Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dkess

    őstag

    válasz Bubukain #90051 üzenetére

    Ne érts félre minket. Összeveszni nem fogunk - ismerjük már egymást ideje ezen topikokban ... Sőt úgy gondolom, hogy a vélemények ilyetén történő ütköztetése hasznos általánosságban a külső érdeklődőknek is ... Kicsit profánul fogalmazva - "mi így szállunk le a bicikliről" ... :)

    Unifi vonal. ER-4 -et megtartod, ha nincs különösen gond vele. Nem tudom van-e CloudKey -d vagy pl. kontroller Docker -ben pl. NAS -on. A NanoHD -t mindenképpen megtartanám, de akár az AC-Lite -ot is. Ezeket elosztod a kisház és terasz között igény illetve várható terhelés függvényében ... Aztán a nagy házba mondjuk egy U6-LR -t (tudom nem olcsó, de a komplett Unify ökoszisztéma nem az). Persze igény szerint az AC-Lite -ot is lehet cserélni esetleg U6-Lite -ra ... "B terv" -es megoldás lehet, hogy az ER-4 -et az UDM helyett UDM-Pro -ra cserélnéd. A 10 Gbe portok miatt is ez jövőállóbb lenne. Valamint alapból tartalmaz kontrollert - így az UAP -k vezérlése mellett Protect illetve Door Access megoldást is kapsz (bétában levő IP-telefónia részét hagyjuk :) ).

    Asus vonal. A AX82U (nagyház)-AX58U (kisház)-AX55 (terasz) tandem ötlete egre jobban tetszik nekem. Persze nem nekem kell tetszenie, hanem Neked. A nagyházban a sok klienst és az esetleges WiFi backhault (a teraszon levő node -hoz) alapul véve én a nagyházba mindenképpen 5 GHz -en 4x4 -et tudó megoldást javasolnék. Többek között erre alapozva is írtam egy bekezdéssel feljebb a nagyházba az U6-LR -t ... 3 router együttes árát alapul véve a AX58U-AX82U árkülönbözetét nem tartom annyira jelentősnek, mint amekkora előny származna a másik oldalon.

    Attól nem kell félni, hogy AX -es vonalon "aszimmetrikus" mesh WiFi rendszert építünk ki. Azaz nem kell több AX82U -ban gondolkozni. Számos esetben - sőt talán az esetek többségében - ez a szituáció. Nyugodtan tervezhetsz azokkal a típusokkal amiket emlegetsz ...

Új hozzászólás Aktív témák