Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • VTom

    veterán

    Sziasztok,
    segítséget szeretnék kérni otthoni hálózatfejlesztéssel kapcsolatban.

    Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva? - Családi ház, és melléképület (iroda), külső és tartófalak 38cm-s téglafalak, elválasztó falak 15cm-s téglafalak. Ház hasznos alapterület 106m2, a melléképület kb. 10 méterre van a ház falától, a fal túloldalán van a mostani router. A házon belül a legtávolabbi pontot 1 38-as és 3 15-ös téglafal válaztja el a routertől (Telekom ZTE H368N), és ott már nagyon gyenge, szakadozó a jel, ugyanez a helyzet az irodában is, ezeket szeretném stabillá tenni.
    ■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop? - 2-6 telefon, 1 tablet, az irodában menne egy laptop és egy wi-fi-s nyomtató.
    ■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz? - jelenleg csodálatos 30Mb-es Telekom internetünk van, remélhetőleg pár éven belül fejlesztik a hálózatot, akkor 100-500Mb optikai csomagra váltanék. (100Mb-re lehet, hogy már idén váltok, csak mikrohullámú net szolgáltatóhoz)
    ■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj! 40-60 ezer Ft, ennyiért láttam Mesh rendszereket
    ■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben? - semmi extra

    Kettő megoldáson gondolkodtam, az egyik egy középkategóriás router beszerzése (pl. RT-AX55) vagy egy mesh rendszer kiépítése (Deco M4) kezdetnek 2 modullal, aztán meglátom, hogy elég lesz-e.

    Minden tanácsot szivesen fogadok. :R

    Everybody has a plan until they get punched in the mouth.

Új hozzászólás Aktív témák