Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • wattafaka

    senior tag

    Sziasztok!
    Szerintem engem már az OázisComputer rémeként tekintenek, mert már a negyedik monitort hozom el onnan, de még mindig nem vagyok 100%-ig elégedett :/
    Pedig nem vágyom sokra, egy 24-es szép képű fullHD monitorra.
    Gondolván, hogy sokat játszom, és ne sajnáljuk magunktól a jót, először rendeltem egy Dell Alienware AW2518H. A G-Sync nem hozta az elvárásaimnak megfelelő szintet, szóval 14 napon belül szépen el is álltam a vásárlástól, zsebemben a következtetéssel, hogy a TN panelt is el lehet szépen felejteni, 1ms ide, vagy oda.
    A következő választásom egy Dell P2419H-ra esett, amin sajnos egy bizonyos kék, illetve narancs színen halványan látszódott egy szürke rács (nem a pixelrács, annál nagyobb osztású). Ezzel önmagában sajnos nem tudtam volna mit kezdeni (a szaturáció levétele némileg segített, természetesen a színhűség róvására). "Szerencsére" a monitor jócskán befoltosodott, szóval visszavittem, hátha garanciába kicserélik, de azt mondták ez még belefér.
    Nagy levegő után azt mondtam, hogy fizetek inkább rá, de akkor cseréljék egy másikra. Belementek jóval a 14 napos elállási idő után is.
    Így lettem egy Asus PB247Q boldog tulajdonosa? Sajnos nem. Hiába volt a boltban hibátlan, hazaérve csak beleette a fene egy koszt a kijelző mögé. Ettől függetlenül tesztelgettem, a Dell hibái nem jöttek ki rajta, a háttérvilágítás is rendben volt, játékra is tökéletesnek tűnt.
    Visszavittem garanciába, és csont nélkül kicserélték egy másikra.
    Ezen már szerencsére nincs kosz, viszont érthetetlen módon mozgás közben, videó, vagy játék, "bepixelesedik" nagyon minimálisan, ámbár zavaróan a kép. Az előző ugyanilyen monitoron ezt egyáltalán nem vettem észre, ezen meg azonnal. Ha pl. egy homogén kék képen is scrollozok lefelé, akkor olyan, mintha közben "rezegne" a kép. Ez vajon garanciális jelenség?
    Esetleg tudna valaki ajánlani 70-80 ezer értékben NORMÁLIS fullHD-s, 60Hz-es IPS vagy VA paneles monitort? Én már teljesen el vagyok keseredve, hogy ezek a mai modellek egyszerűen hulladékok. Ja és még speciális igényem lenne, hogy vékony kávája legyen és legyen rajta USB.
    Bocsi, ha hosszú lett és köszi előre is.

Új hozzászólás Aktív témák