Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • canniball

    nagyúr

    Sziasztok!

    Párom úgy döntött cserére érett az Acer Aspire 5720ZG laptopja (a tulajdonságai itt láthatók), ehhez kérnénk egy ki segítséget.
    A felhasználás módja teljesen általános: böngészés, youtube, szövegszerkesztés stb. szóval nagyjából semmi extra, bármi megfelelne. Csakhogy rendszerint minimum 20-30 lap nyitva van a böngészőben, mindenféle "szükséges" programok fel vannak telepítve (és persze a több éves Vista sem segíti elő a gördülékeny működést) és emiatt is kéne a csere, ez a jelenlegi hw-t megeszi, egyfolytában teker a HDD és veszett lassú a gép. Ebből kiindulva gondoltam legyen bármi amiben lehetőleg nem "atom" proci van, de van benne 8GB memória, SSD, valamint legalább 500GB-s HDD az adatoknak és azzal már jók is vagyunk, a notebook.hu-n csináltam egy szűrést és az árakat látva nem volt őszinte a mosolyom...tényleg nem található alap gép ilyen paraméterekkel, csak az extra példányokban elérhetők ezek a dolgok? :U

    Az összefoglalóban lévő kérdésekre reagálva:
    (1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? A jövő héten.
    (2) A gépre szánt összeg forintban? Optimális esetben 120k-ig (ha szükséges 150k-ig kitolható).
    (3) Felhasználás? Lsd. fent.
    (4) Játék nincs (hacsak az online dominós játék kategóriát nem vesszük ide).
    (5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? A jelenlegi 15,4"-nál nem kell nagyobb de kisebb se legyen; a megjelölt árat figyelembe véve nem tudom lehet-e még egyéb igény...?
    (6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Nem jellemző, de előfordulhat.
    (7) Operációs rendszer? A gyártó szemetétől mentes W7 előnyben...már ha van még ilyen...
    (8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Lsd. fent; ODD nem baj ha van de nem létszükséglet.
    (9) Egyéb kívánság, speciális igények? Bár nem hw-s de lenne: (amennyire lehet) gyors, stabil (és lehetőleg csendes) működés, minél több gari és szükség esetére normális szervizháttér.
    (10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Csak új.

    A megadott árat tekintve mennyi kompromisszumot kell kötni a kívánalmakban, mi az ami ennyiből kihozható?

    [ Szerkesztve ]

    https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

Új hozzászólás Aktív témák