Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz bozsozso #49346 üzenetére

    szia,

    az 5 GHz az eszközök típusától függetlenül, maga a magasabb frekvencia miatt miatt fogékonyabb az akadályozó tényezőkre, így legyen szó bármilyen routerről vagy ellenoldalról, a 2.4 GHz kapcsolat mindig "erősebb" alapesetben.

    cd930; szia, megfelelő lehet a tl-wr1043nd v3, ha elég a csak 2.4 GHz szórás, vagy ha erősebb hardver kell, akkor például egy rt-n18u, de ha kell 5 GHz, netán ac is - mert gyorsabb sebességet vársz el wifi hálón és vannak/lesznek n szabványos 5 GHz, vagy ac képes ellenoldalak is -, akkor n szabványos dual band vagy ac képes routerben érdemes gondolkodni.
    a digi esetén saját tulajdonú felvevős stb jöhet szóba.

    Forestgreen; szia, kábelen jóval többet is tud, bő 90 Mbps környékén, de wifi kapcsolaton csak 150 Mbps kapcsolatra képes, aminek a hasznos sebessége korlátozódhat bő 50 Mbps környékére, a gyorsabb sebességhez 300 Mbps kapcsolatú javasolt, de fontos tudni, hogy ahhoz megfelelő ellenoldal is szükséges, ellenkező esetben hiába a jobb router, nem teljesen mutatkozhat meg az előnye.
    azt is fontos tudni, hogy 300 Mbps 2.4 GHz kapcsolaton nem is feltétlenül megy át hasznosan a 100 Mbps net, ahhoz inkább 5 GHz n szabvány kell, szintén megfelelő ellenoldakkal.
    a 100 Mbps wan <-> lan átviteléhez már gigabit képes router kell, mert a legjobb 100-as típus is korlátos ~94 Mbps sebességnél, a legolcsóbb javasolt gigabit képes router pedig a tl-wr1043nd v2/v3, ami újonnan 10 e ft felett van.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák