Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hsrasus

    aktív tag

    válasz hsrasus #119602 üzenetére

    Sziasztok,

    Mivel a kábelösszekötős kérdésemre nem kaptam választ, ezért elkezdtem utánanézni a dolognak és sajnos rá kellett jönnöm, h a HDMI-DP kábel abban a formában, ahogy én kitaláltam nem működőképes.
    Emiatt úgy döntöttem lecserélem a régi dell U2713HM-t.

    Kaptam itt egy javaslatot egy MSI Optix MAG274QRF-QD-re, de az egyszerűen túl drága, nem fér be a keretbe. (a 200k olyan határ, h 5 forinttal sem tudom túllépni.)

    A másik, ami miatt nem lelkesedem az IPS-ért, az az h öcsém Benq GW2760HS-ének a képe egyszerűen sokkal szebb, mint az én Dell-emé, pedig nem is egy ligában játszanak. Olyan, mintha az én Dell-em képe fakó lenne, a benq-hoz képest. A benq-tól leesik az állam mindig, amikor látom, a dell meg "csak oké". Lehetséges, h ennyivel jobbnak látom a benq képét?

    Szóval emiatt elkezdtem azon filózni, lehet, nekem egy VA paneles monitor kellene. Nem vagyok egy játékhuszár, nem az a lényeg, sokkal inkább, h vállalható kinézete legyen a monitornak és szép legyen a képe, (+PWM mentes és matt legyen, ne legyen íves) emellé pedig nem leszek mérges, ha már magasabb képfrissítést fog tudni.

    Mivel a fenti javaslaton kívül mást nem írtatok, ezért kénytelen voltam nézelődni és az alábbi 3 monitor lett szimpatikus:
    - Gigabyte Aorus M27Q-EK (a KVM felcsigázta a fantáziámat, h akár kirakhatnám a melós laptop képét erre és sokkal jobb lenne erről dolgozni, meg a rendes egeremmel)
    - LG UltraGear 27GN880-B (végre valami, aminek vállalható talpa van - még ha ez nem is igazi talp, hanem rögzítő - , de nem ocsmány és sokkal hasznosabb)
    - AOC AG273QX (mert ezt találtam VA panellel, de nem vagyok benne biztos, h a VA panel miatt látom szebbnek a benq képét)

    Szóval esetleg esetleg tudnátok adni pro-kontra érveket a fentiek mellett, vagy ha valaki a leírtak alapján mindenképp mást javasolna, ami belefér a keretbe akkor szívesen, meghallgatom. Illetve ha netán tapasztalta ugyanazt mint én (alsóbb kategóriás VA panel képe szebb, mint az IPS-é) akkor segíthetne, h miért látom így.

    Amúgy szeretem a Dellem konzervatív kinézetét és kifejezetten taszítanak a manapság divatos talpak, de mivel 60Hz felett csak ilyen ocsmányságok kaphatók, ezért nem nagyon tudok mit tenni...

    Előre is köszönöm a segítséget! :R

Új hozzászólás Aktív témák