Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dyingsoul

    veterán

    válasz .LnB #8811 üzenetére

    Köszi, de ahogy írták korábban is, a beépített benchmark nem igazán mérvadó, sem stabilitást sem semmit nem lehet vele értelmesen mérni. Azt, hogy az ember leül két vagy több órán át játszani, jól felfűti a gépház belsejét meleg levegővel - nem pótolja egy pár perces benchmark.

    Egyébként azért voltam elhalva a 60 C-n mert a gtx 770-em 75%-os venti fordulaton 78 C körül melegedett. Nem gondoltam, hogy 18 fokot jelent egy generáció + jobb hűtés (léghűtés kategóriában).

    Na ma este én is beleültem kicsit és készült egy 1:42:30 ideig tartó Online-ozás, szintén full grafikán volt minden, íme az eredmények (Az átlagot a bal felső sarokban piros számmal írva látjátok):

    GPU Core Clock:

    GPU Memory Clock:

    Temp:

    Fanspeed %:

    Fanspeed RPM:

    GPU Load:

    Memory Usage:

    % TDP:

    Néhány észrevétel:
    -Töltőképernyőn furcsán nagyra szökött a GPU load és a hőfok is, gyakran nagyobb volt mint a legtöbb helyen a GTA 5-ben.
    -Cyberkind setupjához képest nálam a proci sincs húzva illetve a házamnak is sokkal gyengébb a hűtése: csak két 14 cm-es házventim van - egy elől, egy hátul. Ezen felül számomra szempont (de nem mindenek előtt) a csendesség is. Igazából csak be van állítva biosban fene tudja milyen módra a házventik, de iszonyat halkak gyakorlatilag csukott ablaknál sem lehet megmondani, hogy be van kapcsolva a gép idle-ben, terhelés alatt a CPU ventije elnyom minden mást. Arra BIOS-ban állítottam be egyéni profilt de finomhangolásra szorul az is (kicsit túl sokat pörög, 50-52 C körül tartotta a 2 óra GTA 5 alatt). Később tuti, hogy szerzek be még házventiket, régóta tervben van már.
    -Az 1070-emre egyéni ventiprofilt állítottam be, de nem kell túlmisztifikálni az én esetemben: csak úgy odahúztam két pontot a görbére olyan helyre amit én jónak gondoltam. Sajnos időhiány miatt nem tudok túl sokat foglalkozni most teszteléssel, ezért nem tuningoltam a kártyát sem... még... :))

    - Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

Új hozzászólás Aktív témák