Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • InfiniteReality

    őstag

    Sajnos nincs PowerShell topic (mármint élő). Szóval PS segítségre lenne szükségem.

    Adott egy script, aminek a következőt kéne csinálnia:

    Kirajzol egy Windows normál kinézetű ablakot, amiben van egy (kezdetben üres) textbox fix mérettel, és alatta elkezd futni egy Marquee típusú progressbar (az amelyik csak fut balról jobbra folyamatosan, de nem mutat valós progresst se %-ot).

    Közben a script elkezd installálni dolgokat a háttérben illetve egyéb műveleteket végrehajtani, miközben időnként frissíti a textbox tartalmát (ami már ki van rajzolva a képernyőre). Amikor mindent megcsinált, becsukja az ablakot.

    PS alatt ha az ablakot $Window.Show()-val rakom ki, akkor nem frissül a progressbar. Ha $Window.ShowDialog() utasítással rajzolom ki, akkor gyönyörűen elkezd futni a progressbar. Ellenben utána semmilyen utasítást nem hajt végre, míg az ablakot be nem csukom. Tehát ez sem jó így.

    Arra már rájöttem illetve utánaolvastam, hogy ilyen "multithread" vagy "background worker" vagy "Start-Job" megoldással kéne a két dolgot (vagy legalábbis az egyiket) indítani.

    Na ebben kérem a segítséget. Hogy lenne ezt "szép" megvalósítani. Számomra a ShowDialog() megoldás tűnik a legkézenfekvőbbnek, mivel az megoldja hogy a progressbar fusson és nem kell emiatt frissitgetni az ablakot. Külön külön mindkét funkció működik (a kis ablak a futó scrollbarral, illetve az a script amelyik telepitgetni a dolgokat).

    Köszi a segítséget vagy a másfelé irányítást.

    [ Szerkesztve ]

    http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

Új hozzászólás Aktív témák