Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól

A japán cég a fejhallgatóval egy ketrecet emelne az emberek feje köré.

A Panasonic Future Life Factory nevű, különleges eszközök megtervezéséért felelős divíziója a közelmúltban mutatta be egyik új koncepcióját. A Wear Space névre hallgató eszközt direkt fejhallgatókhoz tervezték, és a feladata, hogy minél hatékonyabban szűrje a zajt.

Panasonic Wear Space
Panasonic Wear Space [+]

Ezt pedig a jelenleg használatos aktív zajszűrő rendszerektől eltérően mechanikus úton kívánják elérni. Konkrétan egy vastag keretről van szó, amely körülöleli a felhasználó fejét, az arca előtt összeszűkül, és így akadályozza meg, hogy a nem kívánatos hangok eljussanak a fül közelébe. Ez elképesztő sületlenségnek tűnik, de a hírek arról szólnak, hogy a japán gyártó annyira elégedett a prototípus által produkált végeredménnyel, hogy fontolgatják a termékpalettába való beemelést, és árusítani fognak egy Wear Space-szel kiegészített fejhallgatót.

Panasonic Wear Space
Panasonic Wear Space [+]

Nehéz elhinni, hogy van olyan élő ember, aki ezt feltenné a fejére, csak hogy csökkentse a zajt. Mindenesetre kíváncsian várjuk a folytatást: lehet, hogy hamarosan valaki előáll egy vödörrel, amin kivágnak négy lyukat a szemeknek, az orrnak és a szájnak, hiszen az biztos, hogy még ennél is hatékonyabb lenne.

Előzmények

Hirdetés