Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz sakal83 #38695 üzenetére

    Szerintem a szar a palacsintában az hogy a más piacokat is érintő válságjelénségek - magas energiaárak és más költségek (réz, alumínium, szállítás) és emellett vagy épp emiatt csökkenő fizetőképesség/kereslet - mellett őket (mármint az nvidiát és partnercégeit, de lehet, hogy az amdt és az intelt is) húzza a bennragadt készlet (ami az interjú szerint 2022.végéig.kitart), amit már nem kapkodnak el a bányászok,.sőt, nem elképzelhetetlen, hogy az ETH merge miatt hamarosan milliószámra jelennek meg bányászeszközök a használtpiacon továbbá hogy az AMD és Nvidia hamarosan erre fogja ráengedni a következő generációt, ami a válságokok miatt szintén nem vehet fel extrém árazást. Máskülönben viszont valamelyest tolni fogja lefelé a bennragadt készlet és a használt kártyák értékét is.

    Az AMD és az nvidia azzal tudná megmenteni a partnereiket (és az intelt), ha elhalasztanák az új generációt. Abu cikkezett arról, hogy a Lovelace kártyák/lapkák augusztus óta gyártásban vannak és raktárban állnak. Ez arra utal, hogy az nvidia megtehette volna, hogy elindítja a generációt, ahogy szokta. Talán épp az előzőekben tárgyalt okok miatt nem tette.

    Viszont az kérdéses, hogy mekkora lehet a bennragadt AMD készlet, vannak-e ott is hasonló kényszerek.
    Ha nincs, az AMD indítani fog, akkor.az nvidiának is indítani kell, és ha éles a verseny, akkor nincs játéktér $50-100-os ármozgatásra/áremelésre, hogy a fogyasztó inkább a prevgent vegye meg, mint a drágább nextgent.

    Egyébként az se biztos, hogy ez az egész kérdés minden nvidia partnert ugyanúgy érint. Ha csak náluk van nagy beragadt készlet, akkor csak náluk van ilyen nagy szar a palacsintában.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák