Hirdetés

Aktív témák

  • __Keskin__

    tag

    Sziasztok!

    Egy kis kedvcsináló azoknak aki memória bővítés előtt állnak.
    Én a Photoshop miatt bővítettem főleg meg kicsit fusztrált, hogy single channel ram volt benne(1*4GB).

    Mos miről is van szó?
    gondolom sokan ismeritek a Kingston HyperX ramokat pontosabban Kingston HyperX 1600Mhz DDR3,
    [link]
    most megint lement az ár ezért gondoltam az a plusz 10 ezer nem vág földhöz ha már bővítek akkor kapjon már valami fincsit.
    Tudom most biztos sokan gondoljátok, hogy fölösleges bele, először én is azt hittem amíg nem teszteltem le mert ugye a gépemben lévő i5 hivatalos leírásban csak 1066/1333Mz-t támogat ezek meg ugye 1600Mhz-ek biosban nem volt beállítási lehetőség, erre inicializáltam a ramokat gép bekacs, nagy meglepetés fogad a CPU-zben a ramot 1600-on süvítenek .
    Itt van a teszt nem egy nagy videó de a lényeg látszik.
    A gyárilag belerakott ramot(single) hasonlítottam össze az új ramokkal(dual)
    [link]
    Nem csak a rendszer rugalmassága lett sokkal jobb de mit ahogy látszik egy két helyzetben még a processzor teljesítménye is gyorsult.
    Az integrált VGA-nak szintén oda vert mert az új játékok 3 FPS-el gyorsultak (Crysis,stb) a régebbiek átlagosan 10 FPS-el mondjuk sokat nem érdekel, mert azért van benne az a szegény GT540M, hogy legyen kraft ha ritkán elkap a gamer fíling meg legyen ami abálja a Photoshopot esetleg néha valami videó szerkesztőt.
    Lényegében ezért is állapodtam meg az i5 mellet mert gondolkodtam AMD-ben is mert olyanom nem volt még de amire én használom ott jobb az i széria.

    A gyártó oldala szerint ezek az első ramok a világon amelyek támogatják a sandy bridge cpu-ket de szerintem az AMD-s gépek is elviszik mert, ha jól tudom ott viszont 1600Mhz-memóriakezelés van hivatalosan.
    Itt egy ellenőrző link amit ha kitöltesz a géped márkájával és típusával akkor kidobja az összes belerakható ramot (persze csak kingston-t)
    [link]

    Ha valakinek bármilyen kérdése van szívesen válaszolok vagy csinálok neki valamilyen tesztet.
    itt pedig egy olyan videó ahol két 3d-s alkalmazás fut egy időben.(itt még érintetlen gépen)
    [link]
    Bocsi a hosszas írásért de nem akartam összecsapva felrakni.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák