Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #10726912

    törölt tag

    válasz Spet #10700 üzenetére

    Az EPOX-ra hirtelen nincs ötletem. Az ASUS csinálhat úgymond tuningot, ha a read spektrum funkciót nem kapcsolod ki (már ha van ilyen és már ha így kell leírni... :U ) A manual-ját érdemes lenne mindkettőnek alaposan átnézned, lehet, hogy csak BIOS beállítás és-vagy kompatibilitás gond van valahol...volt olyan lap, ami csak bizonyos chip settel szerelt memóriákkal volt hajlandó üzemelni. HA ez így van, akkor a MANUAL leírja. Volt ami csak az egyoldalas memóriákat kezelte.
    EPOX-nál még lehet olyat csinálni (bár a leírását ennek is átnézném :U ), hogy az IDE kábelből még egyet beszereznél (az új ára valami 500HUF) és a dvd olvasót külön kezelnéd a HDD-től.
    hunyus: Fentebb írtad, hogy próbáltad másik táppal is már. Azt lehetne kipróbálnod, hogy milyen hibát hajlandó jelezni a gép, mikor csak a ventilátorok pörögnek, de se kép, se hang...ne húzd ki, csak állítsd le és vedd ki a memóriát. Az alaplapi VGA-t tiltsd le mindenekelőtt. Ha a memória hibát jelzi, vedd ki a VGA-t is. Ha azt is jelzi (vagy nem jelzi) hanggal, akkor CPU-t is kiveheted...és próbáld ki úgy is a gépet, hogy benne van a VGA CPU memória, elindítod, BIOS beállítás, aztán újra indítás egymás után párszor.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák