Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rommel6600

    őstag

    válasz moma #1942 üzenetére

    Chelló megosztására mindkettő jó. Az SMC 7004ese is mostmár stabil és megbízható, a régebbi verzióival akadtak gondok, de 1-2 évesnél régebbit úgysem veszel, így már az nem érint. Nálam spec két évet lehúzott teljesen probléma mentesen (asszem így fejből a 751.7924es part no-val rendelkező verziósom volt, nemtudom azóta van-e ennél újabb), csak aztán azért kellett lecserélni mert meghalt egy villámtól. Az Edimax-al közeli tapasztalatom nincsen, de jókat hallottam róla, mint gyártóról.
    ''...jól értem, hogy ezek arra nem alaklmasak, hogy nyomtató is meglegyen osztva a hálózaton?''
    Nem, vagyis igen. Attól függ hogyan közelítjük meg a kérdést. Közvetlenül nem lehet nyomtatót kötni rájuk, viszont akármelyiket is veszed meg, lesz egy helyi hálód a gépeid között. Ha azonos munkacsoportba teszed őket (ugyan azt adod meg a hálózati beállításoknál, bármi is legyen az: munkacsoport, mshome, falevel, mindegy mi a neve), és engedélyezed a fájl és nyomtatómegosztást, máris tudja használni a többi gép is a munkacsoport megosztott nyomtatóit. Persze, mivel nem a routerre van a nyomtató kötve, így annak a gépnek is be kell kapcsolva lennie legalább a nyomtatás idejére, amelyikre a nyomtató van csatlakoztatva.
    Ha viszont ez a megoldás nem jó, olyan routert kell nézned amelyik tud Print Server funkiót, így nyomtatót a routerre tudod kötni, ami ezáltal mindig online lesz, és a routeren keresztül elérhető.
    A nyomtató kérdéstől eltekintve, szerintem mindegy melyiket veszed meg.
    Nem tudom milyen gondokra gondolsz egy ''sima kábeles modemnél'' torrent mellett. De ha a torrentnek port el van forwardolva (ez egy beállítás a routerben, kb 5 perc megcsinálni), máris tud aktív módban működni. Ha viszont szar a modem, vagy más hálózati problémák vannak (chello esetében felhasználói oldalról nézve lehet ez akár a forgalom prioritizálása is) tökmindegy hogy router mögül vagy közvetlenül modemre kötött gépről torrentezel.

Új hozzászólás Aktív témák