Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz KisTücsök #31342 üzenetére

    A K/Q701 nagyon szépen szól, terülj-terülj asztalkámat képez információból, definiáltságból, kifinomultságból, ezzel persze együttjár, hogy kicsit mélyhiányos, tehát kemény rockon is elsősorban a hangszépséget mutatja be. Ám hozzáillő komolyabb erősítővel döngetni is tud, - persze hogy az a hozzáillő, amelyik az erényeit domborítja még jobban, vagy az, amelyik inkább a hiányait kompenzálja, ízlés kérdése. A Canamp, Bubo... vonal körülbelül középen áll ezügyben, én ilyesmit javasolnék hozzá, mások mást.
    A HD600 könnyebben kezelhető, kiegyenlítettebb, erényei és hibái is jobban beleolvadnak az egységbe, kevésbé látomásos egyéniség, de azért nem is szürke eminenciás.
    A két AKG fivér (nővér?) inkább az erdő alkotóiként mutatja be a fákat, a Sennheiser inkább az erdő részeiként, ő inkább az erdőre koncentrál. Az AKG tehát inkább a mesék világa, tele van csodás fordulatokkal, a Sennheiser meg inkább a realitásé, inkább az igazat mutatja - azt hiszem, te inkább a valósággal egyezel ki, ha választani muszáj (én biztosan, persze a legjobb, ha mindkettő jut, mindazonáltal sose felejtem, hogy a mese az mese).
    Mindazonáltal jóval közelebb áll egymáshoz a karakterük, mint ahogyan én most a különbségeket hangsúlyozva elválasztottam, a lényegi különbség 10kHz környékén van, ahol a két AKG-nak érezhető kiemelése van.

Új hozzászólás Aktív témák