Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • I3EI\ICE

    aktív tag

    válasz Acheron #32090 üzenetére

    Jajj nemár, hogy átszerkesztenéd a hozzászólásod, csak hogy ne legyen bűntudatom, egyem a szíved :)

    Viszont ha a fehér is fehérebb, meg a fekete is világosabb az IPS-en, akkor majdnem biztos, hogy az IPS-t nagyobb fényerőn használtad. Szerintem úgy érdemes két monitor képességeit összevetni, hogy legalább a fényerőt és a fehéregyensúlyt lehetőség szerint azonosra állítod be a két monitoron. Persze ha a két monitor "fényerő-tartománya" közt nincs átfedés (tehát világosabb a Dell minimumon, mint a Samsung maxon), akkor ez nyilván nem megoldható.

    A válaszidő téma tényleg régóta túl van lihegve. Ez a legfőbb eszköze a TN-ek marketingjének. Persze azért sok esetben észre lehet venni különbséget, de szerintem ami 10ms alatti gtg pixelválaszidővel bír, az már nem igen hátráltathat a játékban. Van akit zavar az a -mondhatni- alig észrevehető utánhúzás, de annyi biztos, hogy "játszhatóság" szempontjából többet számítanak a tízes nagyságrendű input lag eltérések, mint az a pár ms-nyi eltérés a pixelválaszidőben.

    A fekete mélysége viszont szerintem nem túllihegett dolog. Filmezésnél, videózásnál (meg igazából általánosságban is) nagy előny tud lenni a jó mély fekete. Sajnos az én "tudásom" a 2410 különböző revízióinak eltéréseiről finoman szólva is felületes (no meg sajnos egyéb esetekben is hajlamos vagyok túlbecsülni a rátermettségem). Sajnálom, hogy ebben a témában -tájékozatlanságom ellenére- nyilatkoztam. Azért örülök neki, hogy a monitor erősségei pozitív irányba hozzák ki az összhatást számodra (Remélem nem csak a megfelelési kényszer mondatja Veled, hogy elégedett vagy :) )

Új hozzászólás Aktív témák