Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rommel6600

    őstag

    válasz zumi007 #2060 üzenetére

    10 méteren belül valószínűleg rendesen fog működni, a falak nem sokat árnyékolnak (bár nem ismerem a panelházak falait, ha nincs bennük fémháló, vagy nem túl vastagok valszeg nem lesz gond.)
    A 3COM-ról nem hallottam még rosszat, bár sok jót sem mert nincs nagyon tapasztalat vele.
    Egyik általad említett Linksys modellel sem jársz rosszul, ha nem akarsz semmi extra vagy nem szokványosnak nevezhető funkciót használni (a GS 108 megabitje viszont parasztvakítás marad, ha notiba integrált wifi-t vagy sima 54megabiteset használsz, és nem veszel hozzá jó pénzért külön Speedboosteres kártyát.
    A linuxhoz cseppet sem kell értened, sőt azt sem kell tudnod hogy az fut rajta :)
    Itt találhatsz rengeteg képet a webes felületről, ami letisztult és egyszerű, ha a mostani routeredet be tudtad konfigolni, akkor ezt is be fogod.
    Az edimax jónak tűnik, mint gyártóról jókat hallani róla. (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy az általad kiszemelt modellen is linux fut ;) )
    A tp-linket nem biztos, hogy kellene erőltetni, akkor már inkább 3COM, Linksys, vagy Edimax (ez nem sorrend, csak felsorolás).
    Tűzfala egy routernek sincs, persze a gyártók imádják hülyíteni a vásárlókat. Klasszikus értelemben vett tűzfal ilyen kategóriában nem található meg egy routerben sem, csak olyanok amelyeket nem lehet konfigurálni. Na már most, mit ér egy tűzfal ami nem konfigurálható? Semmit, csak annyit tudnak hogy eldobálják az általuk nem szabványosnak vélt csomagokat, amelyek jó kis problémát okozhatnak. (Az előző routerem egy SMC 7004 volt, abban is volt ilyen tűzfal opció, ha be volt kapcsolva nem működött a CoD2 nevű játék multi player módban. Asszem nem tudott csatlakozni. Egyből kapcsoltam ki, nem "teszteltem" még több alkalmazással.)
    Persze a NAT azaz a címfordítás, ha úgy nézzük egy tűzfal, de nem hiszem hogy erre gondoltál.
    A gyerek letöltését korlátozni, prioritizálni pedig nem hiszem hogy lehet a felsoroltak közül egyikkel is, kivéve a Linksys WRT54GL-el, de azzal sem a gyári firmware-el.

Új hozzászólás Aktív témák