ott „Wipe”, aztán „Advanced Wipe”.
Az „sdcard” és „SD-Ext” kivételével az összeset kipipálni, és a csúszkát jobbra elhúzni. Megy a törlés, partícó formázás. 1-2 perc türelem.
Ha kész, főmenü, és „Install”.
Megkeresni az SD kártyán a rámásolt rom-ot, kiválasztani, és csúszkát jobbra elhúzni.Ha ez kész, akkor „reboot”, és várni, amíg feltelepül. Közben oroszul üzenget, de nem vészes szerintem. A telepítés végeztével elindul a rendszer. Ki kell választani a magyar nyelvet (ha magától nem kínálja fel), Wifi beállítás…stb. Ennyi.
Ha az új rendszer nem teszik, a mentett rendszer a „Restore” funkcióval bármikor visszatölthető. -
todyor
tag
Igen, működik.
De csak az eredeti 213-as rendszerrel. MIUI-val nekem sem volt hajlandó, de ahogy visszaraktam a mentett 213-at, beindult, és nagyon ügyes kis program. Tetszik benne, hogy ha nincs a telón fenn még az app, akkor USB-n keresztül azt is feltelepíti.
Eljutottam oda, hogy nem kisérletezem többet ezekkel a berhelt ROM vackokkal. Amiket eddig próbáltam, mindegyiknek volt baja. Hol több, hol kevesebb, de mindegyikkel szívtam valamiért. Elég volt!
Visszatértem a 213-hoz, és most már ez marad. -
UFO1
senior tag
(#7037) debianos + (#7039) jjohn
Az volt a gond, hogy amit feltettem az a 208 szoftver volt, ezért nem ment rá a 213. Feltettem a recovery_Op3nDot_P4502_factory_NONmodified.img-t és már felment a 213 is.
Tegnap viszont megint lett valami vele nem én használom így nem tudom mi váltotta ki.
Röviden: bekapcsol fehér android logó, kék Hello felirat szépen kitágul, de utána csak kék képernyő. Pár perc elteltével 1 másodpercre felvillan a lezáró képernyő utána szabálytalan időközökben villog a launcher választó felirat (gyári és S Launcher) ugyanis rá lett téve az S Launcher.
Próbáltam megnyomni, hogy váltson át a gyárira, mert tavaly év végén az S Launcher-el volt valami az okozta a lefagyást a gyárival nem volt gondja.A legnagyobb baj, hogy nem tudom újra flash-elni sem, mert nem megy rá nem tudom miért pedig leszedtem egy másik tool progit is (ez direkt MT6582-höz való) mint itt is javasolták, de azzal sem ment semmi rá.
Az is érdekes, hogy nem jelenik meg saját gépben a telefon, ill. egyszer megjelent, de nem tudtam megnyitni.Mit csináljak? Aki tud kérem segítsen.
-
todyor
tag
Teljesen igazad van! Az eredeti 213-as rom nálam is teljesen rendben volt. Csak a kaland és a felfedezés kedvéért próbálgattam különböző verziókat. De hát ahogy mondják, kutyából nem lesz szalonna. Ebből a telefonból sem lesz soha közép, vagy felső kategóriás, de hát szerintem rendben is van így. Nagyon korrekt kis készülék ez ennyi pénzért.
- Telefonálni, SMS-t küldeni lehet vele.
- Wifi, Bluetooth van. Bár a második olyan mint szilvalekváron korcsolyázni (lehet, de minek), végül is működik.
- Netezni, Skype-olni lehet, email-ezni lehet.
- Fotózni, videózni lehet. Szerintem egészen tűrhető minőségben, csak megfelelő app és fény szükséges. Fény az különben is kell a fényképezéshez, csak sokan elfelejtik!
- Navigálni tudunk vele. 3-4 méteres pontosság nekem elég. iGO-val bárhova elvezet.
Nem sorolom tovább, tudjuk mi minden van még, amire jó.
Azért egy dolog még izgat: az OTG működik-e vele? Elvileg nem, de valamelyik hardver teszt azt állította, van benne OTG funkció. Még valami verziót, paramétereket is mondott, de alkalmas kábel, adapter nélkül nem tudtam még letesztelni.
Ha valaki próbálta már, ossza meg velünk a tapasztalatait plíz.Legalább 15 különböző rom-ot próbáltam az orosz oldalról. Nem is értem, nálunk nincs olyan aki ilyet tudna csinálni, csak az ukránoknál, a lengyeleknél, az oroszoknál? Na mindegy...
A Cyanogenmod-ok közül egy sem működött teljes funkcionalitással. A MIUI-k közül is csak egyet találtam (amit jelenleg is használok), amivel teljes mértékben elégedett vagyok. Hozzáteszem persze, a régebbi rom-okat nem próbáltam végig.
Sajnos az eredeti "xiaomi.eu_v4.4.2_Zera_S_6.5.5.zip" eltűnt az orosz oldalról.
Ide feltöltöttem, ha valakit érdekel: [link] -
UFO1
senior tag
Valakinek van valami ötlete miért nem tudom újra flash-elni a telefont?
Párszor már megcsináltam, de most nem megy fel rá semmi.SP Tool-ba beolvasom a scatter fájlt utána bepipálom az androidot be is tallózom, download rádugom a telót felismeri, rendesen lefut a flash (a végén ok), de semmi nem megy rá. A legnagyobb gond, hogy így nem tudom 213-ra frissíteni, mert amint próbálnám kikapcsol és belép a recovery menübe. Azóta csinálja ezt amióta feltettem a gyári recovery-t is a rendszerrel együtt.
Mit csinálok rosszul? Ja az USB hibakeresés ki van pipálva!
-
UFO1
senior tag
Igen leírtad, de minden működött úgy is mint írtam is, ha csak az androidot tettem fel viszont, ha feltettem a recovery-t ami vigyori78 hsz-ában szerepel már nem ment fel a 213-as frissítés!
Kösz a segítséget a mentésről, de már nincs mit, mert nem indult el a telefon így fel-flash-eltem amit írtam és jó lett.
-
UFO1
senior tag
Tanácstalan vagyok találtam egy leírást az MTK flash-elésről az elején le van írva mi mit jelent.
Nem tudom kell e nekem a boot, framework, lk logó, MBR, secro, recovery. Utóbbi nekem egyáltalán nem fontos mert max. felhőbe mentünk minden adatot a rendszert meg vissza tudom tenni abból amit letöltöttem, ha megint gond lenne mivel 2 évet kihúzott rendszer visszaállítás nélkül elég forszírozott használat mellett (nem én nyúzom!).
Írja, hogy framework-ot véletlenül se pipáljam be, mert tégla lehet a telóból.Az az igazság csak az android betallózássál is tökéletesen működött minden frissült is 213-ra volt Open Dott logó meg minden (valószínű csak a rendszer sérült meg valami miatt), viszont mikor ráraktam a recovery-t már nem, de mint írtam nem is fontos, hogy legyen mentésem.
Másik telefonon is volt egy külső progi ami minden mentett még az SMS-eket is, de 1 év alatt már 2GB-ot foglalt, tehát a kérdésem sima rendszer telepítéssel lesz gyári visszaállítás funkcióm (sajnos nem próbáltam ki mikor úgy tettem fel). -
UFO1
senior tag
Sziasztok!
Jó rég jártam erre, de tegnap megmakkant a teló.
Szerencsére szoftveres a gond, nem vagy nagyon nehezen indult el, de leginkább csak a kék helló felirat villogott.(Előre bocsájtom nem csináltam még ilyet és nem is értek hozzá, de a leírás alapján nem tűnt nehéznek).
Gondoltam egy bátrat és fel-flash-eltem egy „gyári rendszert” (remélem az) amit innen szedtem le.
Először csak a rendszert (android) – ami a 2. fotón látható – tettem fel, de így nem volt recovery (nem tudom egyáltalán kell e) és így felment a 213 frissítés.
Utána mint a saját fotón is látható betöltöttem a recovery-t is, de így nem ment fel a 213, hanem újraindítás után belépett a recovery-be, kiléptem és mint írtam nem ment fel a frissítés, ami azért fontos lenne, mert ez javítja a gyors akku merülést.A kérdésem a következő: a flash tool-ba tallózzam e be a saját fotómon alul található összes fájlt amit vigyori78 hsz-ábol töltöttem le, ha igen mit hova?
Természetesen aminek ugyanaz az a neve azzal nincs gondom, de pl. a boot a framework és az lk hova kerüljön, ha egyáltalán kell és mi legyen azzal amim nincs? Sajnos rendszert sosem mentettem nem is értek hozzá mint az elején leírtam, tehát mind fontos és amim nincs az kell e.Root-olni nem szeretném csak a fent leírtakban szeretnék segítséget kérni, hogy ne kelljen innen – onnan összevadászni az infókat.
Hozzátartozik az igazsághoz a telefon most lesz 2 éves (1 hét van még hátra) és nem szeretném több hétre szervizbe vinni jelenleg működik, de úgy szeretném feltenni a rendszert ahogy kell.
Még egy kérdés kell egyáltalán nekem recovery (tudom mit jelent) és ha fent van sok helyet foglal e mint pl. a PC-n a biztonsági mentés nálam legutóbb 200GB felett volt már amit átállítottam és töröltem is a felesleges adatokat.Előre is köszi a segítséget!
2. fotó
saját fotó
-
Heavens
csendes tag
Szevasztok Márkatársak!
Root-ért cserébe egy repedt érintőpaneles Op3n Dott valakit érdekel?
Eladó, vagy cserélhető* egy hibátlan alaplapú és működésű,
de repedt érintőpaneles Op3n Dott telefon.Stabilan működött: se vibrálás, se újraindulás.
Akkumulátorát megtartom, doboza már nincs meg.
A gyári, 213-as szoftver van rajta, root-olva nem volt.
Budapesten megnézhető, kipróbálható, átvehető.*Csere: ha megroot-olod az én Op3n Dott-omat (mentéssel együtt)
Képeket is készítettem a telefonról: ha bármelyikőtöket érdekli,
üzenjetek, elküldöm.--------
Köszönöm mindenkinek a rengeteg hasznos hozzászólást a fórumban, tanulságos volt olvasgatni.
-
-
bandee0817
tag
na most sikerült, az mtk drivert sikerült valamelyiket olyat felrakni amivel sikerült felébreszteni, a "téglából..." guide utána már végig ment
most tölti a 213-as frissítést. ezek után még fontolóra veszem a custom romot de nem bátorkodom egyenlőre, örülök hogy megy
ezer respekt a segítségért, a 2 driver feltelepítése mentett meg
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
vigyori78 #6288 üzenetére
Ahh, végre beindult!
Az volt a gond, hogy én eddig twrp recoveryvel próbálkoztam, de az a te két ERB fájlod besütése után se tudott wipeolni. Ekkor felraktam az írt CWM-et, az már meg tudta csinálni.
Miután beindult, felraktam a gyári recoveryt és lefrissítettem a telót a 213-re. Most IMEI továbbra sincs, de van itt a környéken telefon szerviz akik állítják, hogy vissza tudják írni az nvram partíciót, ha működik a teló.
Hogy mivel lehet megcsinálni az IMEI-t azt továbbra sem tudom, mert a Maui meta nem látja ezt a telót, az mtk droid tools meg csak azt hiszi, hogy be tudta írni a számokat.
-
Tusky
csendes tag
Sajnos még mindig megvan ez a problémám, amit októberben is írtam:
Ez a telefon jó lenne ha stabil lenne. Nekem tökmindegy milyen Rom van rajta, állandóan újraindulgat.
1-2 naponta gondol egyet és újraindul. Visszatettem a gyári romot, a 213-at de az előzőből benne maradt egy indítókép. Sokszor ott megáll és nem is lép tovább a lila körig. Van, amikor 1-2 órát is vacakol és folyamatosan újraindulgat. Küldjem szervizbe szerintetek? Nagyon elkeserít, mert sokszor napközben emiatt nem tudnak elérni, ma reggel is arra ébredtem, hogy ezt csinálja. Ilyenkor csak az aksi pár másodpercre történő kivétele segít, azután egyszer csak valahányadikra jó lesz az indulása.
-
agy73p
senior tag
Van olyan rom, ami pont olyan, mint a gyári 213, csak nincs bent OpenDott cucc?
-
zizitompi
csendes tag
Nálam akár be van kapcsolva a WIFI, akár nem, mobilnet nincs.
Mindig a 2. képen látható állapotban van a mobilnet visszajelző,
így nem tudok átkapcsolni a kettő között.
Újra telepítettem a ROM-ot, wipe data és wipe cache után, de semmi változás.
A MIUIHU és a gyári 213-as ROM-mal mindkettő működik. -
fejesg2
senior tag
Tudja valaki, hogy hogyan tudom beállítani a saját számom kijelzését a CM-nél? A hívás beállításoknál mint pölö a gyári 213-nál nincs ilyen...
-
zizitompi
csendes tag
Sziasztok!
Feltettem én is a CM12.1-t, de nem működik a mobilnet.
Wifi van, de a mobiladatba nem tudok életet lehelni (Telekom).
Ha visszarakom a gyári 213.-t, akkor rendben működik minden.
Tudna valaki segíteni?
Előre is köszi. -
BubuMad
csendes tag
Sziasztok!
Régóta követem az oldalt és sikerült is párszor rom-ot cserélni a telón... De aztán tegnap jött egy bökkenő... Nem indult el telo... Végig csináltam slash tool-al mindent... nem is egyszer... aztán ma délelőtt sikerült fel éleszteni... de azóta a sim-eket nem hozza elő, érvénytelen imei miatt. Láatj a telefon, de nem indul be a hálózat. Most 213-as gyári van rajta...
-
cstibi73
tag
A gyári 213 rommal eddig két problémám van.
1. Fényképek, főleg kevés fénynél gyenge minőségűek.
2. Kihangosítóval használva a telefont, a másik fél rosszul hal engem (a mikrofon értékeit loudspeaker mode-nál 255-re állítottam, de még így is).
Valamelyik custom rom javít ezeken?
(MIUIPRO 5.12.17 nálam bootloop, CM12.1-hez a GAPPS-ot nem tudta telepíteni TWRP 2.8.6 http://op3ndott.ucoz.hu/blog/rom_telepitese/2015-12-29-4 oldalról) -
kukinyo
addikt
A Highscreen Zera S rev.S 213 egy nagyon stabil, fürge valószínűleg jól megírt (mármint a telefonhoz) rom.
Én mindig ehhez térek vissza. Igaz hogy én belepiszkáltam. Kiszedtem a számomra felesleges app-okat, hangokat betűtípusokat, stb és beletettem a sajátokat, illetve az általam használtakat. Átírtam egy kicsit a build.prop fájlt is. Nyugodtan próbáld ki, szerintem meg leszel vele elégedve. -
agy73p
senior tag
Highscreen Zera S rev.S 213 vagy CM12 v2 vagy MIUI romok közt most mi a különbség bluetooth, fülhallgató, tárhely használat, gps vagy egyéb hibák szempontjából?
Nekem CM12v2-nél az FM rádióm jack audio kimeneten produkál hülyeséget, nem lehet a hangerőt változtatni. BT jó, GPS is, úgy tűnik. A kamera a CM gyenge pontja, a régi Ace-emel is az volt. Képeknél géptípusnak azt írja, hogy WIKO RAINBOW a fényképező típusa.
Ehhez képest a Zera miben más? Kipróbálnám, de nem merem. -
kukinyo
addikt
-
kisCsirek
csendes tag
Sziasztok! Megpróbáltam 213-ra frissíteni, de HIBA-t írt ki, azóta Android frissítése folyamatban - Alkalmazás optimalizálása: 1-69 és csak forog a kör, de nem csinál semmit... Mit tegyek?
Rootoltam, ha visszaviszem, kiderül? -
Wallenberg
senior tag
Sziasztok!
Újra Op3n Dott tulajdonos lettem!
A telefon most még 22.990 Ft a Tescoban.
Nem volt könnyű szerezni belőle Debrecenben.
Még kettő maradta reptéri Tescoban, mikor ma 14 óra körül ott jártam.A lényeg:
1, A telefonon már nem ultraclear fólia van, hanem lépernyőmintás fólia. Most már ilyen?
2, A töltőfej 1 amperes KTEC márkájú töltő, amin a P4514 olvasható.
Másik telefonhoz gyártották volna? Remélem, jó lesz hozzá és lerövidíti a töltési időt jelentősen!Bízom benne, hogy nem produkálja az ismert hibákat.
A rendszert frissítem 213-asra minél hamarabb.
Fóliát hol és milyet vegyek hozzá? Ki mit javasol?
Üdv.
-
Senda
csendes tag
Üdv!
Nekem ilyen telóm van lassan egy éve. Nincs különösebb gondom vele, csak pár apróság. 213-as gyári, nem hackelt, nem módosított rom van fenn, ezt nem is szeretném változtatni. Akksi kijelzésem kuka.
Ha ezzel lehetne valamit kezdeni, jó lenne. Iszonyatosan halk a csengő hangszóróm. Milyen appal lehet root nélkül valamit kezdeni vele? Nekem sosem villódzott a kijelzőm hál' istennek. Ha valakit érdekel kijelzővédő fólia nálam lehet hozzá kapni, szfvár környékén.
-
tpeter77
addikt
aha, értem.
én a motorola defyn használtam 4.4-es CM-et, azt szerettem. csengőhang, ébresztés, minden tudott külön hangosodva csörögni és rezegni külön-külön is akár.
ez baromira hiányzik a gyári 213-asból.
miui tud ilyet?! mert maradnék inkább a 4.4 androidnál. meg pláne hogy magyar a menüje, ha más kezébe kerül néha, tudja kezelni. -
vipviform
senior tag
Sziasztok, Mindenkinek!
Olvasom zsinórban a hibajelentéseket, hogy ez vagy az nem működik. Saját tapasztalat, amióta megvan a teló no hiba! 213--as rommal vettem a TESCO-ban. Lecseréltem miui romra, rootoltam, nálam még egy akadás sem volt. GPS ok, filmnézés ok, WIFI ok, mentés SD kártyára ok, vagyis minden ok. Szerintem ez egy jól működő ár-érték arányos telefon, de csak az buherálja aki képes rá. Hétköznapi használatra tökéletes, volt már ennél sokkal drágább, okosabb telóm is, de majdnem ugyanezt tudta, jóval többért.
-
tpeter77
addikt
válasz
trebrona #5141 üzenetére
kukinyonak is válaszolok:
SPFlashToolsból csak a boot.img-t próbáltam felrakni, de nem ment.a TWRP install menüjéből sikerült a telepítés/frissítés!
felment a ZIP fájl, most már gyári 213 rom van rajta! persze kapott dalvik,cache formázást, most gyári.
köszi mindenkinek! Sikerült, minden OK.Ja a végén a twrp a reboot menü alatt megkérdezi, hogy akarok-e rootolni SuperSU-val. Azt mondtam, hogy nem.
Végülis szervízbe szánom.Már csak az a kérdésem, hogy a twrp-t hogy kell eltüntetni, illetve baj-e ha igy adom be a szervizbe?
Az érintőpanelt szeretném cseréltetni rajta. -
Tusky
csendes tag
Tudna valaki egy gyári 213-at zipként? Nekem nagyon tetszene ez a CM 12.1 de így, hogy nem kezel memóriakártyát az installokhoz, nem OK.
-
gyulus08
aktív tag
Restore-t kell választani, pedig így jónak kellett volna lennie.
Gyári rendszert nem tudok sajna újból már lementeni, esetleg megpróbálhatjátok, hogy a Highscreen Zera S/Rev S 213-as gyáriját rakjátok fel, az flashelhető zipként.NVRAM leformázása kicsit gázos, szerintem nem nagyon lesz IMEI a telefonon.
-
Tusky
csendes tag
válasz
tpeter77 #5107 üzenetére
Én is megpróbáltam, nálam nem nyert sajnos. Root jogot kérne a CyanoMod 12.1 alatt. Mikor elindítom a Kingo Rootot az kiírja, hogy rootolt, viszont típusnak vmi teljesen más készüléket ír ki.
Nagyon szépen kérnék valakitől sürgősen egy gyári 213-at, amit visszatehetnék TWRP-vel, köszi előre is!
-
tpeter77
addikt
na, ez az MTK_install_recovery.apk fájl meg is van nekem, felmásolom SD-re és megpróbálom...
de ott pontosan melyik menüpontba kell mennem és mit beikszelni?
még egyszer nem szeretném eltolni...
valamint hol lehet feltolni rá a 213 vagy 208 romot? gyári Rom fájlom van, csak a feltöltés mikéntjét nem ismerem. -
Tusky
csendes tag
Én is nagyon megköszönnék egy TWRP-vel visszatehető gyári 213-at, mert et a Cyanogen nem jött be és nekem a gyári 213-al napi többször fagyott és újraindult. Ezt a cyanogen 12.1-el is eljátszotta bizonyos mennyiségű program felrakása után, ráadásul kártyára sem tudtam telepíteni. Újból kellett tegyem de én nem mentettem le a 213-at, arra gondolván, hogy úgyis rossz.
-
-
atomjani
csendes tag
válasz
petyametyo #920 üzenetére
Érdemes megvenni. A 3 nap pont arról szól, hogy minden funkciót letesztelj, hogy mi milyen jól működik:
2 sim foglalat, kamerák, vaku, GPS, mobilnet, wifi, sd foglalat, hang, videó, mikrofon, aksi, töltés, telefonálás stb.
3 nap alatt gond esetén kicserélik, de talán még a pénz is visszakérhető valamire hivatkozva.Pénteken vásároltam, kb 2 napja elég szépen kiteszteltem, belaktam. A gyári frissítést elvégeztem 213-as verzióra, még újabb frissítés nincs. Nem rootoltam, nem raktam fel más rendszert és nem találtam problémát vele kapcsolatban.
A te dolgod, hogy alapból a jót fogd ki, amiből sok van. Nem tudom, hogy egyesek hogyan csinálják, hogy egymás után pont a két rosszat fogja ki. A Samsung, az Apple termékeiből is kifoghatod a rosszat, itt sincs másképp. Valószínűleg a nem szoftveres hibákat az évek során a gyártásnál javították, illetve a frissítések is tartalmaztak szoftveres javításokat.
Nekem az eladó nyomta a kezembe a dombóvári Tescoban, miután a segítségét kértem a telefon megkereséséhez. Benne volt egy védő dobozban, amiből a pénztárnál vették ki. A pénztáros a fizetés után vissza is küldött a bejárathoz a garancia érvényesítéséhez, ahol a reklamációkkal és egyéb dolgokkal is foglalkoznak.
Én elégedett vagyok vele. Egy ismerősöm ajánlotta, akik 6 db-ot vittek el. Ez is azt mutatja, hogy jó telefon ez. Ugyanis aki ajánlotta, arról tudom, hogy jót ajánl. Ez nem lutri, mint ahogy a hozzászólásokból leszűröd. Nem fogsz benne csalódni. -
Tusky
csendes tag
Sziasztok!
Néhány hónapja van meg a teló, már a második, mert az elsőt etra gyors merülés miatt 3 napon belül cseréltettem.
Nagyon elégedett lennék vele DE pár alkalommal már csak az önkontroll akadályozott meg abban, hogy darabokra tapossam.
213-as build, rootolt. Minden nap legalább 1 alkalommal (na jó,néha 2 naponta) eljátssza azt, hogy hirtelen lefagy és újraindul. Ha aksit nem veszek ki belőle, van amikor 1-2 órán keresztül is indulgat és megőrjít.
Elég kellemetlen, mikor pont nem otthon vagyok és használni akarnám. Sajnos így hamarosan meg kell válnunk egymástól, pedig ha ezt nem csinálná, akkor nagyon tudnám szeretni. Volt már gyári visszaállítás de miután pár programot visszatettem rá, újból ezt játszotta. Sajnos semmi programmal vagy widgettel nem találtam összefüggést. Gyanakodtam egy időben a memóriakártyára (Sandisk 8Gb class4) de nélküle is eljátszotta már. Azt figyeltem meg, bár lehet csak véletlen egybeesés, hogy a legtöbbször akkor csinálja, amikor a Play áruházban van valamelyik telepített szoftveremre frissítés.Tapasztalt vki hasonlót vagy van vkien ötlete a problémára?
-
tpeter77
addikt
válasz
gyulus08 #577 üzenetére
megtaláltam!
itt a 213 ROM
Gyulus08 kolléga linkelte be hónapokkal ezelőtt.
Az "Op3nApps" itt. Másoljátok a fájlokat belőle a system/app mappába. -
Muky_
tag
válasz
tpeter77 #4909 üzenetére
Igen recovery_factory_NONmodified.zip ez az eredeti recovery. Ezt kell vissza flashelni.
A többi a TWRP és CWM recovery illetve a Factory_FW mappa tartalmazza az eredeti firmwaret.
Valahol itt a forumon megtalálható a 213-as update is amit eredeti 108-as firmwar-re lehet feltenni. Persze az eredeti recovery is kell hozzá.
Olvasd át EZT főleg a legalsó részét."- Mivel írtam ,hogy ez 208-as szoftver CWM recovery-vel a 213-as frissítést nem fogod megkapni csak ha felteszed a gyári recoveryt.
- Ennek a menete ugyan az mint amit fent leírtam csak az ANDROID helyett a RECOVERY-t pipálod ki ( csak a recovery-t ) és az INNEN vagy INNEN leszedett recovery_Op3nDot_P4502_factory_NONmodified.img töltöd be ezek után már megkapod a 213-as frissítést" -
Muky_
tag
-
Jampi001
csendes tag
Kb 2 hetes a telefon, az aksi probléma nem jelentkezik(mármint a kijelzés, 2 nap után egy 550mA-es LG töltöt használtam hozzá, mert a gyári k-tec hiába egy amperes, nagyon lassan töltötte), 213-as frissites van rajta. Nem villodzik, a fekete képernyőt párszor beadta, de 15-20 mp után életre kelt mindig. Viszont az érintés tényleg gáz. Néha magától ide-oda megy, pakolgatja az ikonokat. Ilyenkor mindig letörölgetem a kijelzőt, valamit segít. De mondjuk real racing-nêl baromi idegesitő, hogy nyomom a gázt és el-el veszi magától.
Töredlmesen bevallom, nem olvastam el mind a majd 5000 hozzászólást, valakinek van erre megoldása? -
gabi9306
csendes újonc
Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni. Újonc vagyok egy Open Dott telefonnal. 213 as verzió van rajta de 4 4,5 órás töltés idő.
Ampere programmal felraktam töltőre 14 % osan 410 mA írt ki.
Vártam vele kb 2perc percet ott hagytam a telót megnéztem megint, 12% ra LE ment de már 800mA
Még 2 perc múlva még mindig 12% de már 1170 mA
A feszültség 3,737.
Kérdésem hogy jó ez így ? Fontos lenne, mert holnap jár le a 3 nap !!
Köszönöm szépen annak aki elolvasta !
Gyári 1A töltő -
gabi9306
csendes újonc
Sziasztok, az én telómon 213 as rendszer van. Viszont maradt a 4-4,5 órás töltés, gyári 1a töltővel. Reális ez ?
-
eXtase
tag
Köszi, megoldódott... szó nélkül kicserélték
Annyi, hogy a csere darabon színes kijelző fólia volt amit le kellett venni, valamint az sw már gyárilag 213-as. Jobb a kijelző érintésre való reakciója és a dobozban már egy formásabb 1A-s töltő van. A korábbinak 2A-s volt, és fólia is volt a kijelzőn ami nem volt szines...
Végülis jobb lett a hangszóró, helyszinen kipróbálhattam, abszolut korrektek voltak.
-
gabi9306
csendes újonc
Sziasztok !
Ma vásároltam egy ilyen kütyüt, gyors le is szinkronizált.
Én gyárilag 1A töltőt kaptam hozzá, olyan kérdésem lenne, hogy honnan tudom hogy 208 vagy 213 as verzió van rajta ? aktuális build verziónál van egy halom betű és szám, az utolsó előtti szám az 213.
Jól gondolom, hogy ez 213 as?
Bocsi, kezdő vagyok még. -
jjohn
aktív tag
Szia!
Nálam is sygic van és jöl műkszik nem dobálja el a műholdat. Az nem oké hogy eldobálja egyszer oké de állandóan és utánna jö az nem frankó. Próbálj másik sygic verziót ha azzal is ez van szerintem csere.
A töltés 208-as firmware-el 4,5 öra valóban, de 213-ra frissítve ez kevesebb lesz, A hangszörö erejét lehet nővelni, de ha nagyon rossz akkor érdemes visszavinni és cseréltetni.
Remélem segítettem! -
Wallenberg
senior tag
A telefonon a 213-as szoftver fut.
Nem lett mókolva, buherálva, szétszedve, hozzányúlva. ráülve, leesve sem.
Korábbihoz:
Mármint hiába húzza jobbra az ujját az érintőkijelzőn és mikor annak jobb szélére él, engei el a kijelzőt, az nem éled fel. Csak kb 20-30 másodperc múlva. Tehát lefagy.A Google Play fehér marad, nem indul el.
Akkukivétel után bekapcsolás, de minden marad a régiben.
A telefont nem lehet visszaállítani gyári állapotra.
HELP!
-
jjohn
aktív tag
válasz
Woodooman001 #4672 üzenetére
Szia.
A gyors merülés és kikapcsolás ellen tedd fel a DU Battery Saver & Widgets Pro v3.9.0 app-ot, ez jelez 30%-nál hogy merül így fel tudod időben tenni töltőre. Ez nálam jól műkszik.4.75V - 0.55A töltőre nem tudok mit mondani, csak azt, hogy a másik töltőd esetleg haldoklik. Nekem firmware 213 van gyári 2A-os töltő és 2 órás töltés.
-
Woodooman001
csendes tag
válasz
steve078 #4669 üzenetére
Nekem sem igazán sikerült összekötnöm, viszont öcsém tanácsára végül megoldottam (neki másik telefonnal volt már ilyen gondja régebben, innen jött a tapasztalat).
AirDroid nevű program, összeköttetést tudsz teremteni a telefonoddal."Ez az ingyenes alkalmazás lehetővé teszi számunkra, hogy a PC böngészőjén keresztül tudjuk a telefonunkat irányítani, melyhez csupán egy közös WiFi hálózatra van szükség. Miután felléptünk a hálóra, elindítjuk az AirDroidot a telefonon és generálunk vele egy címet. Ezután többet hozzá sem kell érnünk, innentől leülhetünk a gépünk elé, és onnan utasíthatjuk a zöld robotunkat."
Amit akartam én így meg tudtam oldani, remélem segít!
Más:
Érdekes egy dolog ennek a telefonnak a töltése.
213-as firmware van alapból a telefonomon, a töltésidő mégis 4- 4.5 óra a gyári töltőjével.
Ez is érdekes, hiszen nálam a gyári töltő a Ktec 5.0V - 1.0A -t jelenti, viszont voltak, akik 2A -es töltőt kaptak gyárilag a telefonhoz.Történt 1x, hogy otthon voltunk anyóséknál és hát na, eljátszotta a "merüljünk le 2 perc alatt 15%-ról" effektust. (nem nagyon szokott amúgy értetlenkedni, bár 30% alatt néha azért önálló életre kel -most is 28% -on van már egy ideje...
)
Szóval vészesen merültem... Gyorsan egy régebbi Samsung töltőt találtam, bedugtam és épp hogy sikerült 3%-nál elkapnom bár még így is merült tovább, aztán 1%-nál megállt és elkezdte tölteni... Gondoltam magamban hogy szegény töltő, arra nem elég hogy életben tartsa...Hagytam békén hogy töltsön, aztán ahogy néha rá-ránéztem, meglepően gyorsan töltött (na jó, a 4.5 órához képest nem volt túl nagy teljesítmény gyorsnak lenni...
). Összességében kb. 2.5 óra alatt lett teljesen feltöltve, igaz nem nyomkodtam közben.
Lényeg a lényeg, hogy megnéztem a Samsung töltőt és legnagyobb meglepetésemre 4.75V - 0.55A
Azóta egy ilyen Samsung töltővel töltöm, hozza is a kb. 2.5 órás töltési időt!
Hogy is van ez akkor? -
fejesg2
senior tag
Üdv urak!
Régóta kísérem figyelemmel a fórumot. Most nekem is kéne egy kis segítség. Fiam dottja kb. 3 hete töltésnél nagyon belassul (kb. 6.5 óra), akku üzemideje jó esetben is 16 órára korlátozódik. Na most, egyik kérdésem az lenne, hogy ha én telepíteném újra a gyári os-t, garanciát veszítek-e véle? Másik, hogy ha nem, mi lenne a pontos folyamat és milyen szoftver kell hozzá, honnan tudnám letölteni. Régebben telepítgettem főzőtt romokat GT 540-re, Ascend Y 200-ra, tehát van minimális rálátásom. Ja, 213-as verziója van. -
Wallenberg
senior tag
Sziasztok!
Most néztem a Tesco katalógust.
2015. 08. 13. - 18.-a között 24.990 Ft lesz a telefon ára akciósan!
Szeretnék egyet venni ajándék gyanánt.
Van rajta gyárilag kijelzővédő fólia?
213-as a legfrissebb szoftver rajta?
Üdv.
-
drenandras
csendes tag
Töltéssel kapcsolatban írok észrevételt. Többféle töltövel próbáltam tölteni, de szinte ugyanazok az eredmények, 4% ról 100%ra 1.5 órán belűl feltölt. Alacsony töltötségnél a töltőáram folyamatosan nő, akár 1200 mA-t is felvesz. A töltés végefelé, úgy 90%-tól lecsökken a töltőáram akár 180mA-re. Teszi ezt úgy, hogy a töltő egy Samsung 5V 1A, vagy Sony Ericsson 5V 850mA, vagy a saját Ktec 5V 1A es töltője. A kábel mindíg ugyanaz, egy Aushan-ban vásárolt 280 ft-os szines 120 cm hosszú USB kábel.
A program pedig ami mér, az Ampere nevü.
[link]A képernyő kikapcsolt álapotában, a töltésnél, több mA-vesz fel mint a képernyő bekapcsolt álapotában.
213 firmware van rajta, nincs ROOT-olva
-
jjohn
aktív tag
válasz
DVDHooligan #4495 üzenetére
Szia. Van rajta 213-as frissítés? Próbáld még meg akksi ki pár perc múlva vissza a feltöltés után. Ha nem használ szerintem szervizbe add be.
-
hayzoli
csendes tag
válasz
vigyori78 #4483 üzenetére
Sajna nekem kell a többi is,mert így kevés,nekem minden törlődőtt!
Most felraktam egy leago lead3-as ebr1-2,cache és az usrdata-ot,most már elindul a telo frissit is 213-ra,de mivel ezek másik telohoz valok nem megy a vodafonos kártyám és nincs a telonak sorozatszá!sorozatszámhoz azt írja ismeretlennem teljesen tökéletes.
Amik a képen pipálva vannak,azok hiányoznak nekem.http://prohardver.hu/dl/upc/2015-08/06/177203_tgya5gmaz1xxtgzl_2_2.jpg
-
vigyori78
őstag
válasz
hayzoli #4482 üzenetére
Ami a leírásban van az teljes gyári "csak CWM van benne",más nem kell hozzá !!
Annyi ,hogy ez 208-as szoftver CWM recovery-vel a 213-as frissítést nem fogod megkapni csak ha felteszed a gyári recoveryt.
- Ennek a menete ugyan az mint amit fent leírtam csak az ANDROID helyett a RECOVERY-t pipálod ki ( csak a recovery-t ) és a leszedett recovery_Op3nDot_P4502_factory_NONmodified.img töltöd be ezek után már megkapod a 213-as frissítést.Vagy ha az elején a recovery-hez kapásból a recovery_Op3nDot_P4502_factory_NONmodified.img -t tallózod be utána már nem is kell semmit csinálnod.
-
tpeter77
addikt
válasz
debianos #4442 üzenetére
Akkor linkelhetnél egy nagyobb kapacitású akksit, ami kompatibilis a gyárival.
Nekem jobban megéri, mint egy powerbank, én azt utálom...gyári rom 213
amikor lemerül 30%-ra, onnantól nem sok mindenre tudom használni...
20% alatt még gyorsabban merül, 5%-nál meg azonnal kell dugni a töltőre mert 1, de max 2 perc alatt lemerül. -
jjohn
aktív tag
válasz
Woodooman001 #4364 üzenetére
Ha sokat van készenlétben csak akkor ragad le, ha használva van akkor rendesen megy. De viszont nem engedi csontra lemerülni és kikapcsol ez viszont pozitívum a proginak. Én barátomnak teszteltem az app-ot. nálam 213-as frissítés van rövidebb töltés idő és rendszeres használat során jól mutat, de azt veszem észre mindenkinél más és más tapsztalat van. Úgylátom hogy 2-2ésfél naponta fel lehet tölteni, illetev írtam CWM recoveryben van olyan menüpont hogy lehet az akksit kalibrálni és azt hiszem Engineer Mode MTK nevü app-nál is van ilyen lehetőség de már nem emlékszem biztosra próba cseresznye.
-
pbela
csendes tag
Runa 213.1.3 ROM működik, Root-olva, GPS -OK.
-
Franklin
addikt
válasz
kukinyo #4335 üzenetére
Sajnos nem ment fel. Megtalálta a frissítést, kérte az újraindítást, elkezdte telepíteni, de kiírta, hogy hiba (fekvő robot, piros felkiáltójellel a hasán) és újraindult.
Mi lehet a gond? Eleve miért nem találja meg a 213-mast online? Létezhet, hogy valamiben más a telefon, mint a többi?
-
Franklin
addikt
Sziasztok,
A telefonomon még a 212-es szoftver van, sose volt rootolva. Leszedtem a nemrég linkelt 213-ast, ami egy .rar fájl, és ezek a fájlok vannak benne: system.ext4.win, boot.emmc.win, boot.mmc.win.md5, system.info (ez utóbbi 0 bájt méretű).
Hova kell ezeket másolni, hogy a telefon kézi frissítéssel megtalálja? Próbáltam a .rar-t az SD kártya gyökerébe, nem találta, utána kicsomagoltam a fájlokat a gyökérbe, úgy se találta.
-
jjohn
aktív tag
Szia.
Nem próbáltad akksit kivenni mikor feltöltötted és kicsit használtad mondjuk 98%ig lemerül. Akksi ki és 5 perc múlva vissza. Vagy feltöltés után szintén használod majd kikapcs kis időmúlva bekapcs.
Illetve 208-ról frissítés 213-ra. Hanem segítenek ezek a dolgok akkor szerviz. Illetve van egy program DU Battery Saver PRO & Widgets 3.9.8.Pro .apk ha ezt felrakod nem ugrál le fel én most tesztelem egy másik telón eddig rendben mutat mindent igaz ez az első nap. -
tpeter77
addikt
válasz
kukinyo #4298 üzenetére
cipősszekrény + ruhafogas szerelés projekt miatt nem volt rá időm, most meg már fáradt vagyok
Majd holnap talán...
ami a SuperSU-t illeti - nos, nem hiszem, hogy menni fogmár próbáltam így is, úgy is. se play-ről, se twrp alól zip-ből sem sikerült felrakni. utóbbi estén azt irja, hogy telepités ok, mégsem jelenik meg a programok között.
213-as rom engem is érdekelne! gyorsan leszedném én is. mindig jó egy backup
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- Notebook hibák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- 10" alatt maradhat a Samsung harmonikamobilja
- Gitáros topic
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 2.5 év gyártói garancia, 100% akku, doboz+számla!
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest