Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • memorix

    aktív tag

    válasz miningboy #101668 üzenetére

    Szerintem a legjobb megoldás ha kábelen tud az eszköz csatlakozni az a leggyorsabb
    Utána a másik lehetőség hogy minél közelebb legyen a routerhez az eszköz amit használsz... ez a Mesh ...

    Hiába lesz TUF AX 6000 -s ha amivel használod mondjuk 35 méterre van eszköztől. Azonban ha a AX58U hoz kb 4-6 méteren belül lesz az eszközöd akkor talán még az AX58U is lehet gyorsabb .... Ha azonos távolság van az eszközök és router között akkor a TUF AX 6000 gyorsabban tudja kiszolgálni az eszközeidet akár. Az igazán nagy előny akkor lesz ha több eszköz van ami folyamatosan használsz és mondjuk 4-6 eszközön megy a streaming, video konferencia, letöltés bármi ami nagyon hálózatigényes... vagy párhuzamosan azonos tartalmat néznek... akkor az AX58U akár belassul míg a TUF nem fog lassulni ...az hogy egy router mit bír csak teszteléssel lehet megállapítani ... ha meshbe kötsz több gyengébb routert az is lehet jó választás ha közel lesznek az eszközeid. Úgy is mondhatnám függ a távolságtól a sebesség. Igy fontos lehet, hogy hova kerülnek a Mesh routerek és jó ha kábellel vannak összekötve. Mivel a terhelést a Mesh eszközök elosztják igy több eszközt tudnak kiszolgálni párhuzamosan. Persze ha elfogy a szolgáltatói sávszélesség vagy nem stabil a szolgáltató felől a net sávszélesség pl mert abban az időben többen használják akkor nem tudd a router azon segíteni...

    A Mesh intézi a terhelést melyik eszköz honnét kapja a csomagot, és akár menetközbe is cserélődet, forgalomtól függően, melyik router szolgálja ki. Ezt nem te befolyásolod.

    Ha pl a laptopodat akkumulátorból használod és nem töltőről akkor hiába van pl intel ax200 -d akkor is visszavesz a teljesítményből a laptop. Igy a letöltés függ a kliens oldali eszköztől is.

Új hozzászólás Aktív témák