Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz fokukac #42884 üzenetére

    Csak megjegyeztem, mert feltűnt. Törekszem a pontosságra, igyekszem magam is, és másokat is erre motiválni :P Magamat nem mindig tudom, másokat meg lehetetlen.

    Ne olvass vissza, csak ha akarsz. De akkor igen.

    Gondolom ma mindenki dolgozik, hiszen péntek van.

    És egyébként lehet, hogy máshol nincs így, ezért nem is érti senki a gondolatmenetemet, de erre mifelénk most csurom sár minden. Azon agyalok, hogy a hó és a nátriumklorid találkozásából hogy lesz ekkora sár. Ezt onnan venni észre, hogy a naagy nemzeti térkőprogram keretében lerakott világossárga/okkersárga színű térkő jelenlegi színe sötétbarna, illetve helyenként fekete. Ott, ahol épp nem tocsognak az emberek a konkrét vastag sárban. Alighanem az aszfalt is hasonlóképp, mert az autók színe eredeti fényezéstől függetlenül sötétbarna, fehér sófoltokkal. Mindegyiké, a fehéreké is. Na mondjuk mivel cégessel járok ez nem érint csak annyiban, hogy az ablaktörlő a felvert sarat vastag sárcsíkká tömöríti a szélvédő szélén, és a 10 liter körüli ablakmosó tartály pár nap alatt kiürül, de azért érdekelne, hogy két hófehér anyagból hogy lesz fekete sár. Mégse vagyunk a középkorban, itt minden aszfalt és beton. Sarat nem is láthatnánk csak tévében meg fényképen.
    És eddig a "csak eltűnődtem" rész, most jön a síránkozás: azt érzem, hogy az utcákon hatalmas a mocsok. Nem csak a szemét, mert az is van bőven, de azt összeszedegetik néha. Hanem úgy általában por, falevelek, fű, sár, meg úgy minden. Mocskosak, piszkosak az utcáink. Nem tudom a megoldást, de sok helyen jártam már azért mostanra, és több helyen van tisztábban tartva, mint itt. Illetve azt érzem, hogy nagy az igénytelenség. Ahogy a járda aszfaltcsíkja csak úgy le van hajítva, 10centis repedésekkel, árkokkal, van ahol még a 70-es évekből, és ami akkor még rendezettnek tűnt, most már igénytelen szarnak tűnik, de az újonnan megcsinált részek is. Nem tudom a megoldást, de azt vettem észre, hogy az itt élőket ez nem nagyon zavarja, ezért olyan, mintha mindenki elégedett lenne ezzel, csak én panaszkodnék. Az általános szemetelés meg ezeréves történet, bosszant, felháborít, idegesít, mikor előttem dobják el a papírt, zsebkendőt, mekis-zacskót, csikket. Mindenkire rá kéne szólni, csakhogy általában még én lennék megtámadva ezért, másrészt semmit nem érnék el vele, harmadrészt ha másokban nincs meg az igény zsigerből a rendre, a tisztaságra, a szét-nem-dobálásra, akkor más nem fogja beléjük nevelni, és ez nem 1-1 emberre rászólással változik meg sajnos. És ugyanez a nemtörődömség, igénytelenség, leszarom mentalitás sajnos annyira sok helyen jelenik meg az életben, hogy zavarja a más értékrendű embert.
    Lehet, hogy túl idealista vagyok, de szívesen élnék olyan helyen, ahol mindenki hozzám hasonlóan más értékrendű, és nem kell összeszedni a szemetet, mert nincs eldobálva. Igen, keresni is fogom ezt a helyet mindig a lehetőségeimhez mérten.

    Viszont hétágra süt a nap, meleg van, levetkőztem pólóra, kár, hogy rövidgatyát nem hoztam, de azért hamarosan kiülök napozni. :)) Amekkora aktivitás most itt van bent...

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák