Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KubanitoS

    veterán

    Sziasztok!

    Az ünnepek alatt elmentünk rokonékhoz, kb 200 km-re laknak tőlünk. A tökéletesen működő gépem (profilomban) is vittem magammal az útra. Használat után kikapcsoltam, beraktam a kocsiba és elindultam.

    Amikor a helyszínen kapcsoltam volna be, nem akart elindulni. Megjelent a kép, ahol a memóriát ellenőrzi, majd eljutott oda, hogy Dual Channelben működnek és itt vége a dalnak, nem történt semmi. Teljesen kiakadt, még a BIOS-ba sem tudtam belépni. A gépemben van 2 db SATA (vinyó + dvd író) és 2 db ATA (vinyó + dvd író) eszköz, ezekből semmit nem ismert fel.

    Hozzá kell tennem, hogy az a folyamat sem volt teljesen normális, ahogyan a memória ellenőrzése lezajlott: túlságosan sokáig tartott a gépnek felismernie a két modult. Amikor jól ment a gép, akkor a monitor bekapcsolásakor már meg is számolta a memóriát, ekkor jelent meg a dual channel mód és ment minden tovább. Ebben az esetben a monitor bekapcsolása után várni kellett kb 5 másodpercet, mire egyáltalán felfogta a gép, hogy mennyi memória van benne.

    Lebontottam az oldalát, de semmiféle rendellenességet nem tapasztaltam. A memóriákat áttettem a másik két slotba, próbáltam csak az egyik memóriával indítani, lehúztam egyenként a vinyókat, de egyszerűen semmi nem használt.

    Aztán addig szórakoztam, hogy egyszer mégis elkezdte keresni az IDE egységeket, ekkor asszem pont le voltak húzva a SATÁs cuccok. Ezután visszadugtam a satásokat is és elindult a gép ( de kellett pár restart megint, hiszen sokszor fehér kockák jelentek meg a memória ellenőrzés helyett), csak nem ismerte fel a mobil rackben levő IDE vinyómat, de egy restart után jó lett. Magyarán semmit nem csináltam, csak a memóriákat tettem át másik slotba + véletlenszerűen húzogattam le az optikai egységeket.

    Ezek után a gép 5 teljes napig 100%-ban jó volt, naponta többször volt ki-bekapcsolva, de mindig jó volt.

    Aztán hazahoztam: akarom bekapcsolni és megint el kellett játszani a fenti dolgokat, de működésre bírtam.

    Őszintén szólva nem tanusítottam nagy jelentőséget a dolognak, azt hittem, csak a jó magyar utak viselték meg szegénykét.

    A hazaérkezés második napján kapcsolnám be, de megint ugyanez, ekkor már sejtettem, hogy vmi nem kóser. A nagyobb baj az, hogy most nem is tudom elindítani, nem hatja meg semmi...

    Szal eléggé érdekes a probláma, örülnék egy kis tanácsnak!

    Előre is köszönöm!

    Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

Új hozzászólás Aktív témák