Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mfos

    újonc

    sziasztok,

    remélem jó helyre írom, nem feltétlen hardver-probléma, de nyomtatóval kapcsolatos. Szóval van egy aficio 3035 multifunkciós gép, amit tudtam telepíteni winxp és win7 alá, minden rendben. Szkennelni viszont csak winxp alá tudok SMB-vel, win7 alá nem tudtam eddig sehogysem beállítani. Tudtok valami segítséget/ötletet adni?

    Eddig ezeket csináltam meg/próbáltam ki:
    0) nyomtatóban be van kapcsolva az SMB

    1) létrehoztam egy "szkennelt" nevű mappát, melyet megosztottam "mindenki" és a sajat felh. fiókommal (legyen innentől ez "sajat") írásra/olvasásra.

    2) a nyomtató címjegyzékéhez hozzáadtam, látta ezt a "szkennelt" mappát, pingelni a nyomtatóról tudom a pc-t, de a mappához nem tudok csatlakozni

    Winxp esetében itt megálltam, mert arra a gépre ment a szkennelés. Win7 esetében folytattam:

    3) win tűzfalnál engedélyeztem azt a portot, amit használ a nyomtató

    4) "nyilvános"-ról "otthoni"-ra állítottam a hálózati kapcsolatot, a fájl- és nyomtatómegosztás be van kapcsolva, a titkosításnál 128-ról levittem 40-56-ra a rátát, ill. kipróbáltam a "jelszóval való kapcsolódás" kikapcsolását is, nem ment.

    5) felügyeleti eszközökön belül a fokozott biztonságú tűzfal, bejövő szabályok részben hozzáadtam a fix IP-jű nyomtatómat az összes felhasználóhoz a következőknél:
    - Fájl- és nyomtatómegosztás (SMB, bejövő)
    - Fájl- és nyomtatómegosztás (NetBios-név, bejövő)
    - Fájl- és nyomtatómegosztás (NetBios, bejövő)

    És egyszerűen nem akarja a jót, elvégzi a szkennelést, néha hibát kidob, miszerint nem tudott csatlakozni a szgéphez, néha hibát sem dob ki, de a fájl nem jött át. Egyszerűen nemtom mit kéne még beállítani?!?? Miközben egy másik márkájú, ugyanilyen szintű, csak újabb nyomtató röhögve szkennel a win7-re is. :(

    A win7 és winxp-s gépen is avast van, de ettől függetlenül ugye winxp alá tudok szkennelni, tehát kicsi esélyét adom annak, hogy ez a baj. Egy egyszerű switchen keresztül csatlakoznak a hálózatra a szgépekkel együtt.

    1-1 link, ami alapján próbálkoztam:
    http://www.copytechnet.com/forums/ricoh-savin-gestetner-lanier/32583-window-7-scan-folder.html

    http://social.technet.microsoft.com/Forums/windows/en-US/c1d2e480-65e8-41ad-b7a4-73d4ba3ca09d/smb-scanning-via-mfp-copier

    http://serverfault.com/questions/60392/cant-seem-to-setup-ricoh-to-scan-to-sbs-2008-shared-folder

    Bárki, ötlet?

Új hozzászólás Aktív témák