Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sptkyle

    senior tag

    válasz erween #10066 üzenetére

    Nincs meg a megoldás,pedig vergődünk vele pár napja. Kérnék egy kis helpet a kollégáktól.
    Szóval a probléma:

    Adott egy Sony Vaio VGN-NR38S egy 8400m GT VGA-val. (oprendszer kezdetben vista, majd vin7) Sajnos a Sony variált egy sort a beépített hardverrel, így a hivatalos NV oldalról leszedett bármilyen driver inkompatibilitás miatt fel sem rakható. A Sony hivatalos oldalán van egy 1000 éves vista driver, ami ugyan felmegy, de fagy tőle a gép.

    Első körben többször ezzel a leírással próbálkoztam. Itt gyakorlatilag egy inf-filet kell módosítani, 2 sort beírni a vga hardverazonosítója szerint. (a driver ebben az esetben a 307.83 volt, amit az nv ajánl legfrissebbként vista 32 biten ehhez a kártyához)
    A módosítás hatására az NV telepítő végigmegy, ám eszközkezelőben a vga felkiáltójeles (A windows leállította az eszközt, mert az problémát jelzett (kód:43). NV segédprogram nem indul.
    A helyzet több apróbb módosítás után sem lett jobb.

    Ugyanennél a drivernél kipróbáltam még ezt a modifiert, és bár a módosításokat látszólag megcsinálta, a driver nem működött. (valószínű a modifier túl régi a driverhez)

    Felkerült a win7 a gépre, a módosított 307.83 már fel se megy (mint ahogy semelyik gyári driver). Az NV oldala ide már a 327.23-at írja legalkalmasabbnak. Ebben már nem + sorokat tűztem be, hanem megpróbáltam átírni (minél minimálisabban) 1-1 már létező sort. (a jelenlegi vga-hoz közeli vga sorát)

    Eredmény: A driver látszólag feltelepül. Eszközkezelőben ugyanaz mint eddig. NV vezérlőpult nem indul. Képfrissítés (nyilván driver hiány miatt) nem állítható. 800*600 -as felbontás fölött a kép csíkoz.

    Kifogytam az ötletekből. Van valakinek bármi tippje?

    "Az a baj,hogy ha v.ki játszik igényesebb játékkal,akkor a gépre költeni kell.Ez a helyzet." by Gica666

Új hozzászólás Aktív témák