Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • h_143570

    addikt

    válasz Edween #1277 üzenetére

    Sajnos ez eleg gyakran elofordul, a masik mikor adware van a gepen, de viruskent jelenik meg osszes forumon. Illetve mikkor egy tobb komponensbol allo kartevo minden egyes megtalalt darabjat kulon talaltkent kerul szamolasra, mikor valojaban csak egy.

    Manapsag mar a sima tuzfalakat nem nagyon szurjak el, csak hat a windowson a progik azt csinalnak egymassal amit akarnak, igy a sima tuzfalakat siman ki lehet kerulni. Pl egy engedelyezet alkalmazasra ra telepedve. Ezert a tuzfal gyartok elkezdtek figyelni az ilyen jeleg viselkdeset is. Vegul 3 ev utan a gyartok egy resze elerte azt a szintet, hogy szinte az oszes kartekony viselkedesi format kepesek erzekelni, vagyis a termekeik tulajdonkeppen egy alkalmazas szintu csomagszurovel felvertezet HIPS-nek szamitanak.
    Termeszetesen a valodi programok is hasznaljak ezeket a megoldasokat, igy a HIPS nem tudja eldonteni, hogy a kerdes akcio karos-e vagy sem. Ezert folyamatosan erdeklodik a felhasznalotol, hogy ez tenyleg engedni akarja. Jelenleg a gyartok sajat illetve kozossegi alapon mukodo adatbazisokkal probaljak csokenteni a kerdesek szamat.
    Sajnos a jo kozosegi adatbazissal rendelkezok eleg sok akciot nem kepesek erzekelni (ilyen a Prevex), mig a sok akciot erzekelok nem rendelkeznek kelloen nagy adatbazissal (pl comodo). Sajnos ez is meg elfog tartani egy ideig, mire a 2 oldal utoleri egymast, viszont utanna mar eleg nehez lesz "hatekony" kertevot irni

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák