Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TigerCat

    nagyúr

    Sziasztok,

    A cégnél jelenleg egy TP-Link 300M Wireless N Gigabit Router-t használunk (TL-WR1043N / TL-WR1043ND). Szeretném lecserélni egy korszerűbbre és tanácsot kérnék, mit javasoltok.

    Eszközök:
    Asztali gépek (gigabit lan), fájlszerver (0-24 óráig megy), laptop (N-es és G-s is), Retina MacBook Pro (legújabb Wi-Fi szabvánnyal), iPhone 5, iPhone 4S, droidos készülékek (Sony, Samsung, Nexus, LG), stb.

    Szempontok:
    Azt szeretném, hogy a gyors eszközök (iPhone 5, MacBook Pro) akkor se lassuljanak le, ha a lassabb készülékek csatlakoznak. Ehhez tudtommal 2 sáv kell.
    DynDNS szolgéltatást használunk, ez továbbra is kell.
    A belső háló gigabites, gondolom ez is számít a routernél.
    Esetleg torrent és fájlcserélők tiltása egy-egy gépen.
    Külső merevlemez csatlakoztatása. Fontos lenne, hogy ha nem használjuk, engedje sleep-be menni. A jelenlegi ezt nem tudja, így ha ráteszek egy vinyót, akkor pörög éjjel-nappal.
    A csatlakoztatott vincseszter elérésének szabályozása, jogosultságok kiosztása (nem életbevágó, de nem baj, ha tudja)

    Tartalék eszköz:
    Van tartalék készülékünk (TP-Link 3G/4G Wireless N Router TL-NR3220), amelybe csatlakoztattunk egy Vodafone USB-s modemet, így ha elmegy a net, akkor ezt üzemeljük be és szinte megszakítás nélkül tudunk dolgozni. Most nincs áram alatt, de ha a másik nem megy, akkor azt kihúzzuk, ez bekapcs és már müxik is minden. A beállítások megegyeznek mindkettőn. Igaz, nem olyan gyors, mint a másik, de szükségmegoldásnak tökéletes. (desktop gépeknél ülő ügyfélszolgálatos lányoknak látniuk kell a weblapot, levelezést, stb.) Ezt csak azért írtam ide, hogy ezt a lehetőséget mindenképpen meg akarjuk tartani. Párszor már jól jött, amikor a szolgáltató (UPC) épp szervizelt, vagy hibát javított és nem volt netünk.

    Szóval, milyen készüléket ajánlanátok, ami nem több százezerbe kerül, de a jelenleginél korszerűbb és megfelel a leírtaknak? Maximum összeget nem írok, mert ezt inkább eldöntjük, hogy az adott típus és a szolgáltatásai, megérik-e az érte kifizetendő pénzt, vagy választunk olcsóbbat.

    Előre is köszönöm a segítséget!
    :-)

    ♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

Új hozzászólás Aktív témák