Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kelly416

    veterán

    válasz krealon #57418 üzenetére

    Köszönöm szépen a kimerítő választ. Igazából nem akarom túlkomplikálni a dolgot. "Csak" egy élhető megoldást keresek ehhez az állapothoz. A teljes alapterület kicsivel 1700négyzetméter alatt van, a kockaház 80nm alapterületű egyszintes vályog 80cm-es külső falakkal. Jelen pillanatban a TP-link (nappaliban piros pont) ellát a kapuig, ha nagyon kell, gondolom a szobaablakon keresztül. A konyha felőli oldalon már gyengébb a jel, a konyha-nappali és a külső fal közös erőfeszítése miatt lehet. A nappali külső falánál egy féltető van, oda a teraszra szoktunk kiülni, ott alig van jel, pedig "csak" fal van köztem a router között és levegő, 2m-re sincs a teló a routertől így légvonalban. Na ezt akartam kissé felerősíteni valahogy. A házon belül van elég jel végig.

    Ha szabvány a dolog, akkor viszont kb. az lesz a megoldás, hogy a piros karikák helyére kiteszek majd 1-1 jelerősítőt, és úgy gondolom, le lesz fedve minden, ami jelenleg kell. Később majd megy a jelenleg lakatlan épületbe 3 gyerekszoba meg egy fürdő, oda is úgy fogom átvinni szerintem a jelet, hogy kábelt húzok át és megy 1-2 jelerősítő ha kell.

    Gubek-Einste:
    Asszem a Te kérdéseidre is nagyjából válaszoltam. A szomszédokat nem számolom, egyik oldalról 80+ házaspár él, másik oldalról lakatlan a ház, a lábszomszéd meg messze van lakóépület ügyileg.
    Sebesség igazából szerintem csak kábelesen kell az egyetlen asztali gépre, a többi eszközre legyen net. Úgysem telefonon akar senki torrentezni vagy más hasonlót csinálni, egy-egy youtube videóra meg szinte mindegy, manapság bárminek nagyobb az alapkövetelménye, mint az a sebességigény. Szerencsére.
    Egy router, max. 4 erősítő volna az elképzelésem, de gyanús, simán elég a kettő is, mivel a konyhaablakhoz kihelyezett cumó a másik házba is szolgáltat szerintem elég jelet, főleg, hogy még át kell építsem azt, nyílászárókat cserélek rajta, hatalmas ablakok lesznek majd a belső udvar irányába.
    Hogyhogy mennyi lenne a beszerzése? Időben mindegy, árban is majdnem mindegy, mert egy routerre futja, a jelerősítőket meg a felkonfigurálásukat később is meg lehet oldani.
    Egyéb igények? Ahogy olvastam, nincs. Lője szét a wifi jelet a házban, mint a jelenlegi TP-link, lehessen rákötni azt az egy asztalit stabilan vezetékkel, és ennyi. NAS úgysem megy mellé, ha elfajulok odáig, akkor az asztali helyett lesz a NAS.

    De lehet, megkérem unokabátyámat, majd nászajándékként konfigolja fel az egészet, úgyis évekig épített hálózatokat multikban, csak most Brüsszelben lakik, nem olyan egyszerű minden kis hülyeséggel Hozzá fordulni.

Új hozzászólás Aktív témák